Kerstman heeft zijn eigen huis in HALLE

C21

Kerstman heeft zijn eigen huis in HALLE

Editiepajot_halle_kerstman_1_foto_merckx
De stalletjes worden klaargemaakt coor de kerstmarkt. (Foto's Felix Merckx)
 
Editiepajot_halle_kerstman_2_foto_merckx
Het huis van de kerstman. (Foto Felix Merckx)
 

In het huis van de Kerstman kunnen de allerkleinsten kunnen er op de foto en ontvangen een leuk geschenkje van de Kerstman.

De handelaars zelf delen dit jaar meer dan 100.000 bonnetjes aan hun klanten uit. Deze geven recht op ene gratis glüwein of warm chocomelk, af te halen in het VHH reuzechalet aan het jezuïetencollege waar men tevens terecht kan voor een lekkere tartiflette of choucroute en tal van lekkere drankjes. In december organiseren de Verenigde Handelaars Halle, voor het eerst een totaal vernieuwde Kerstmarkt op de Halse Grote Markt. Het nieuwe concept telt 34 kerstchalets, één reuzechalet en het huis van de Kerstman. Een mix van lekkere hapjes en drankjes, geschenkjes en kerst gerelateerde artikelen en nog veel meer. Met de opbouw van de chalets is men nu volop bezig.

 De kerstmarkt wordt officieel geopend op vrijdag 19 december om 19 uur. Tot en met zondag 28 december is de kerstmarkt alle dagen open vanaf 12 uur.
Open winkelzondagen.
Om het de eindejaarsshoppers gemakkelijk te maken, gooien de Halse handelaars ook hun deuren open op zondag 14, 21 en 28 december, en dit van 14 tot 18 uur. Ideaal voor mensen die hard werken tijdens de week, en toch ook hun cadeautjes moeten kunnen kopen.
Huis van de Kerstman.
De kerstman is te vinden in het oud souvenirwinkeltje op de hoek van het ‘Vissestrotje’ en de Grote Markt. Op zaterdag 13, zondag 14,zaierdag 20, zondag 21, maandag 22, dinsdag23 en woensdag 24 december houdt de Kerstman zitting in zijn huis in Halle. Van 14 u tot 17 u kan men met de Kerstman op de foto, en men krijgt een feeëriek cadeautje mee naar huis. Hij heeft tijdelijk zijn intrek genomen in het gebouw op de hoek van het Vissestrotje, recht tegenover de hoofdingang van de basiliek.
Het huis van de Kerstman is voortaan wereldwijd te bezoeken via Google Streetview. https://goo.gl/maps/AJou8 .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 dec 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief