HALLE - Virtueel fietsen naar het verleden

C21

HALLE - Virtueel fietsen naar het verleden

Fietsen_1
Foto's Felix Merckx
 
Fietsen_2
Foto's Felix Merckx
 

 In het Zonnig Huis kunnen de bewoners nu een fietstochtje maken naar waar zij maar willen, zonder daarvoor het woonzorgcentrum van het OCMW van Halle te moeten verlaten. Een hometrainer werd uitgerust met een software programma dat verbonden is met Google Street View. De fietser kan zo op eigen tempo rondfietsen in een omgeving naar keuze. Het systeem is bovendien makkelijk verplaatsbaar naar andere hometrainers.

“Bewoners verlangen er naar om nog eens naar de plaats terug te keren waar zij vroeger woonden of waar zij regelmatig kwamen. Vaak is dat om praktische redenen moeilijk haalbaar. Dit systeem van Active84health maakt dat weer mogelijk, zij het wel virtueel” zo stelt Liesbet Deraedt, verantwoordelijke voor het woonzorgcentrum.

 Henri maakt regelmatig gebruik van het systeem. “Het is leuk om nog eens het traject te doen dat ik vroeger zo vaak gedaan heb”.

 Het is een uitgelezen gelegenheid om mensen ertoe aan te zetten om te werken aan hun fysieke en mentale gezondheid. Zij worden gemotiveerd om de periodes uit hun leven, waarin zij actief waren, opnieuw te beleven.

 “Het klassieke rusthuis van weleer is niet meer. In het Zonnig Huis doen wij inspanningen om onze bewoners zo lang mogelijk actief te houden. Dat gebeurt door animatie, ergo- en fysiotherapie, de belevingstuin waar jongeren en ouderen elkaar ontmoeten en het systeem van Activ84health is daar nu de nieuwste aanvulling op. Het houdt mensen fysiek en mentaal alert en geeft hen tegelijk het vertrouwde gevoel van vroeger” zegt voorzitter Christophe Merckx.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 okt 2016
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief