Artikels Archief van Sint-Pieters-Leeuw

SINT-PIETERS-LEEUW - Gerestaureerd kruis staat terug op de toren

Kruis_1_kl
Ingezonden foto's
 

De Sint-Pieterskerk aan de Rink in Sint-Pieters-Leeuw heeft zijn gerestaureerd torenkruis en torenhaan terug. Tegen eind mei moeten de werken aan de tweede fase gedaan zijn

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Buitenschoolse kinderopvang en speelpleinwerking

Speelpleinwerking_leeuw
EP

Sinds januari stapte de jeugddienst van Sint-Pieters-Leeuw over op een nieuw online inschrijvingssysteem voor de buitenschoolse kinderopvang tijdens de vakantieperiodes en voor de speelpleinwerking in de zomer van 2015.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 feb 2015
Felix Merckx
EP
 

Henri Peeters en Emma De Haes vierden 70 jaar huwelijk

Leeuw_platina_peeters_g_
Henri Peeters (92) en Emma De Haes (90) vierden platina. Foto's © Nand Sluys
 

 Henri Peeters (92) en Emma De Haes  (90) uit de Petrus Huysegomsstraat 46 in Sint-Pieters-Leeuw vierden hun briljanten bruiloft. Hun gezin groeide met de kinderen Jean-Willy, Gina, Micheline, en Eddy. Er kwamen vijf kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 feb 2015
Marc Sluys
Nand Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW - 70 jaar getrouwd

70_jaar_hetrouwd_1
Foto Emile Devogeleer
 

In WZC Zilverlinde werd de zeventigste huwelijksverjaardag gevierd van Henri Peeters en Emma De Haes. Zij huwden op 17 februari 1945. Henri was van Zuun en Emma woonde aan 't Rad in Anderlecht. Ze leerden elkaar kennen bij "Copain" aan 't Rad. Henri verblijft één jaar in het WZC

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 feb 2015
Felix Merckx
Emile Devogeleer
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Doorgang tijdens werken Fabriekstraat

Werken_2010_p200
EP

Op vrijdag 6 februari startten de voorbereidende werken op de Karel Gilsonstraat en de Fabriekstraat in Ruisbroek. Later zullen beide straten volledig worden heraangelegd. Het doorgaand verkeer komende van Lot, richting Ruisbroek centrum, is verboden. Plaatselijk verkeer in tegengestelde richting (richting Lot) is toegestaan.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 feb 2015
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Hoebelbike met tal van nieuwigheden

Hoebelbike
EP

Hoebelbike heeft de nieuwigheden voor hun editie 2015 bekend gemaakt en er zitten herl wat nieuwigheden in. Zo komt er ondermeer een brug over een straat om de veiligheid van de deelnemers nog beter te garanderen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 feb 2015
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Acht bestuurders hadden glaasje op

Alcoholcontrole_p200_nieuwsbrief
EP

Op 14 op 15 februari 2015 tussen 21u00 en 4u00 werden er op drie locaties binnen de omschrijving van de politiezone van Sint-Pieters-Leeuw (Brucom - Ruisbroek - Vlezenbeek) alcoholcontroles gehouden. In totaal werden er 71 voertuigen gecontroleerd. Hierbij hadden in totaal 8 bestuurders te diep in het glas gekeken (11%).

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 feb 2015
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Maak van afval een fata morgana

Vuilniswagen_2013_p200_1_
EP

 Een propere gemeente is een leefbare gemeente. Het gemeentebestuur vfan Sint-Pieters-Leeuw vindt het belangrijk dat de gemeente een nette omgeving is en spant zich hard in om dit te realiseren. De komende maand vraagt het gemeentebestuur echter hulp aan alle basisscholen van Sint-Pieters-Leeuw.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 feb 2015
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Valentijnsgebakjes in WZC Sint-Antonius

Editiepajot_leeuw_taarten_1_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 

In Woon- en zorgcentrum Sint-Antonius in Sint-Pieters-Leeuw werden de residerenden getrakteerd op valentijnsgebakjes. Dat is een traditie die al enkele jaren bestaat. De gebakjes voor zo een 130 personen werden door het verplegend en ander personeel allemaal bij hen thuis gebakken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 feb 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Cupido kwam langs in de Ave Maria basisschool

Editiepajot_leeuw_trouw_1_foto_merckx
De verliefde koppeltjes. (Foto's Felix Merckx)
 

In de Ave Maria Basisschool in Vlezenbeek (Sint-Pieters-Leeuw) strandde op 5 februari cupido neer in de derde kleuterklas en schoot er goed raad. Zes koppels uit de derde kleuterklas traden er na heel wat voorbereidingen in het huwelijk

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 feb 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Cultuur steunt goed doelen

Editiepajot_leeuw_oorlog_2_foto_merckx
Voorzitter Luc Detobel steekt dereanimatiepop in elkaar. (Foto's Merckx)
 

Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Sint-Pieters-Leeuw in WO I’ maakten de leerlingen van de Leeuwse Kunstacademie keramieken klaprozen. Tussen de 300 en 350 papavers konden worden bewonderd tijdens deze expositie, die liep van 17 november tot en met 17 december. De poppies werden tijdens het laatste weekend van de vernissage verkocht en de opbrengst – 1250 euro – gaat naar het Rode Kruis Vlaanderen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 feb 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 

Hof te Zellick in SINT-PIETERS-LEEUW herleeft na 10 jaar restauratiewerken

Rattendaal_2
Ingezonden foto's
 

“EEN HISTORISCH ERFGOED WORDT EEN ERG-GOEDE LEEFGEMEENSCHAP
Het einde van de restauratiewerken van het Hof te Zellick in Rattendaal in Sint-Pieters-Leeuw werd gevierd. Dit gebeurde met een receptie bij een overzichtstentoonstelling en de onthulling van een passend kunstwerk. De eerste fase van de restauratiewerken eindigde destijds met de inhuldiging van de kantoren door minister Philippe Muyters tijdens de Open Bedrijvendag van oktober 2009. Nu, iets meer dan vijf jaar later, is ook de tweede en laatste fase afgerond.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 feb 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Inkendaal zoekt vrijwilligers voor verzorging van paarden in de dienst hippotherapie

Inkendaal
EP

Revalidatieziekenhuis Inkendaal werkt al jaren met paarden omdat zij geloven in het positieve effect van de hippotherapie voor hun patiënten. Zij zoeken vrijwilligers om een handje te helpen bij de verzorging van hun paarden .

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 feb 2015
Felix Merckx
EP
 

HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW - ON/OF STAGE project mondt uit in musical met, door en voor jongeren

Editiepajot_leeuw_finalisten_foto_merckx
De hoofdromspelers. Foto Merckx
 

Het nieuwe artistieke project ON/OFF Stage - ontstaan vanuit zangvereniging Redoris met intergemeentelijke samenwerking tussen CC Coloma, jeugddienst Sint-Pieters-Leeuw, CC 't Vondel en jeugddienst Halle - heeft al een korte geschiedenis achter zich, maar kent nog een grote uitdaging.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 feb 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Nieuwe etiketten lambiekbrouwerij Lindemans zetten ‘lambiek’ en ‘Belgium’ op de eerste rij

Etiketten_lindemans
EP
 

‘Het was tijd om al onze lambiekbieren een nieuwe verpakking te geven,’ zegt Dirk Lindemans, Afgevaardigd Bestuurder van de brouwerij en telg van de familie die sinds 1822 in Vlezenbeek lambiek brouwt. ‘Onze etiketten dateerden van de jaren 80 en ze liepen niet meer in pas met ons verhaal.’

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 feb 2015
Felix %erckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Wilderveld : 300 woningen in plaats van oorspronkelijk 800

Rup_wilderveld
Ingezonden foto
 

Het “RUP Wilderveld” zorgde in 2011/2012 voor heel wat commotie. Deze wijk zou er volgens het RUP van het vorige gemeentebestuur en het VSGB 800 woningen bij krijgen. Het nieuwe gemeentebestuur trok dit RUP in zodra ze van start was gegaan in 2013. Alle geïnteresseerde inwoners werden op de hoogte gebracht van de plannen voor het woonproject “kanaaltuinen”, die binnenkort in de fase van “openbaar onderzoek” gaan. Het nieuwe gemeentebestuur voorziet nu 300 woningen in plaats van 786, of een vermindering met maar liefst 62 %.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 feb 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Naar Nepal op stage

Stage_nepal
Ingezonden foto

Elke Rimaux en Nathalie De Leener uit Sint-Pieters-Leeuw, beiden studentes van de lerarenopleiding Lager onderwijs aan de hogeschool Odisee, vertrekken op 21 februari samen naar Kathmandu in het verre Nepal.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 feb 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW - ON/OFF STAGE project mondt uit in musical met, door en voor jongeren

On_off_stage_jongeren_foto_2
Ingezonden foto's
 

Het nieuwe artistieke project ON/OFF Stage – ontstaan vanuit zangvereniging Redoris met intergemeentelijke samenwerking tussen CC Coloma, jeugddienst Sint-Pieters-Leeuw, CC ’t Vondel en jeugddienst Halle – heeft al een korte geschiedenis achter zich, maar kent nog een grote uitdaging.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 feb 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Drankenservice Schoentjes krijgt opnieuw “Dag van de drankenhandelaar Award”

Editiepajot_sint-pieters-leeuw__opendeur_schoentjes_foto_1_elsie_de_greef
Foto archief Elsie Degreef
 

Op het Congres van de Federatie van Belgische Drankenhandelaars (FeBeD), die zo’n 700 professionele drankenhandelaars vertegenwoordigt, die dit jaar plaats vond in de Antwerp Expo, ontving drankenservice Schoentjes uit Sint-Pieters-Leeuw opnieuw de Award voor ‘Dag van de Drankenhandelaar’.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2015
Felix Merckx
Archief Elsie Degreef
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Provincie schenkt technisch materiaal aan Jan Ruusbroec

Ruusbroec_1
Ingezonden foto's
 

Vorig schooljaar heeft het team van de Vrije Basisschool Jan Ruusbroec  een techniek opleiding gevolgd bij de provincie Vlaams-Brabant. Dit jaar zijn ze één van de gelukkige scholen, die een try-out doorlopen van de provincie. De school kreeg vanuit het provinciebestuur heel wat uitdagend technisch materiaal ter beschikking

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 feb 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 
 

Laatste Nieuws

Felix Merckx | 19 feb 2015
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 06 feb 2015

archief