HALLE - Verkeersdrukte aan de schoolpoort

C21

HALLE - Verkeersdrukte aan de schoolpoort

Politielogo_heel_goed_20103_p200
Repro EP

De lokale politie Halle hield deze week toezicht aan de schoolpoorten. In het begin van de week was op vele plaatsen chaos vast te stellen. Een heel aantal mensen werden beboet wegens het faliekant verkeerd parkeren van hun voertuig, zodat ze zwakke weggebruikers in gevaar brachten of in- en uitritten blokkeerden.

De politie trachtte deze week voornamelijk sensibiliserend op te treden, en dat lijkt naar het einde van de week toe z’n vruchten te hebben afgeworpen. Vrijdagohtend was de toestand al heel wat beter dan maandag. Toch blijft een kleine groep overtreders volharden en tot zo kort mogelijk aan de schoolpoort rijden.
 
De politie roept alle bestuurders op om zich op een veilige afstand te parkeren en een stukje te voet te gaan om hun kinderen naar school te brengen. Kiezen voor de fiets of te voet komen is uiteraard nog beter, indien mogelijk.
 
Ook de komende weken zal de politie nog toezicht houden aan de schoolpoorten. Bovendien zullen op regelmatige basis gordelcontroles worden gehouden, en controles op het correct vastmaken van kinderen in de auto. Het niet juist vastmaken van een kind levert een boete op van 165 euro!
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 sep 2013
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief