Songfestivalfeestje op komst op Victoria Happy Music HALLE

C21

Songfestivalfeestje op komst op Victoria Happy Music HALLE

El
 
Esf_lamme_gisj
Hallem
 

Nu België en Nederland de voorbije jaren steeds vaker goed scoren op het Eurovisiesongfestival is de grootste muziek-en tv-show van Europa populairder dan ooit. Een prima reden voor de Halse radio Victoria om op zondag 5 mei uit te pakken met een Songfestival top 100. Een muzikale marathon van 7 uur, gepresenteerd door Benny Van Roey en Elias Ysebaert. Benny is weerman bij Victoria, maar is ook zot van het songfestival: "Al die landen met verschillende talen en culturen, de puntentelling, de indrukwekkende over-the-top optredens, de mooie, zotte of soms evengoed irritante liedjes. Ik volg het al van toen ik nog een kind was. Een droom ging in vervulling toen ik bij de Halse radio Victoria een songfestival top 50 en nu zelfs een top 100 mag presenteren. Enkele dagen later vertrek ik trouwens zelf naar het Zweedse Malmö", lacht Benny. Ook Elias Ysebaert presenteert mee: "Zo'n marathon-uitzending presenteren 7 uur lang geeft een kick. Dat vliegt voorbij. Dit jaar bellen we o.a. met songfestivalicoon André Vermeulen."

Luister op zondag 5 mei vanaf 11 uur via 105.2 FM, DAB + in heel Vlaams-Brabant of www.radiovictoria.be in de rest van de wereld.
 
Victoria's Songfestival top 100 is een voorsmaakje voor "Halle Calling", het songfestivalfeestje in taverne Lamme Gisj in Halle op zaterdag 11 mei vanaf 18 uur. Ook live te volgen bij de Halse radio Victoria. 
Het team van Hallemaal Gelijk (de Halse holebigemeenschap) hangt het café vol met vlaggen van alle deelnemende landen en zorgt voor een Zweeds buffet. Inschrijven voor 1 mei via hallemaalgelijk@gmail.com
Maar je hoeft niet deel te nemen aan het buffet om de radioshow mee te maken, gepresenteerd door de Halse songfestivalkenners Geert Vanhassel, Stefaan Demol en Christophe Pickaert. Ze verwachten heel wat bekende gasten. Zoals de zangeressen Xandee en Vanessa Chinitor. Xandee vertegenwoordigde ons land 20 jaar geleden op het festival, Vanessa Chinitor 25 jaar geleden. 
 
Na de radioshow kan iedereen de finale van het eurovisiesongfestival volgen op groot scherm. 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 apr 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 02 mei 2024

archief