SINT-PIETERS-LEEUW - Protest tegen RUP Wilderveld groeit

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Protest tegen RUP Wilderveld groeit

Wildervest_fotocollage_grote_foto
Repro EP
 

Wijk Wilderveld is een grote woonwijk in Sint-Pieters-Leeuw, geprangd tussen de Ruisbroeksesteenweg, het kanaal en de Bergensesteenweg. In het Openbaar Onderzoek op het nieuw Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) werden er 444 bezwaarschriften van de bewoners van deze wijk ingediend. Zij krijgen echter weinig gehoor bij het Leeuwse gemeentebestuur en starten nu met diverse acties in de komende weken.

Achthonderd wooneenheden bovenop het extra verkeer dat de nieuwe LIDL en de geplande grotere Colruytwinkel zal meebrengen, kan deze wijk immers niet aan, zeggen de mensen van het actiecomité.
 
Het actiecomité 'Wilderveld verstikt' had de laatste weken meerdere contacten met het gemeentebestuur. Zij zeggen dat ze hier bijzonder weinig gehoor en geen enkel signaal kregen dat er met de verzuchtingen van de inwoners van de wijk wordt rekening gehouden.
 
Christine Van de Steene: “Integendeel: alle bezorgdheden worden van tafel geveegd. Daarom gaat het actiecomité de volgende weken diverse acties ondernemen om het protest zichtbaar te maken in de hoop dat er eindelijk gehoor is bij het gemeentebestuur. Er is een affichecampagne gestart. Het effect is meteen zichtbaar in de wijk: overal zie je de affiche met het logo “Wijk Wilderveld verstikt, Neen aan 800 extra woningen en flats” uithangen”.
 
Het RUP Wilderveld heeft zware gevolgen voor de toekomst van de huidige woonwijk en haar bewoners. Onder het mom van inbreiding wil men in de wijk Wilderveld maar liefst 792 extra wooneenheden proppen, voor in totaal 2.000 à 3.000 personen. Alle groen verdwijnt en er komt quasi niets in de plaats: het lokale voetbalveld en ook diverse privétuinen worden opgeofferd voor nieuwe straten en een massa extra woningen, waaronder een deel meergezinswoningen.
 
Door het wijkactiecomité werden 444 bezwaarschriften bezorgd op het gemeentehuis van Sint-Pieters-Leeuw en daarnaast dienden nog heel wat inwoners rechtstreeks een bezwaarschrift in.
Het wijkactiecomité zat daarna niet stil en had herhaaldelijk contact met de gemeente. Ze probeerde de grote knelpunten in het plan bij het gemeentebestuur bespreekbaar te maken
 
AFFICHES.
Met de huidige affichecampagne in de wijk wordt bewezen dat de ontevredenheid over het RUP Wilderveld massaal is en nu ook zichtbaar in alle straten van de wijk. De bewoners vragen dat het gemeentebestuur en de bevoegde commissie (GECORO) rekening houdt met de vele bezwaren en de plannen opnieuw maakt en zeer grondig hertekent en hierbij rekening houdt met de draagkracht van de huidige woonwijk en de woonkwaliteit. 
 
Het actiecomité werkte ook een website uit www.wilderveld.be waar de inwoners alle relevante documenten kunnen terugvinden die op de gemeentelijke website ontbreken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 nov 2010
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief