HALLE - Een leuke babbel eindigde in de Dodentocht

C21

HALLE - Een leuke babbel eindigde in de Dodentocht

Editiepajot_halle
Ingezonden foto
 

In Bornem zijn er dit weekend 11.861 mensen vertrokken aan de 100 kilometer lange Dodentocht, 6.873 hebben de finish gehaald waaronder ook Inge Leemans en Caterina Viola uit Halle. Dit is een grote prestatie want de Dodentocht was dit jaar door het regenweer nog zwaarder dan andere jaren.

Inge Leemans: “Op een voetbaltraining van onze kinderen raakte Caterina en ik aan de babbel. We hadden veel dingen gemeen, zo ook de ambitie om ooit eens de 10-miles te lopen of de dodentocht te stappen. De meeste mensen verklaarden ons gek en toen er een vriend beweerde dat wij dat niet konden, stond ons besluit vast, we zouden het eens laten zien. Caterina vond een programma om ons in 6 maand klaar te krijgen voor de dodentocht.”

Caterina: “Vanaf februari trokken we er op regelmatige basis samen op uit. In de week een kleine wandeling, op zondag gingen we op zoek naar uitgestippelde wandelingen. Er waren wandelingen waar het vlot ging, maar er waren er ook waar we elkaar wat moed moesten inspreken. Waar waren we in godsnaam aan begonnen? Maar door al dat wandelen leerden we elkaar beter kennen en ontstond er een mooie vriendschap. Vele wandelingen later staat de dodentocht voor de deur... op naar Bornem!”

Inge en Caterina, heel gelukkig: “Het is ons gelukt, het is een ervaring om nooit te vergeten, wel een paar keer bijna doodgegaan...de tocht heeft zijn naam niet gestolen. Onze voeten zijn niet om aan te zien, ze staan vol blaren maar we zijn heel blij dat we het gehaald hebben. Het is ons gelukt door onze trainingen en doorzettingsvermogen maar ook dankzij onze supporters thuis en ter plaatse. We willen ze dan ook langs deze weg nog eens heel hartelijk danken voor hun steun.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 aug 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief