HALLE - Carnaval op Radio Victoria en Gruute Met TV

C21

HALLE - Carnaval op Radio Victoria en Gruute Met TV

Editiepajot_halle_radio_vistoria_foto_merckx
De ploeg van Radio Victoria staat er klaar voor. (Foto Merckx)
 

Radio Victoria Halle bestaat 35 jaar en sinds het begin werd het grote feest van Carnaval in Halle op de voet gevolgd door deze zender. Ook dit jaar zetten ze alle middelen in zodat men alles kan volgen, vooral degenen die er door omstandigheden niet kunnen bij zijn en het toch allemaal willen volgen op 105.2 en op Gruute Met TV.

Twee jaar geleden hebben ze samen met Gruute Met onder impuls van Geert Leunens bekeken of er ook beelden konden getoond worden via internet met het commentaar van de radio bij. De eerste testen en reacties waren positief en er was vraag naar … Vorig jaar werd er nog uitgebreider getest en officieel gelanceerd om Carnaval Halle over heel de wereld te laten zien en horen en dit jaar komt alles rechtstreeks op Gruute Met TV
De laatste week voor carnaval wordt op Victoria ingezet met een live uitzending van uit Café ’t Sas in Lembeek. Daar ontvangen ze het kersverse Mini-prinsenpaar dat de zaterdag voordien verkozen zal zijn. Tevens komt de Top 3 van de Carnaval Top 100 hun liedje en ambiance brengen.
Dinsdag is er nog een uitzending vanuit de studio voor de laatste nieuwtjes en dan richting Carnavalsweekend met ’s avonds uiteraard veel Carnavalsmuziek op de radio zodat iedereen kan meegenieten van de leuke carnaval deuntjes.
Het weekend van Carnaval Halle wordt op Radio Victoria Halle zaterdagnamiddag op gang gefloten om 16 uur, live van op de Grote Markt. Daar mogen ze dit jaar verslag geven van boven Bruin Café Den Apotheker en dat tot en met maandagnacht.
GRUUTE MET TV
Beelden van de Grote Markt (Testuitzendingen) kan men al bekijken vanaf vrijdagnamiddag. Zo kunnen ook de Halse drank –en eetgelegenheden hun smart-tv testen door die op de live-stream te programmeren. Dit kan ook aan de hand van de QR-code.
Radio Victoria Halle is sinds het ontstaan van deze zender (1980) een belangrijke speler in het carnavalsgebeuren. Samen met Halattraction wordt er al jaren vooraf gecommuniceerd via het programma “Carnavalitis” op maandagavond van uit café’s, lokalen, hangaars en de studio.
 Er is al enkele jaren een nauwe samenwerking tussen de radio en Gruute Met waar deze website al vele jaren filmpjes brengt van bezoeken aan de hangars en de kledingateliers. Ook hier vrijwilligers aan het werk met een fantastische samenwerking tussen Victoria Halle en Gruute Met : de filmteams (Herman, Sonny, Geert en Sonia) bezoeken al enkele jaren, de weken vooraf de groepen om verslag uit te brengen van het werk in “den hangaar” of de kledingateliers.
Respect voor alle groepen, klein en groot, die trouwens wederzijds is. En alles wat gezien en gefilmd is, wordt ook op de radio verteld tijdens de Carnavalsuitzendingen.
Om te filmen en beelden te brengen, heb je camera’s nodig en niet toevallig heeft de technische ploeg van Victoria (Geert H. en Eddy) en die van Gruute Met Tv (Geert L.) de voorbije jaren de koppen bij elkaar gestoken om er samen een vlekkeloze uitzending van te maken, zowel geluid als beeld en samen … zij bepalen de dagen voor carnaval de strategische plaatsen voor de camera’s en zo komt de stoet die op de Grote Markt langskomt, mooi in beeld en geluid.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mrt 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief