Artikels Archief van Sint-Pieters-Leeuw

SINT-PIETERS-LEEUW - Hoebelbike met een nacht- en dagtocht

Editiepajot_leeuw_hoebelbike
Ingezonden foto
 

Deelnemers rijden door 2 café’s
De 18de editie van Hoebelbike staat voor de deur en net zoals elk voorgaand jaar is het de bedoeling om er opnieuw een top sportief treffen van te maken. Op sportief vlak breiden ze op vrijdag 8 augustus de avond en nachttocht uit met keuze uit 2 afstanden namelijk 30km en 40km. De dagtochten op zondag 10 augustus bieden ook afstanden voor elk wat wils namelijk: 30km 40km 55km 70km 85km

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jul 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Hengelinitiatie in RUISBROEK

Editiepajot_spl_hengelen
Ingezonden foto
 

De gemeentelijke sportdienst en vissersclub De Gouden Brasem organiseren van dinsdag 22 tot vrijdag 25 juli een jeugdhengelkamp voor jongeren van 10 tot 16 jaar. Er zijn 12 inschrijvingen. Elke deelnemer kreeg een hengelpakket en toelichting voor het gebruik van hun vislijn, hengel, uitwerpen, aas en lokaas. Daarna werd alles in praktijk gebracht aan de visvijver in Ruisbroek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jul 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Batidas wint ABBA-tornooi

Editiepajot_spl
Ingezonden foto
 

ZVK ABBA (= alles balve bee afgeive) organiseerde dit weekend zijn jaarlijks voetbaltornooi op de voetbalterreinen van Ruisbroek. Zondag werd de finale gespeeld tussen Batidas en Buckie en Batidas werd de winnaar. Oh La La Fantastico won de vrouwenfinale van Dames 't Leeuwke  en de zuiptrofee ging naar SK Geire Zat.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jul 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

Beachvolley, petanque en kubb in SINT-PIETERS-LEEUW

Editiepajot_sint-pieters-leeuw
Ingezonden foto
 

Op zondag 3 augustus gaat naar jaarlijkse gewoonte het Georges Luypaert Beach Volley Tornooi door aan het Zonnig Leven in Sint- Pieters-Leeuw en ook dit jaar hebben ze er weer een petanque tornooi aan verbonden. Buiten volleybal en petanque, kondigen ze dit jaar 2 primeurs aan: een volleybal jeugdinitiatie in de voormiddag en een kubb tornooi in de namiddag.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jul 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Diefstallen tijdens verlengd weekend

Editiepajot_politie_sint-pieters-leeuw_p600
EP

Tijdens het verlengde weekend werd in Sint-Pieters-Leeuw ingebroken in een tuinhuislangs de Hoogstraat en in een woning in de Tuinwijk. Op een parking in de Bezemstraat verdwenen er twee achterwielen van een auto.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jul 2014
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Françis en Laurette trouwden 50 jaar geleden

Editiepajot_leeuw_boelpape_1_foto_olaf
Foto's Olaf
 

Françis Boelpaepe en Laurette Loux huwden 50 jaar geleden in Anderlecht. Fraçis werd in 1946 geboren in Ukkel en Laurette een jaar later in Ruisbroek. Nadat zij eerst in Anderlecht woonden verhuisden ze later naar Sint-Pieters-Leeuw.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jul 2014
Felix Mertckx
Foto Olaf
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Albert en Denise trouwden zestig jaar geleden

Editiepajot_leeuw_diamant_depaepe_1_foto_omlaf
Foto's Olaf
 

Albert Depraetere en Denise Danau werden op het gemeentehuis van Sint-Pieters-Leeuw ontvangen naar aanleiding van hun diamanten huwelijksjubileum. Albert was afkomstig van Drogenbos en Denise van Sint-Pieters-Leeuw.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jul 2014
Felix Merckx
Foto's Olaf
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Reuzefeest op het speelplein

Editiepajot_leeuw_speelplein
Ingezonden foto
 

Week 3 van de speelpleinwerking loopt ten einde, en daarmee ook het eerste deel van zomer 2014. Tijd voor een feest op het plein. Alle kinderen verzamelden in speelplein ’t Populiertje. Tal van activiteiten en spelletjes stonden verspreid over het groot terrein.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jul 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Roger en Giséle trouwden 50 jaar geleden

Editiepajot_leeuw_gouden_huwelijk_1_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

In WZC Sint-Antonius in Sint-Pieters-Leeuw vierden Roger Raveirne en Giséle Walraverns hun houden huwelijksjubileum. Het echtpaar woonde in de Accialaan, maar Giséle verblijft sinds enkele maanden in het rusthuis. Beiden stonden jaren in het onderwijs.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jul 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 

StraPatZen strijkt neer in SINT-PIETERS-LEEUW en TERNAT

Editiepajot_leuw_strapatzen_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

Op zaterdag 2 augustus in Sint-Pieters-Leeuw en op zondag 3 augustus in Wambeek (Ternat) brengt StraPatZen straattheater met nationale en internationale acts in alle mogelijke vormen

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jul 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 

SINT-PIETERS-LEEUW - De nieuwe Tiense kriekenoogst is aangekomen

Editiepajot_leeuw_kriek_1__foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 

De weergoden schenken de brouwerij van Belle-Vue dit jaar een grote kriekenoogst van uitstekende kwaliteit. De krieken zijn afkomstig uit Tienen en worden aangeleverd in gekoelde vrachtwagens.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jul 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 

HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW - Werken Gaasbeeksesteenweg beginnen op 1 september en duren anderhalf jaar

Editiepajot_halle_gaazsbeeksesteenweg_foto_merckx
De Gaasbeeksesteenweg kreeg al veel oplapwerk. (Foto's Felix Merckx)
 

De Gaasbeeksesteenweg op het grondgebied van Halle gaat volledig vernieuwd worden. Momenteel ligt de straat er hel slecht bij. De werken beginnen op 1 september en gaan anderhalf jaar duren. De weg wordt terug aangelegd in kasseien met aan de zijkant een stuk beton voor de fietsers

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Inzamelen van taxissnoeisel

Taxus
EP

Taxus is belangrijk voor de aanmaak van medicijnen tegen borstkanker en baarmoederkanker. In Sint-Pieters-Leeuw kunnen inwoners voor de inzameling van taxussnoeisel beroep doen op de firma Bioagrico. Mensen met een voldoende grote haag (40 m) kunnen hen vragen om de haag te komen snoeien.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 

PAJOTTENLAND - Laat uw fruit van de bomen plukken

Plukkers
Laat u fruit niet op de bomen staan. - Foto Kos
 

De helpende handen van het plukteam Pajottenland & Zennevallei komen nu ook uw fruit op uw hoogstamfruitbomen plukken. De oogst wordt netjes verdeeld, ieder krijgt de helft. Ze zijn ook nog op zoek naar vrijwilligers om dit te doen

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2014
Marc Colpaert
Kos
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Zomertentoonstelling hedendaagse kant

Opening_zomertentoonstelling_over_hedendaagse_kant
Ingezonden foto
 

Nog tot 17 augustus loopt er in het kasteel Coloma in Sint-Pieters-Leeuw een zomertentoonstelling Hedendaagse Kant. In samenwerking met het Atelier voor Hedendaagse Kant organiseert de dienst Toerisme een grote Kant-tentoonstelling.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Walter en Rachel uit SINT-PIETERS-LEEUW zijn gouden koppel

Leeuw_goud_de_cort_g_
De familie De Cort vierde goud. Foto's © Marc Sluys
 

 Walter De Cort (75) en Rachel Seghers (75) uit de Tropstraat 14 in Sint-Pieters-Leeuw vierden hun gouden bruiloft. Hun gezin groeide met de kinderen Steven, Pieter (+) en Manu en vijf kleindochters en één kleinzoon. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2014
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Dading pastorie VLEZENBEEK krijgt definitieve goedkeuring

Pastorie_vlezenbeek
Foto Felix Merckx
 

Vlaams minister van Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Toerisme, Inburgering en Vlaamse Rand Geert Bourgeois heeft op 24 juni jl. de dading over het eigendomsrecht van de Pastorie van Vlezenbeek goedgekeurd. Daarmee komt nu definitief een einde aan 13 jaar betwisting en rechtsprocedures.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jul 2014
Felix Merckx
elbeek1946
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Stedenbouwkundige verordening voor het aanleggen van parkeerplaatsen

Parking
EP

Om de stijgende druk op de parkeerplaatsen op het openbaar domein op te vangen, keurde de gemeenteraad een stedenbouwkundige verordening voor het aanleggen van parkeerplaatsen en fietsenstallingen goed. In deze verordening wordt het minimum aantal parkeerplaatsen op privé-domein bij elke nieuwbouw en renovatie bepaald.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jul 2014
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - 17 806 euro voor het natuurlijk speelparadijs en de groene verbindingen in ‘Groen Ruisbroek’.

Groen_20ruisbroek_205
Ingezonden foto
 

Gemeente Sint-Pieters-Leeuw krijgt bijkomende subsidies toegekend van Provincie Vlaams-Brabant om ‘den beemd’ tussen de woonkern van Ruisbroek en de Brusselse Ring (R0) verder uit te bouwen als gemeentelijk natuurproject. Deze oude Zennebeemd is voor veel inwoners van Ruisbroek een onbekend en bijgevolg ook onbemind terrein. Het gaat hier om 17.806 euro

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jul 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Politie vraagt om hulp om daders vandalisme op bushokjes op te sporen

Bushokje
Ingezonden foto

In de nacht van maandag 09 op dinsdag 10 juni (Pinstermaandag) trokken onbekenden een spoor van vernieling doorheen de gemeente Sint-Pieters-Leeuw. Niet minder dan elf bushokjes werden om een onbekende reden beschadigd. Een of meerdere glazen wanden werden ingeslagen of verbrijzeld. Een duidelijke reden of oorzaak van deze opstoot van absurd vandalisme is op dit moment niet geweten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jul 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Elsie De Greef | 22 jul 2014
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief