BUIZINGEN - Don Boscoparochie bestaat 50 jaar

C21

BUIZINGEN - Don Boscoparochie bestaat 50 jaar

Editiepajot_buizingen
Foto © Elsie De Greef
 
Editiepajot_buizingen
Foto © Elsie De Greef
 

De Don Boscoparochie Buizingen is al 50 jaar een warme plaats om samen lief en leed te delen. Dit werd gevierd met een feestelijke viering in de kerk, gevolgd door een wandelaperitief doorheen de Don Boscolokalen.

Eerst werd iedereen welkom geheten en werd er teruggeblikt op vroeger. Dit gebeurde op een ludieke manier met een toneeltje waarbij een pastoor van vroeger terug kwam en zich verwonderde over al de veranderingen in de kerk: hij zocht achter de pastoor, hij vroeg zich af waarom de mensen in het rond zaten, waarom mannen en vrouwen niet apart zaten, waarom ze geen latijn meer praten, waarom de voorganger met zijn gezicht naar de mensen stond en niet met zijn rug, waar de preekstoel was en waarom er een toog in de kerk stond?

Na de viering was er een wandelaperitief doorheen de Don Boscolokalen. Het was een unieke gelegenheid om alle lokalen te bekijken, de vergaderzaal, het secretariaat, het archief, de feestzaal en de kampplaats Zennedal waar kinderen, jongeren en volwassenen terecht kunnen voor een weekend of een kamp.

Voor meer info: http://www.parochiesinbeweging.be/

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mei 2013
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief