HALLE - De woeterrat van ‘t stad

C21

HALLE - De woeterrat van ‘t stad

Revue
De ploeg die de toeschouwers zullen doen lachen. (Foto Marc Sluys)
 
Revue_2
De Pietersknapen. (Ingezonden)
 

 Smeekbedes. Tranen met tuiten. Vurige pleidooien. Meer had de carnavlraad niet nodig om overstag te gaan en opnieuw een revue te organiseren in Halle. Op vrijdag 7 oktober presenteren ze : De woeterrat van 't stad! Het is de 16de carnavalsrevue in CC 't Vondel. Het wordt alweer een totaalspektakel met sketchen, liedjes en filmpjes, boordevol speldenprikjes naar de Halse actualiteit.  De opening van het nieuwe zwembad, de verkeerssituatie in Halle, de politieke stoelendans.. Inspiratie genoeg!

Geert Hoste mag dan al gestopt zijn met zijn eindejaarsconférence, zij geven niet af! Met alle plezier becommentariëren ze Halse gebeurtenissen en figuren die in de kijker lopen. Wist je trouwens dat zelfs Vladimir Poetin en paus Franciscus op de hoogte zijn van het nieuwe verkeersplan van de stad Halle? 

Rode draad wordt de lang verwachte opening van het zwembad in Halle. De Pietersknapen, het zangkoor onder leiding van burgemeester Pieters tracteert  op een nieuwe versie van 'ze belouve ons nen bain', een legendarisch revueliedje over het zwembad in Halle, in 1970 op plaat gezet door de Musical Friends.

Verwacht je ook aan liedjes over het afscheid van Marie-Rose Harnie als voorzitter van het OCMW of wat dacht je van een pleidooi om jongeren een kennismakingscursus van het Halse dialect te geven op school?

De revue wordt een sprankelend totaalspektakel met ook dans én speciale acts van bekende revue-artiesten zoals evenwichtskunstenaar Cedric Landrieu, bekend van Belgium's got Talent en.. Jan Van Dyke. Jarenlang actief in het Lido in Parijs met zijn visuele act.

Voorts zetten ze volop in op vernieuwing.  Ze kiezen resoluut voor kortere sketchen én een vernieuwd decor. Ook de uitreiking van de Gouden Mastel, de trofee van Carnavalverdienste, belooft dit jaar extra spannend te worden. 

DE GOUDEN MASTEL 2016
Carnaval in Halle is een immens populair volksfeest. Elk jaar met Halfvasten zijn de Hallenaren massaal op post om feest te vieren. Hoed af voor al die vrijwilligers die het hele jaar door actief zijn om carnaval 'groots' te maken. De ene loopt al wat meer in de schijnwerpers dan de andere. Hoeveel 'stille werkers' worden soms niet vergeten? Je hebt trekkers en meelopers. Je hebt er die de boel bij mekaar houden,je hebt kritische creatievelingen, maar ook boegbeelden.  Elk jaar reiken ze een Gouden Mastel uit. Onze Trofee van Carnavalverdienste.

TEAMWORK!
Voor de 16de keer zijn ze erin geslaagd een team van zo'n 50 enthousiaste vrijwilligers te mobiliseren om er een onvergetelijke Halse avond van te maken. De reacties van het publiek zijn telkens hartverwarmend. Dat motiveert hen om zovele uurtjes vrije tijd op te offeren aan.. teksten schrijven, liedjes inzingen, sketchen repeteren, decors bouwen,sponsors zoeken enz..

 KAARTENVERKOOP

16de Halse revue “De woeterrat van 't stad!"
Vrijdag 7 oktober 2016 in CC ’t Vondel in Halle
Begin om 20u30, deuren open vanaf 19u30

Het aantal zitplaatsen in CC 't Vondel is beperkt. Dus haal snel je tickets!  Kaarten kosten 12 euro (voor kinderen dezelfde prijs). Met een Kom!Pas krijg je korting.

Te koop in cafés De Klinkoet, De Sleutel, Lamme Gisj en Las Fiëstas.  

Alle info op onze website : www.gruutemet.be    

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 sep 2016
Felix Merckx
Ingezonden en Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief