HALLE laat iedereen gravelsport ontdekken in aanloop naar WK

C21

HALLE laat iedereen gravelsport ontdekken in aanloop naar WK

Img_8824
 

Halle kijkt uit naar het Wereldkampioenschap Gravel. Op 5 en 6 oktober 2024 strijden vrouwen en mannen tussen Halle en Leuven om de wereldtitel in deze wielerdiscipline. Het moment voor klein en groot om de komende maanden de gravelsport te ontdekken. 

In Halle ontsnapt niemand aan de gravelhype. Als een van de twee gaststeden voor de 2024 Bolero UCI Gravel World Championships zet de stad de sport graag in de schijnwerpers.

 

Buitenspeeldag op wieltjes

Op woensdag 17 april staat de Buitenspeeldag al in het teken van het WK Gravel. Die speelnamiddag verloopt namelijk ‘op wieltjes’. Er staan langs de Leide tussen 13u en 17u workshops skaten, rolschaatsen en stuntsteppen op het programma. Iedereen kan zijn BMX-skills testen op een echte pumptrack, de verkeerskennis aanscherpen in een verkeerspark, rondscheuren met go-carts op een opblaasbaar parcours of eigen koerspetjes pimpen. Om 13u30 fietsen we de gezinsvriendelijke gravelroute in. De stad stippelt samen met Toerisme Vlaams-Brabant een leuke tocht van 21 kilometer uit in en rond Halle.

 

Halse lus van 74 km

Wie al eens het parcours wil verkennen, kan een lus van 74 kilometer rijden in Halle. Start en aankomst is de parking van De Bres. Je kan de GPX downloaden om in te laden op een gps-toestel. De lus volgt grotendeels het parcours. Enkel de stukken over privé-eigendommen die speciaal voor het WK opengesteld worden, zijn eruit gehaald.

 

De link naar de GPX: https://www.toerismevlaamsbrabant.be/producten/fietsen/fietsproducten/wk-gravelroute-brabantse-wouden/

 

Beleving langs het parcours

Halle roept inwoners en verenigingen op om een project voor te stellen dat zorgt voor extra beleving of zichtbaarheid van de wedstrijdstart in onze stad. In ruil krijg je een subsidie. Die bedraagt maximum 5.000 euro. Wil je een sportactiviteit organiseren gelinkt aan gravelbiken of de Brabantse wouden? Of een culturele activiteit met een knipoog naar fietsen? Ligt jouw straat of school in de buurt van het parcours en ga je er helemaal voor met de versiering?Vraag dan een projectsubsidie aan. Je vindt meer informatie over de voorwaarden en het aanvraagformulier op www.halle.be/projectsubsidies.

 

Zin om mee te helpen?

Een wereldkampioenschap organiseren, dat doe je niet zomaar. Er zijn heel wat helpende handen nodig. De organisatie is daarom op zoek naar seingevers en parkingstewards die op 5 en 6 oktober willen meewerken om van het WK Gravel een succes te maken. Je kan je ook opgeven voor het ecoteam dat ervoor zorgt dat de eventlocaties er proper bijliggen. Ook voor de opbouw en afbraak van het evenement zoekt Golazo nog mensen. Klik op deze link om je op te geven als medewerker:

https://gravelchampionshipsflanders.com/nl/helpende-handen/

 

Samenwerkingsovereenkomst

Voor de organisatie van het WK Gravel sluit de stad een samenwerkingsovereenkomst af met organisator Golazo. Halle verleent logistieke en financiële steun. Zo stelt de stad onder andere nadarhekkens ter beschikking, tafels en stoelen en watervoorziening. Golazo neemt de organisatie van het wereldkampioenschap zelf op zich. De stad kent Golazo ook een werkingssubsidie toe van 40.000 euro. Golazo zal de stad uitgebreid promoten via alle nationale en internationale kanalen. Daarvoor is een toelage van 10.000 euro voorzien.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mrt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief