31ste Servaisconcert en 5e cellovierdaagse in HALLE

C21

31ste Servaisconcert en 5e cellovierdaagse in HALLE

Scherm__afbeelding_2024-03-27_om_08
 
De vzw Servais organiseert van 11 tot 14 april 2024 voor de vijfde keer een cellostage van vier dagen in de Kunstacademie Halle, campus Servais. Daarbij kan ze opnieuw rekenen op de vier docenten die samen het Tansman Kwartet vormen, aangevuld met Ann Van Hecke, cellolerares in Halle. Op de eerste avond, donderdag 11 april 2024, treden ze op tijdens het 31ste Servaisconcert in de Raadzaal van het Nieuwe Stadhuis. Ze voeren werken uit van onder anderen Servais, Tsjaikovski, Boccherini, Debussy en Fauré. Wie nog geen kaarten gereserveerd heeft doet er best aan dat zo snel mogelijk te doen via www.vondel.be. Het aantal plaatsen is immers beperkt. De prijs is € 16 (€ 13 voor leden).
 
Voor de cellovierdaagse zijn maar liefst 32 cellisten ingeschreven van uiteenlopende leeftijden (tussen 10 en 75 jaar) en opleidingsniveaus. Ze komen uit België, Frankrijk, Zwitserland, Albanië en zelfs China. Naast 19 Nederlandstaligen tellen we 11 Franstaligen en twee deelnemers die het Engels als communicatietaal hanteren. Dat heel divers gezelschap vergast ons op zondag 14 april 2024 om 17 uur op een slotconcert in cultuurcentrum ‘t Vondel. Daar zullen ze laten horen wat ze samen in die vier dagen geleerd hebben. Ook voor het slotconcert kunt u kaarten bestellen: € 6 (€ 3 voor leden), via cc 't Vondel.
OP KOMST: EXPO 'FRANCOIS SERVAIS, DE PAGANINI VAN DE CELLO' (18 MEI-9 JUNI)
In het kader van de twintigste verjaardag van de vzw Servais loopt in Halle de tentoonstelling ‘François Servais, de Paganini van de cello’. Wie deze expo twee jaar geleden in Flagey tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd voor cello niet heeft kunnen bezoeken, krijgt nu in Halle een tweede kans. En wie het wel deed, kan dit keer een aantal extra archiefstukken bewonderen. De locatie is de Oude Post, schuin tegenover de Kunstacademie, campus Servais en aan de achterkant van de Sint-Martinusbasiliek.
Openingsuren:
Elk weekend tussen 18 mei en 9 juni van 10 tot 17 uur.
Elke donderdag van 10 tot 13 uur.
Toegang gratis
RECITALS YURIY LEONOVICH EN DE SERVAIS URTEXT SERIES
Op 12 december 2023 speelde de Amerikaanse cellist Yuriy Leonovich samen met zijn vrouw Kristin Leonovich (pianiste) een recital ‘Servais and friends’ in Greensboro South-Carolina. Hij speelde er een aantal werken die nooit eerder werden opgenomen, zoals Servais' bewerkingen van Doubt (Glinka), Moment Musical (Schubert) en Les Regrets (Gregoir), Fantaisie La Romantique en het eerste en vierde 'Morceau de Salon'.
 
De Fantaisie La Romantique van Servais stond ook op het programma van een concert dat beide muzikanten gaven op 9 maart 2024 in Greensville South Carolina (herbeluisteren). De compositie was slechts bewaard als manuscript en verscheen zoals bovenvermelde composities in de Servais Urtext Series, te bestellen via https://www.servais-vzw.org/Urtext.
Andere nieuwe publicaties in de Urtext Series zijn:
Servais’ transcriptie voor cello en kwintet (of piano) van La Romanesca.
Servais’ Fantaisie Caractéristique sur deux célèbres Romances de Lafont.
Servais’ bewerking voor cello en kwintet van Franz Schuberts Moment Musical nr. 3 (ook slechts in manuscript bewaard gebleven).
Servais’ bewerking van ‘Doubt’ van Mikhail Glinka (eveneens alleen in manuscript bewaard gebleven maar nu opgenomen in de Urtext Series)
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mrt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief