HALLE - 11de carnaval-cd voor Bertrand en Yves

C21

HALLE - 11de carnaval-cd voor Bertrand en Yves

Editiepajot_halle_cd_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Yves Debast en Bertrand Demiddeleer stelden hun 11de carnaval-cd voor in de feestzalen van de Mouterij. Een kanjer van een cd met maar liefst 16 nummers die tijdens halfvasten zullen knallen in Halle.

11 is het jubileumgetal bij uitstek in carnavalmiddens. De 11de carnaval-cd moest dan ook iets speciaals worden. 
“We hebben dit jaar extra veel aandacht besteed aan de look van de cd,” vertelt Yves Debast, “we mogen dan ook met enige fierheid vertellen dat we een prachtig resultaat voorleggen. Zoals ieder jaar staan er weer een aantal bekende carnavalisten op, maar hebben we ook een extra plaatsje voor onszelf gereserveerd. Jean Deras tekende weer een schitterende karikatuur en die kreeg dan ook een prominente plaats op het hoesje.”
Naast de hoes gaat het uiteraard vooral om de muziek. “Er staan 16 nummers op, waarvan weer een aantal bekenden. De kwaliteit is ook heel hoog. We hebben dit de voorbije jaren enorm zien evolueren. Veel is ook te danken aan Marc Bosmans en vooral Erik Vanbeselaere, de mensen van de studio. Ook zij steken velen uren in de opnames en vooral de mixing ervan. We zijn zeer blij dat we die mensen hebben, anders zouden we nooit aan de kwaliteit geraken die we nu halen” zegt Yves nog.
Het maken van een cd duurt al gauw meer dan een half jaar. Het schrijven, de muziek maken, de opnames, de mixing, de hoes; het zijn allemaal dingen waar behoorlijk wat tijd in kruipt.
“De andere carnavalisten slijten heel wat uren aan de char of het kostuum, wij steken onze tijd in de cd. Toch heeft het niet veel gescheeld of de cd was er niet op tijd geraakt. Er waren heel wat problemen met de cd-perserij. Maar hij is op tijd klaar en ligt vanaf vandaag in de gekende verkooppunten”, zegt Bertrand Demiddeleer opgelucht.
 “Er is veel veranderd in die jaren. Waar wij in het begin alle teksten en muziek bezorgden, kruipen de carnavalgroepen ieder jaar meer in hun pen om zelf met hun hit naar buiten te komen. Een trend die we enorm aanmoedigen. Hoe meer het van de zangers of groepen zelf komt, hoe echter het is.” aldus Bertrand.
Naast al het producen bezorgde deze cd’s enorm veel vriendschap. “Niet alleen tussen ons en de carnavalisten of tussen de groepen, waarbij de ene komt meezingen op het lied van de andere, maar vooral tussen Yves en mij. Ik heb aan deze cd’s een enorm goede vriend overgehouden”, vertelt Bertrand, “ik bedank hem daar dan ook zeer expliciet voor, maar ook voor al het werk dat hij er steeds heeft ingestoken. Door omstandigheden dit jaar nog meer dan anders.”
De CD ‘Allemoe carnavaliste’ is voor €15 te verkrijgen bij de krantenwinkels de Kiosk, de frituren De Tipzak en de Frietstop en bij Cardano. Of bij Yves en Bertrand zelf.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 feb 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief