HALLE - Repair café in Joepie

C21

HALLE - Repair café in Joepie

Editierpajot_halle_repair
Ingezonden foto

Heb je een kapotte fietsband of een versleten remblokje, een defect stoomstrijkijzer, muziekspeler, fotocamera? Is er een barst in het favoriete speelgoed van jouw kind of heb je een hemd waar er al een aantal knopen ontbreken,…? Dan ben je welkom op 28 februari in het Repair Café in zaal Joepie

Verzamel deze en nog andere zaken die volgens jou nog te herstellen zijn en breng ze mee op vrijdag 28 februari naar het Repair Café Halle van 18 tot 21.00 uur in zaal Joepie, Brouwerijstraat 32. Zelfs al je niets te herstellen hebt mag je gerust eens een kijkje komen nemen.
De vrijwillige deskundigen, zoals elektriciens, naaisters, timmerlieden, ontwerpers,…nemen samen met jou jouw dierbare spullen onder handen en doen hun uiterste best om ze een nieuw leven te geven.
Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten waarop buurtgenoten elkaar op vrijwillige basis helpen bij het herstellen van allerhande voorwerpen. Dit gaat van kleding tot elektrische apparaten, meubels en zelfs fietsen en computers. Een Repair Café wil aantonen dat herstelling een goed alternatief is voor weggooien, en dat dit alternatief ook voor iedereen bereikbaar is. Het helpt zo de afvalberg te verkleinen. Daarnaast draagt het bij aan een mentaliteitsverandering, die nodig is om mensen warm te maken voor een duurzame samenleving. Tot slot is het Repair Café ook een moment om elkaar te ontmoeten op een nieuwe, verrassende manier.
Handig weetje: in het Repair Café zijn een plak- en lijmtafel, gereedschap en materiaal aanwezig om mogelijke herstellingen uit te voeren. De herstellingen zijn gratis, enkel het gebruikte materiaal is te betalen. Wil je zeker zijn dat je herstelling kan doorgaan, breng dan zelf het juiste materiaal mee.
Terwijl je wacht of na de herstelling kan men aan de bar genieten van een streekbiertje, fruitsap,....
Men is nog op zoek naar vrijwilligers. Ben jij een krak in herstellingen en wil je meewerken, geef dan gerust een seintje. Neem contact op op het nummer 02 365 95 39, duurzaamheid@halle.be  of halle@transitie.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 feb 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief