Bibliotheek HALLE wil de stem van zijn lezers horen

C21

Bibliotheek HALLE wil de stem van zijn lezers horen

Bibliotheek_nieuw_p200

De bibliotheek van Halle wil de stem van zijn lezers horen.. Meer zelfs, dit jaar laten ze tijdens de Bibliotheekweek (20 tot 28 oktober) de burgers dromen over de toekomst van de bib. Met de komende verbouwing/uitbreiding van de bibliotheek in het achterhoofd zijn deze dromen meteen een geschenk voor de pas verkozen beleidsploeg. Ideeën en suggesties, daar kan de bib, en zeker ook het nieuwe bestuur mee aan de slag voor de komende zes jaar

In de Halse cafés kan je tot 29 oktober je meest creatieve ideeën kwijt op een bierviltje. Vertel waar de nieuwe bib jou blij zou mee maken, wat er niet mag ontbreken, wat je er zeker wil kunnen doen, hoe het er moet gaan uitzien, … en maak kans op een waardebon van €100 voor restaurant De Korte Vest.
Voor de gelegenheid openen ze gedurende de hele Bibliotheekweek een gezellig bib-café, tijdens de openingsuren van de bib. Hier verwelkomen ze alle Hallenaren. Ze staan klaar met een hapje, drankje en, zoals het echte cafébazen past, een luisterend oor om al de dromen en verzuchtingen te aanhoren.
Geraak je de komende weken niet in de bib? Niet getreurd: men kan ook van op afstand meedingen naar de waardebon. Drop je idee(ën) in de online ideeënbus.
AMBASSADEURS
De bib rekruteerde een aantal ‘ambassadeurs’. Dat zijn bibliotheekgezinde klanten met een mening. Ze laten deze ambassadeurs tijdens een dinertje onder vrienden brainstormen rond de toekomstige bib. Ze voorzien hen van een receptje, speciaal voor de gelegenheid geschreven door chef-kok Mike van De Korte Vest, en een boodschappentas met de nodige ingrediënten. Daarbovenop krijgen ze een uitgebreide menukaart met open vragen, wat moet helpen bij het losweken van creatieve en inspirerende ideeën. Want daar gaat het natuurlijk om: het verzamelen van leuke, originele, onwaarschijnlijke, handige, super-de-luxe ideeën voor de toekomstige bibliotheek.
SPRINTERVERKOOP
Een jaar geleden namen ze in de bib in Halle een sprong in het duister met de opstart van de sprintercollectie, een collectie populaire films en boeken die ze in meerdere exemplaren aankochten om aan de vraag te kunnen voldoen. Ondertussen mag men gerust van een succes spreken. De boeken en films worden veelvuldig uitgeleend, waardoor ze deze collectie steeds verder kunnen uitbreiden. Tijdens de Bibliotheekweek geven ze het startschot aan een sprinterverkooppunt. Dit fleurig aangekleed verkooppunt vind je bij het binnenkomen links in de inkomhal. Hier worden voormalige sprinterboeken en -films te koop aangeboden aan €3 per stuk.
BOEKEN- en CD VERKOOP
De Bibliotheekweek is hét moment bij uitstek voor een bezoek aan de bib. En daar zijn twee goede redenen voor. Ten eerste stellen zij opnieuw het magazijn open voor een grote boeken- en cdverkoop. Men kan er afgevoerde boeken en cd’s tegen een schijntje op de kop tikken. Het gaat om materialen die het aanbod van de bibliotheek verlaten om plaats te maken voor het allernieuwste op de markt. En ten tweede is er gedurende de volledige Bibliotheekweek gratis uitleen van cd’s en dvd’s. Snuisteren maar!
Wil je meer te weten komen over de activiteiten die georganiseerd worden in de bibliotheek kom dan langs in de Halse bibliotheek, Basiliekstraat 124 te Halle of kijk op www.bibliotheekhalle.be .

FILIAAL BUIZINGEN GAAT VERHUIZEN
Om een uitbreiding van Stedelijke Basisschool Beukenbos mogelijk te maken, nam het College van burgemeester en schepenen de principebeslissing om het bibliotheekfiliaal in Buizingen, dat in hetzelfde gebouw gevestigd is, in de loop van 2013 te verhuizen naar de Hoogveld-site (waar ook Ommekaar gevestigd is). Het hoe en het wanneer moeten nog verder vorm krijgen. Ondertussen kunnen de leners gewoon verder terecht in het huidige filiaal in Buizingen, Groenstraat 29

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 okt 2012
Felix Merckx
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief