HALLE - Prijs Miet Smet voor Viviane Deleeuw

C21

HALLE - Prijs Miet Smet voor Viviane Deleeuw

Editiepajot_halle_prijs_smet_1_foto_dervogeleer
Viviane Deleeuw w, laureaat van de prijs Miet Smet. (Foto Emile Devogeleer)
 
Editiepajot_halle_prijs_smet_kl__foto_dervogeleer
Viviane Deleeuw (Foto Emile Devogeleer)

CD&V-werkgroep Vrouw & Maatschappij reikte de ‘Grote Prijs Miet Smet’ uit aan Viviane Deleeuw uit Halle. Zij heeft  een substantiële bijdrage geleverd  inzake gelijke kansen tussen vrouwen en mannen.

De prijs werd vernoemd naar de oprichtster van Vrouw & Maatschappij en huidig Minister van Staat Miet Smet. Veertig jaar geleden, in 1974, richtte zij binnen CVP de werkgroep ‘Vrouw & Maatschappij’ op. Vandaag kan men trots terugkijken op de vele verwezenlijkingen die V&M tot stand gebracht heeft.
Men reikte deze prijs uit aan VIVIANE DELEEUW omdat zij in de beleidsploeg van FEMMA meewerkt en denkt rond thema’s zoals: diversiteit, de rechten van de vrouw, combinatie arbeid en zorg, 30 uren week voor werkende mama’s, ….. ; zij binnen Beweging.net (ACW) werk maakt voor vrouwen in armoede en laaggeschoolden; zij projecten uitbouwt voor cultuuruitwisseling met verschillende gemeenschappen in en uit Halle; zij het project KOMPAS mee ondersteunde en zij de VZW Martin Dekegel met hart en ziel vertegenwoordigt en daardoor voor vrouwen in Sri Lanka een toekomst helpt uit te bouwen door micro kredieten toe te kennen en vormingen te organiseren om de weerbaarheid van de plaatselijke vrouwen te verhogen
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jan 2015
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief