HALLE - Mountainbike-parcours komt er

C21

HALLE - Mountainbike-parcours komt er

Mountainbiker
EP

De kans is groot dat Halle zijn lang verwachte mountainbike-parcours gaat krijgen. De gesprekken met Natuur en Bos vorderen goed. In de lente van 2015 gaat ook de BMX-piste klaar zijn.

Het mountainbike-parcours zou dan wel door het Hallerbos lopen, maar dan niet zoals de oorspronkelijke plannen waren. Drie parcours over verschillende afstanden zullen uitgestippeld worden. Het parcours zou vertrekken van aan de gebouwen van Start 65 in Buizingen. Daar is de mogelijkheid te douchen na afloop en kan men ook de fiets schoon maken. Eens de piste er is doet men ook zijn aanvraag bij het Bloso voor een erkenning.
De BMX-piste langs het Kruisveld zal klaar zijn in de lente van 2015. Door de vele regen is hier wel wat verplaatsing. Naar deze piste is veel vraag in Halle en er werd zelfs al een club opgericht. Iedereen zal er gebruik van kunnen maken. De sleutel voor de piste zal dan wel in het cafetaria van de tennisclub moeten gaan halen.
De eerste spadesteken voor de bouw van het zwembad worden nu dinsdag 27 januari gegeven.
In de lente van dit jaar komt er een nieuwe toplaag op de atletiekpiste.
Op gebied van sport is er in Halle dit jaar een wielerstage die loopt van 13 tot 17 april. Vertrek de wielerwedstrijd Halle-Ingooigem van op de Grote Markt op 24 juni; is er terug Halle Schaatst van 10 december tot 10 januari 2016.
-Speciale aandacht is er in 2015 voor seniorensporten en sporten voor  kwetsbare groepen en worden de schoolsporten uitgebreid.
SPEELPLEINEN
De volgende drie jaar worden er in Halle 3 nieuwe speelpleinen aangelegd en worden er evenveel vernieuwd.
Een nieuw speelplein komt er op Joepie §aanleg voorzien begin dit jaar); in Hondzocht voor het schooltje (start werken voor bouwverlof 2015) en aan het Heuvelpark (2016).
Speelpleinen die vernieuwd worden zijn dat aan de Hippel (2016), dat aan het Kriekenveld en de Korre (2017) en speelplein Octaafke (2018)
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jan 2015
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief