HALLE - November wereldmaand

C21

HALLE - November wereldmaand

Editiepajot_halle_werldmaand_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

November Wereldmaand: een maand waarin de oude post omgevormd wordt tot Wereldcafé. Een maand waarin 20 organisaties samen 40 activiteiten organiseren. Een maand waarin Servais versierd wordt. Een maand waarin we Halle warm maken om een open en tolerante stad te zijn en te blijven, met oog voor solidariteit en duurzaamheid.

Primeur: een wereldmaand met een wereldrecord
De werkgroep droomt er al langer van en dit jaar is het zo ver. Dankzij welzijnszorg zal er een recordpoging doorgaan tijdens de wereldmaand. Ze kozen Halle uit als stad om hun campagne ‘Open een paraplu tegen armoede’ te starten. De Vlaamse pers verzamelt samen met hopelijk meer dan 2000 leerlingen en andere sympathisanten op 19 november op het Possozplein om die paraplu allen tegelijk te openen.
Zichtbaar in het straatbeeld
Dit jaar zal de kanaalomgeving weten dat november een Wereldmaand is in Halle. Een groepje naai(st)ers gaat aan de slag om vlaggen te stikken die de palen aan het kanaal een hele maand zullen versieren. Zo zorgen ze voor extra kleur in het straatbeeld wanneer de winter in aantocht is.
Dat Servais in november een ander jasje krijgt is geen nieuws. Mondi’alle vzw zorgt ook dit jaar voor een thematische wereldbol rond het standbeeld van de cellist. Het resultaat belooft wat extra ambiance op de grote markt te brengen.
Enkele verenigingen er uit gelicht
Dat de themamaand Japan van de bibliotheek in november valt is geen toeval: de bib sluit hiermee aan bij de wereldmaand. Met zes activiteiten die opgenomen zijn in het aanbod richten ze zich op een divers publiek: kinderen en volwassenen, handige harry’s en lustige lezers, ….
Daarnaast is de Oxfam Wereldwinkel nu 1 jaar verhuisd naar het centrum en dat vieren ze met een mooi programma. Genieten van poëzie, lekkere biertjes proeven en verzorgingsproducten testen: het kan dankzij de wereldwinkel.
Ten slotte zal Halle het geweten hebben: in 2014 staat het thema voedselverspilling centraal bij de 11.11.11-actie en het slotfeest Toernee Mondi’alle. Beide organisaties zullen de inwoners van Halle aanmoedigen om minder voedsel te verspillen.
Een promolied & promofilm
Rik Cannaerts van Badger Cane Films maakt ook voor deze editie een promofilmpje en er wordt al enkele weken volop gerepeteerd voor het nieuwe wereldmaandlied. Dat lied zal dit jaar a capella gebracht worden. De première van deze leuke extra’s vindt plaats tijdens het startevenement van de wereldmaand: het muziektheater van Adesa in CC ’t Vondel.
In november wordt de Oude Post naar goede gewoonte omgebouwd tot een gezellig Wereldcafé. Een uitnodigende bar en mooi versierde tafeltjes in een sfeervolle ruimte: de ideale locatie voor zowel een rustige infoavond als voor grotere evenementen. Aan de muren hangt de fototentoonstelling G/B3 - Generaties/Binnenskamers van de fotografen Carl Uytterhaegen en Abdul-Vahit Duman. In de frigo staan zowel fairtrade- als streekgerichte dranken die te koop zijn aan een democratische prijs.
Een programmaoverzicht met de nodige info over de activiteiten kan men vinden in het programmaboekje en op de site: www.novemberwereldmaand.be en ook in de rubriek AGENDA op www.editiepajot.com . Ook via de facebookpagina van November Wereldmaand blijf je op de hoogte van de verschillende activiteiten en krijg je af en toe foto’s te zien: www.facebook.com/november.wereldmaand .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 okt 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief