De eerste graad van het Heilig-Hart&College HALLE danst voor Rett

C21

De eerste graad van het Heilig-Hart&College HALLE danst voor Rett

Editiepajot_halle
Ingezonden foto
 
Editiepajot_halle
Ingezonden foto
Editiepajot_halle
Ingezonden foto
Editiepajot_halle
Ingezonden foto
 

Gedurende het hele schooljaar heeft de eerste graad van het Heilig-Hart&College Halle zich ingezet voor de Rettvereniging. Het Rett syndroom is een zeldzame neurologische stoornis die bijna uitsluitend bij meisjes voorkomt. De symptomen, een regressie in het gedrag en de ontwikkeling, treden doorgaans op als het meisje tussen de zes en de achttien maanden oud is. Het Rett syndroom leidt tot een ernstige mentale en fysieke handicap en totale afhankelijkheid van derden.

Op 27 mei zetten Valerie, Eline, Magda en Jeroen hun enthousiaste schouders onder de volgende activiteit ‘Dansen voor Rett’ Ze maakten alle andere collega’s warm en dankzij al die helpende handen veranderde de turnzaal in een stomende nachtclub waar hypnotiserende beats de knap opgedirkte jongens en meisjes al snel omtoverden in een kolkende, zwetende en springende massa.

Er was veel rood in die massa. Dat was omwille van “Red voor Rett”, waarbij iedereen een rood accent aan zijn outfit toevoegde. De opbrengst van deze fuif en van de andere acties gaan integraal naar de Rettvereniging. Zij willen hiermee een spraakcomputer aankopen om de ontwikkeling van de Rett meisjes te ondersteunen.

Op 23 juni sluiten ze de acties af en dan maken ze bekend hoeveel dit alles heeft opgebracht. Van één ding zijn ze echter al zeker: de Rett vereniging haalde de mooiste kant in hun naar boven.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mei 2016
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief