Toernee Mondi’alle brengt Disco Soep naar HALLE

C21

Toernee Mondi’alle brengt Disco Soep naar HALLE

Averechts
EP

Nu zaterdagvoormiddag, tijdens de week van de smaak, beleeft Halle zijn allereerste Disco Soep! Een fijn concept waarbij vrijwilligers en toevallige passanten live soep maken met groenteoverschotjes. Een muzikaal soepje uit protest tegen voedselverspilling, dankzij een live dj-set en kermispunk van Shaman Festival.

Het is vzw Mondi’alle die het initiatief voor de Disco Soep neemt. De vzw werkt dit jaar rond het thema voedselverspilling. En een Disco Soep past duidelijk in dat plaatje. De Disco Soep komt tot stand dankzij de hulp van de Soepjuffers, een groep Halse vrouwen die zich inzet voor moeders en kinderen in armoede. De Soepjuffers zullen groenten sprokkelen via de voedselteams, in supermarkten en op de donderdagmarkt. Met de tweede Disco Soep ooit in Vlaanderen zet Halle zich alleszins wel op de kaart als geëngageerde stad.
Wie graag helpt, restjes groenten te geef heeft, graag komt proeven van een beker gratis, verse, warme soep of zich gewoon graag warm komt dansen is welkom nu zaterdag 22 november vanaf 10.30 uur op de Grote Markt in Halle. En wie alvast een voorsmaakje wil, kan hier zien hoe de Disco Soep in Amsterdam eraan toe ging.
Disco Soep is namelijk de ideale voorbereiding voor Toernee Mondi’alle, het slotevent van de wereldmaand op zaterdag 29 november in het centrum van Halle. Op die avond is er live muziek in de Halse café’s, vurig straatspektakel, (h)eerlijk avondeten in pop-uprestaurant de Steunzool in de Oude Post, en in CC ’t Vondel kan je terecht voor een gratis kindervoorsteling en voor het bruisende feestje achteraf. Kaarten voor dat feestje (inclusief drie consumpties in de verschillende café’s) kosten 6 euro in voorverkoop en zijn te koop in de deelnemende café’s en bij de vrijwilligers van Toernee Mondi’alle.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 nov 2014
Felix Mertckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief