HALLE - Verduidelijking werken Bergensesteenweg en ingreep verkeerslichten Edingensesteenweg

C21

HALLE - Verduidelijking werken Bergensesteenweg en ingreep verkeerslichten Edingensesteenweg

Werken
EP

 Het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse Overheid plant vanaf januari 2017 een heraanleg van de voet- en fietspaden op de Bergensesteenweg. Er wordt ook een nieuwe toplaag asfalt gelegd. Om te voorkomen dat nutsmaatschappijen na de vernieuwingswerken de stoep opnieuw opbreken om nieuwe leidingen te leggen worden de leidingen van gas, elektriciteit, water en telecommunicatie nu al vernieuwd.

 Om de werken vlotter en sneller te laten verlopen werd de Bergensesteenweg éénrichtingverkeer gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de veiligheid van voetgangers, fietsers, automobilisten en aannemers gegarandeerd blijft én dat de werken sneller vorderen.

 Het stadsbestuur van Halle ontvangt wekelijks klachten over de onveilige toestand van het fietspad op de Bergensesteenweg en vindt de ingrepen op de Bergensesteenweg zeer belangrijk. Aangezien de Bergensesteenweg een belangrijke verkeersader is in Halle, zeker voor verkeer van en naar Lembeek, brengen de werken onvermijdelijk ook ernstige verkeershinder met zich mee.

 Vooral de Edingensesteenweg, een andere belangrijke verkeersader, krijgt te lijden onder de werken op de Bergensesteenweg. Tijdens de avondspits verspreidt de file zich vanaf de Edingensesteenweg via het Bevrijdingsplein tot op de Ninoofsesteenweg, A. Demaeghtlaan, en het stadscentrum. De stad kan de extra verkeershinder niet wegtoveren. Wat ze wel kan doen is nadenken over alternatieven voor de verkeersdoorstroom die enig soelaas kunnen brengen. I

 n dat kader werd dan ook beslist om de lichten op de Edingensesteenweg ter hoogte van Colruyt tijdelijk te supprimeren. Deze verkeerslichten ter hoogte van de A8 zijn noodzakelijk voor de veiligheid, maar belemmeren een vlotte verkeersdoorstroming. Het deactiveren van de verkeerslichten zonder bijkomende ingrepen zou voor levensgevaarlijke situaties zorgen aan de afrit gezien de ligging aan een bocht, en daarom werd beslist de afrit af te sluiten. Omrijden kan via de afrit Tubeke.

 De stad begrijpt dat elke ingreep steeds een impact heeft op de route van individuen, maar het is onmogelijk om ervoor te zorgen dat niemand hinder ondervindt. Moest die mogelijkheid bestaan, zou ze uiteraard doorgevoerd worden… Een vlottere maar veiligere doorstroom realiseren over een zo groot mogelijk gebied primeert bij de gemaakte keuze. De ingreep zal ook op korte termijn geëvalueerd worden.

 Vrijdag 28 oktober opent het kruispunt Arkenvest-Parklaan-Basiliekstraat opnieuw en ook de werken op de Alsembergsesteenweg vlotten beter dan verwacht. De Alsembergsesteenweg zal ten laatste op 11 november opnieuw opengesteld worden voor alle verkeer. Dit zal uiteraard ook bijdragen tot een vlottere doorstroom in Halle en omgeving.

Kruispunt Arkenvest-Parklaan-Basiliekstraat opent morgen 28 oktober opnieuw!

Goed nieuws: het kruispunt Arkenvest-Parklaan-Basiliekstraat opent opnieuw op vrijdag 28/10! Het beton werd getest en voldoende uitgehard bevonden. Tegen 15 uur zou de vroegere verkeersregeling in voege moeten zijn. De bussen rijden vanaf vrijdagmiddag ook volgens de normale route. De omleiding via de Graankaai wordt opgeheven en de Bospoortbrug weer geopend.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 okt 2016
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief