HALLE - Akaso ontdekken tijdens de Ethiopische avond bij Mamuli

C21

HALLE - Akaso ontdekken tijdens de Ethiopische avond bij Mamuli

Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / Akaso ontdekken bij Mamuli
 
Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / Akaso is het geesteskind van Philippe Vertriest
 
Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / Stef en Sylvie van Mamuli
 
Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / Een avondje winkelen met vriendinnen
 
Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / Op het terras bij het vuur
 
Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / Gezellig buiten met een drankje
 
Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / ...en met een hapje
 
Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / De Ethiopische keuken viel in de smaak
 

De winkel Mamuli, gelegen in de Nachtegaalstraat 198 in Buizingen, liet donderdag tijdens een avondshopping iedereen kennis maken met ‘The Akaso Experience’. Al je zintuigen werden geprikkeld want met smaken en geuren, beelden en verhalen nam Akaso-bezieler Philippe Vertriest je mee op ontdekkingsreis.

Het werd gezellig kletsen met vrienden en vriendinnen binnen in de gezellige winkel en buiten rond de vuurtjes. De klanten konden proeven van de Ethiopische keuken en lekkere drankjes van de Brusselse toptraiteur Dujardin Royale in samenwerking met Toukoul, het beste Ethiopische restaurant van België. En in deze Ethiopische sfeer kon je het Belgische label Akaso ontdekken. Dit nieuw Belgisch merk versmelt Afrikaanse en Europese cultuur tot een urban modelabel.

Akaso is het geesteskind van Philippe Vertriest, vader van twee prachtige Ethiopische adoptiedochtertjes en overtuigd van het creatieve talent in Afrika. Met Akaso wil hij een platform creëren waar kunst en cultuur uit modern Afrika een stem krijgt; met als eerste uitingsvorm een urban modemerk.

Na de ontdekking van Painted Bodies. African Body Painting, Tattoos & Scarification, een boek over Afrikaanse bodypainting en lichaamskunst, ontstond de idee van het collaborative design modemerk Akaso. Alle collecties  van Akaso zijn gebouwd rond co-creatie workshops door het verenigen van Afrikaanse creatievelingen en Belgische ontwerpers.

Voor haar eerste collectie ging hij een samenwerking aan met de Kara, één van Afrika’s meest authentieke stammen die er bekend om staan hun lichaam te beschilderen met abstracte vormen en tekeningen.

In maart 2014 ontmoette Philippe voor de eerste maal leden van de Kara-stam in Duz, één van de drie Kara-dorpen in Ethiopië.  Hij kwam met hen in contact via een Ethiopische antropoloog die hij toevallig had ontmoet. Onder een boom aan de oever van de Omo, deelde hij zijn visie met de Karas en nodigde hij hen uit om een nieuwe dimensie te geven aan hun bodypainting. En dit was het begin van iets moois, er ontstond een band en de Kara hadden maar één nacht nodig om 6 jonge Kara bodypainting artiesten te selecteren: The Kara Six.

De eerste collectie van Akaso viert dan ook één van Afrika's oudste kunstvormen: bodypainting. Een fascinerende transformatiekunst waarbij de huid als canvas wordt gebruikt en de aarde als kleurenpalet.  Tijdens design workshops werden The Kara Six creatief uitgedaagd door Belgisch ontwerpersduo Sandrina Fasoli en Michael Marson die met de resultaten aan het werk gingen om  de eerste Akaso lente-zomercollectie te creëren.

De workshop vond plaats in december 2014 met zes Kara zowel mannen als vrouwen. Michael en Sandrina, verkenden samen met hen de gecodeerde berichten van de transformatie binnen de Kara-bodypainting: verlangens, status of simpel een state of mind. Ze werkten zonder script en gingen intuïtief te werk.

Resultaat is een luxueuze collectie basics voor SS16: t-shirts met korte mouwen en lange mouwen, singletjes en sweatshirts. De collectie onderscheidt zich niet alleen door de prints maar ook door de sterke snit en de kwaliteit van de stoffen. Een versmelting van twee culturen in een kosmopolitische urban stijl.

Ook de HW16 collectie ontstond in samenwerking met de Kara body painters in het thema Transformations : een compacte total look collectie met cross over sweater-sweatshirt, tops, jurken en pantalons.

Meer info over Akaso: Philippe Vertriest, Beukenlaan 23 in 1653 Beersel, T+32 2 731 5876, info@akaso.eu

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 okt 2016
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief