HALLE - Handicap International stelt voor … Welcome to Life

C21

HALLE - Handicap International stelt voor … Welcome to Life

Editiepajot_halle_expo_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Tijdens November Wereldmaand staat de fototentoonstelling Welcome to Life op het Stationsplein in Halle. Voor de tentoonstelling trok fotografe én Hallenaar Layla Aerts met Handicap International naar Cambodja en Vietnam.

Nog tot 26 november is de expo Welcome to Life van Handicap International te bezichtigen op het Stationsplein van Halle. Handicap International stuurde drie Belgische fotografes naar het terrein. Hallenaar Layla Aerts ging naar Cambodja en Vietnam, Bieke Depoorter reisde naar Mali en Katrijn Van Giel maakte foto’s in België. De expo toont aangrijpende beelden van mama’s en hun kinderen en illustreert het belang van moeder- en kindgezondheid.
Wereldwijd sterven naar schatting 380.000 vrouwen tijdens of vlak na de bevalling, waarvan 99% in het Zuiden. Wereldwijd halen 7,6 miljoen kinderen hun vijfde verjaardag niet. Een gebrek aan hygiëne, materiaal, kennis, zorg … veroorzaakt problemen die tot blijvende handicaps kunnen leiden. De helft van de oorzaken van overlijden en handicaps bij moeders en baby’s kan worden vermeden door een betere opvolging.
Handicap International is actief in een zestigtal landen. Sinds 2006 leidt de organisatie projecten om handicaps bij moeders en jonge kinderen te voorkomen of vroegtijdig op te sporen. Handicap International organiseert opleidingen voor vroedvrouwen en verplegend personeel. Toekomstige mama’s in Burundi, Cambodja, Congo, Laos, Mali en Vietnam krijgen informatiebrochures en moeders of kinderen met een handicap worden opgevolgd en begeleid.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 nov 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief