HALLE - In de naam van de vader, de zoon en de kleinzoon

C21

HALLE - In de naam van de vader, de zoon en de kleinzoon

Editiepajot_halle_buurman_1_foto_emile
 
Editiepajot_halle_buurman_2_foto_emile
 
Editiepajot_halle_buurman_3_foto_emile
 
Editiepajot_halle_buurman_4_foto_emile
 
Editiepajot_halle_buurman_5_foto_emile
 

Met deze naam voor zijn theater show verovert BUURMAN zowat alle zalen in Vlaanderen en ook CC ‘ T Vondel . Zowat van overal in Vlaanderen en zelf uit de Limburg waren er mensen afgezakt naar Halle om te genieten van dit mooie spektakel .

 Het idee voor die nieuwe show, zit in een doos . Die doos kreeg frontman Geert Verdickt jaren geleden van zijn vader. Ze zit vol foto’s, brieven en documenten van Marc Fraine ...de artiestennaam van zijn grootvader die zelf ook muzikant was in de jaren 30 en 40 .
In die jaren speelde de grootvader van Geert in Antwerpen in hotels en cinema's bij zwart wit filmen zonder geluid
Deze nieuwe show gaat over liefde en verlies ,vinden en achterlaten . Het is een verhaal over (groot) vaders
en zonen. Over moeders en dochters. Over thuiskomen en vertrekken...Persoonlijke verhalen,maar zodanig gepolijst en vakkundig verteld dat ze universeel worden.
Voor de show werd Geert Verdickt bijgestaan door Stijn Gevaert en Koen Renders, de twee beste one-man-bands van het land . Zij speelden tegelijkertijd toetsen, drums, soundscapes, bas, orgel, gitaar, loops, ukelele, mondharmonica, en zongen mee.
Door middel van songs, soundtracks, dialogen en projecties dompelden BUURMAN het CC ‘T Vondel om in een wereld om niet snel te vergeten
Buurman bracht er veel nieuwe nummers aangevuld met hun klassiekers die bij velen ongetwijfeld bekend in de oren klonken zoals London Stansted, Pas 18, God ik en Marjon, Rocky, Mount Everset, Middellandse Zee...
Voor het nieuwe nummer “ Koffie “ lieten zij zich bijstaan door de filharmonie des silhouettes een op de achtergrond geprojecteerde harmonie.
Op het einde bracht Geert heel pakkend uit met een vertaling van een wereldhit van de Canadese folkzanger Leonard Cohen Take this waltz .
Op 25 april 2015 is BUURMAN de gastheer op de Nekka-Nacht in de Antwerpse Lotto Arena . Nekka vormt al jaren het moederland van het Nederlandstalige lied.
Buurman ontvangt er Stef Bos,Stijn Meuris,Kommil Foo,Lais,Yevgueni,Blof,Senne Guns...
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mrt 2015
Emile DSevogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief