HALLE- KSK Halle schrijft geschiedenis, promoveert naar de 2 de klasse amateurs.

C21

HALLE- KSK Halle schrijft geschiedenis, promoveert naar de 2 de klasse amateurs.

Sk_2
De ploeg die zondag onverdiend de duimen moesten leggen tegen Menen (Foto Emile Devogeleer)
 
Sk_1
Alan Haydock en hoofdsponsor Eddy Detruyer klinken op de promotie (Foto Emile Devogeleer)
 
Sk_3
Arne Allonsius voorzitter van het jeugdbestuur
 

SK Halle schrijft historie want het promoveert naar de tweede klasse van de nationale voetbalreeksen Het kon, en had mooier verleden week op eigen veld kunnen gebeuren, maar de onverdiende 0-1 nederlaag ( na verlengingen ) tegen Menen besliste daar anders over. Normaal zou de beslissing zondag op het veld van Zwarte Leeuw vallen, maar de wedstrijd Hasselt tegen La Louviere van gisteren avond eindigde op 4-0 voor de thuisploeg ( Hasselt ging ook al op La Louviere winnen met 2-3).

Door die promotie van Hasselt in derde klasse stijgen er twee Vlaamse ploegen namelijk KSK Halle en Zwarte Leeuw, en wordt de wedstrijd van zondag op Zwarte Leeuw, een matchke voor de eer.

Trainer Alan en hoofdsponsor Eddy Detruyer klonken in de eerste plaats op de promotie en op de mooie samenwerking tussen de hoofdploeg ( staf, medewerkers, bestuur....) en het jeugdbestuur, dat de laatste jaren schitterende werk leverden onder Arne Allonsius en Albert Beeckman.

Het is van deze jeugdwerking dat KSK Halle later zijn basisploeg moet opbouwen naar de toekomst toe.

Het is de eerste maal in de rijke geschiedenis van KSK Halle dat de ploeg in tweede klasse zal voetballen.

Even de geschiedenis van KSK Halle overlopen;

Na de eerste wereldoorlog sloot de club zich aan als Union Halloise ( of de ploeg uit de Biezeweide) aan bij de Belgische Voetbalbond.De ploeg ging van start in de regionale reeksen. Een tijd later sloot in de stad ook Cercle Sportif Hallois zich aan bij de voetbalbond. 

In 1937 bereikte men voor het eerst de nationale bevorderingsreeksen, in die tijd de Derde klasse. Het seizoen erop kreeg Union in zijn reeks het gezelschap  van stadsgenoot en rivaal Cercle Sportif Hallois, dat er zelf kampioen werd. Union bleef tijdens de tweede wereldoorlog en de jaren er na in Derde klasse spelen. In 1950 en 1952 eindigde de ploeg zelf als tweede in zijn reeks.

In 1953 strande Union Halloise op de laatste plaats en zakte zo naar vierde klasse, sinds voorgaand seizoen de laagste nationale laagste nationale reeks.

Twee jaar later eindigde men daar echter als voorlaatste, en zo degradeerde Halle ook uit vierde klasse terug naar het provinciale voetbal.

In 1973 ging Union Halloise samen met stadsgenoot en rivaal RCS Hallois, dat sinds 1962 eveneens uit de nationale reeksen was verdwenen.

De fusieclub werd KSK Halle, dat met het stamnummer 87 van Union verder speelde. In 1975 bereikte men alweer de nationale vierde klasse. KSK Halle bleef er vijf seizoenen met wisselend succes spelen, maar zakte in 1980 opnieuw naar de provinciale reeksen. 

In 1987 promoveerde men nogmaals naar vierde klasse, maar het verblijf was opnieuw van korte duur, en na twee jaar zakte Halle opnieuw naar provinciale.

De club bleef meer dan twee decennia in de provinciale reeksen spelen, tot men in 2012 de eindronde van eerste provinciale won en weer naar vierde klasse promoveerde.

De ploeg kon zich het eerste seizoen handhaven in de middenmoot, maar het volgende seizoen strande ze op de laatste plaats, en weer zakte de club na twee seizoenen terug naar eerste Provinciale.

Onder trainer/ speler Alan Haydock promoveerde KSK Halle op twee jaar tijd van eerste Provinciale naar de nieuwe tweede amateurs klasse, met tweemaal succes in de eindronde.

Toch blijft trainer Alan, speelde zelf in de hoogste klasse van het Belgische voetbal ( RWDM, La Louviere, Brussels en Tubize.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mei 2016
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief