HALLE - Colruyt Group krijgt goedkeuringvan de Belgische Mededingingsautoriteit

C21

HALLE - Colruyt Group krijgt goedkeuringvan de Belgische Mededingingsautoriteit

Colruyt_group_2013_rechthoekig_p200
EP

Op 21 juni 2014 ondertekende Colruyt Group een overeenkomst om een participatie te verwerven in de Belgische kledingketen ZEB. De Belgische Mededingingsautoriteit heeftop 14 augustus 2014 haar toestemming verleend om deze overeenkomst uit te voeren.

Het ZEB management en Colruyt Group hebben daarom op 22 augustus 2014 de eerste stap van de transactie voltooid. Hiermee verwerft Colruyt Group een participatie van 40% met een call optie om voor eind 2014 zijn belang tot 50% te verhogen. Tussen Colruyt Group en het management werden ook aankoop- en verkoopopties overeengekomen die, over een termijn van minstens tien jaar, Colruyt Group de mogelijkheid verschaffen de controle over ZEB te verwerven.
 
De instap in ZEB past in Colruyt Group’s ambitie om met gepaste winkelconcepten in te spelen op de behoeften van de consument in al zijn levensfases.
 
ZEB is de voornaamste multi-merken fashion retailer in België. Vandaag telt de groep 47 winkels en een e-shop. ZEB verkooptmeer dan 40 merken zoals Diesel, Jack&Jones, Mango, Vero Moda, Only, Hilfiger, enz.
De groep telt in totaal een 380-tal medewerkers, realiseert een omzet van meer dan EUR 60 miljoen en een netto winst vanongeveer EUR 2 miljoen. De laatste jaren kende ZEB een jaarlijkse omzetgroei van ca. 20%. In een volgende fase plant ZEB te groeien tot 70 winkels.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 aug 2014
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief