Artikels Archief van Sint-Pieters-Leeuw

SP.A en Groen SINT-PIETERS-LEEUW willen ambitieus klimaatplan

Sint
EP

Op 26 november buigt de Leeuwse gemeenteraad zich over het gemeentelijke klimaatactieplan. SP.A en Groen vinden dit een belangrijke stap in het voeren van een lokaal klimaatbeleid. Het plan bevat volgens SP.A en Groen echter onvoldoende maatregelen om de gestelde ambities waar te maken. Zij stellen voor om bijkomende acties op te nemen in het plan.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 nov 2015
Felix Merckx
EP
 

SINT- PIETERS-LEEUW - 24 uren zwemmarathon bracht 4.360 euro op voor goede doel

Editiepajot_leeuw_marathon_1_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 

De start van de zwemmarathon was denderend. Leeuwse basisscholen en meer enthousiastelingen doken vrijdag om 17.00 uur het zwembad in. Het bezoekersaantal ging gedurende de 24 uren kabbelend op en af. De weersomstandigheden waren geen bondgenoot van het evenement. Het vraagt moed om met de dalende temperaturen en de zware regenval te komen zwemmen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 nov 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 

Dubbel viergeslacht bij de familie De Voeght uit SINT-PIETERS-LEEUW

Leeuw_4_geslacht_de_voeght_
De familie De Voeght vierde een dubbel viergeslacht. Foto © Marc Sluys
 

 Bij de familie De Voeght uit de Impeleer 72 in Sint-Pieters-Leeuw werd met de komst van Line (1) een dubbel viergeslacht gevierd. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 nov 2015
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Een dans bracht Brusselaars Auguste en Elise uit SINT-PIETERS-LEEUW 60 jaar samen

Leeuw_diamant_de_voeght_g_
Auguste De Voeght en Elise Arnauts vierden diamant. Foto's © Marc Sluys
 

 Auguste De Voeght (82)  en Elise Arnauts (80)  uit de Impeleer 72 in Sint-Pieters-Leeuw vierden hun diamanten huwelijk. Hun gezin groeide met de kinderen Chantal, Carine, Connie, Chrtistian en Carl en de zeven kleinkinderen: Kevin, Maya, Joë, Perry, Joanna, Gaëlle en Marlee en de achterkleinkinderen Téa en Line.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 nov 2015
Marc Sluys
Marc Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW is een propere gemeente

Editiepajot_leeuw_veegmachine_1__foto_merckx
Foto Felix Merckx

Open VLD hield een enquête over de properheid in de gemeente. Aan de hand van deze enquête wilden ze nagaan waar er zich eventuele bekommernissen bevinden. Wat vinden de inwoners van de netheid in hun directe omgeving of meer in het algemeen in Sint-Pieters-Leeuw, haar deelgemeenten en wijken? Wat is de mening van de Leeuwenaar over de werking van het containerpark? Zijn er voldoende periodieke huisvuilophalingen enz..Over het algemeen vinden de deelnemers van de enquête dat Sint-Pieters-Leeuw best wel een propere gemeente is.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 nov 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 

Architect Frank Roobaert uit SINT-PIETERS-LEEUW genomineerd voor netwerker van het jaar

Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Frank Roobaert omringt door zijn team
 

De ondernemersorganisatie Voka Halle-Vilvoorde heeft de Leeuwse architect Frank Roobaert van Helon Architecten als 1 van de 4 kandidaten genomineerd voor de award ‘Netwerker van het jaar’. Van de 4 kandidaten zullen er 2 naar de finale gaan op de Vokawards op 10 december, het grote eindejaarsevent van Voka voor de regio.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 nov 2015
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

RUISBROEKS dialect mag niet verloren gaan

Editiepajot_leeuw_ruusbroec_1_foto_olaf
Foto's Olaf
 

Als multiculturele school met een warm hart voor de buurt wil Vrije Basisschool Jan Ruusbroec de aandacht voor het cultureel erfgoed van de streek zeker niet uit het oog verliezen. Zo zetten zij concreet stappen naar degelijk omgevingsonderwijs, werkelijkheidsnabij onderwijs. Weinigen van de kinderen kennen nog dialect. De School is bang dat het dialect van de Leeuwse deelgemeente, Ruisbroek, binnen enkele jaren verloren zal gaan en binnen afzienbare tijd zelfs niet meer zal bestaan. Daar willen zij als school iets aan doen!

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 nov 2015
Felix Merckx
Foto's Olaf
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Start studie bouw assistentiewoningen

Leeuw_wilgenhof
Parking Wilgenhof. (Foto Merckx)

De site Wilgenhof waar vroeger het rusthuis Wilgenhof stond, heeft sinds een jaar plaats gemaakt voor een grote parking. Doch hebben gemeente en OCMW nooit onder stoelen of banken gestoken dat zij de ambitie hadden om er nieuwe assistentiewoningen te bouwen. En de ideale plaats om dit te doen is in het hartje van Sint-Pieters-Leeuw, midden in het groen en niet te ver van het centrum

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 nov 2015
Felix Merckx
EP
 

Veel vragen voor de politie

Politielogo_heel_goed_20103_p200

Naar aanleiding van de verhoging van het dreigingsniveau 2 naar 3 worden er aan de politiezones Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw veel vragen gesteld.  Er leeft op dit ogenblik onzekerheid over wat burgers en organisaties zelf kunnen ondernemen en welke bijstand en maatregelen van de lokale politie kunnen verwacht worden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 nov 2015
Marc Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW - 24-uren zwemmarathon

Zwemmarathon
EP

Op vrijdag 20 november om 17 uur gaatv in het Leeuwse zwembad de traditionele 24 uren zwemmarathon van start. Jong en oud kan er komen zwemmen voor het goede doel en dat is gratis tot zaterdag 21 november 17 uur.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 nov 2015
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Lindemans BlossomGueuze

Blossomgueuze-lindemans
EP

Lambiek is een heel dankbaar bier om creatief mee om te gaan. Familiebrouwerij Lindemans bewees dat al in het verleden en recent nog met de lancering van hun SpontanBasil, een oude geuze gemacereerd met verse basilicum. De samenwerking met Mikkeller bleek een schot in de roos, na enkele dagen was de hele voorraad uitverkocht. Vandaag komt er een nieuwe variant op de markt: Lindemans BlossomGueuze, een andere oude geuze met een twist die deze keer met vlierbloesem gemaakt werd. Het resultaat is alweer een zeer eigenwijs bier, perfect voor foodpairing, of als aperitief.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 nov 2015
Felix Merckx
EP
 

REGIO - Politiezones Zennevallei en Pajottenland tekenen protocolakkoord inzake politionele slachtofferbejegening

Editiepajot_halle_slachtoffer_hulp_1_foto_merckx
Ondertekening protocol. (Foto's Felix Merckx
 

De wijze waarop slachtoffers dienen opgevangen en ondersteund te worden maakt deel uit van het luik politionele slachtofferbejegening die op haar beurt deel uit maakt van één van de basisfunctionaliteiten van de lokale politiezones. Met het oog op het verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening aan de bevolking van de betrokken politiezones werd in juni 2015 een samenwerkingsovereenkomst afgesloten tussen de politiezones Zennevallei en Pajottenland.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 nov 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Week van de patiënten veiligheid in Inkendaal

Inkendaal
EP

Nog tot 23 november is het de Week van de patiëntveiligheid. Dinsdag 17, woensdag18 en donderdag 19 november laten ze in Revalidatieziekenhuis Inkendaal in Vlezenbeek telkens tussen 11:30 en 15:00 al hun medewerkers beleven waar de risico’s voor de patiëntveiligheid verborgen zitten en hoe ze hier beter en alerter kunnen mee omspringen

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 nov 2015
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW KLJ Vlezenbeek organiseerde pannenkoekenbak

Editiepajot_bart_devill___kerstfuif2015
ingezonden foto
 

 Na alle hens aan dek ter gelegenheid van de jaarmarkt van Vlezenbeek en de handen uit de mouwen steken van ’s morgens tot ’s avonds, organiseerden zowel de meisjes als jongens van KLJ Vlezenbeek nu hun pannenkoekenbak. De KLJ van Vlezenbeek, meisjes en jongens samen, tellen zowat 200 leden en bestaan en doen activiteiten week na week afzonderlijk, ook hun jaarlijks kamp. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 nov 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Toneelvoorstelling kon niet doorgaan wegens diefstal

Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Iedereen geschokt door diefstal
 

Toneelkring ‘Door Eigen Werk Sterk’ uit Ruisbroek, speelde normaal dit weekend het stuk ‘Het geluid van Zwetende Chinezen’ een dolkomisch drama van Bart Spaey maar dat kon jammer genoeg niet doorgaan. Vrijdagnacht werd hun decor, de muziekinstallatie, de kostuums en al hun attributen gestolen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 nov 2015
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Drankenservice Schoentjes brengt nieuwe gin op de markt

Nieuwe_gin
EP

Na het succes van de eerste Little Shoes Strawberry gin op basis van aardbeien heeft BVBA DRANKENSERVICE SCHOENTJES uit Sint-Pieters-Leeuw een tweede gin gelanceerd: de Little Shoes Prestige.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 nov 2015
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Vredesweek in de Ruisbroekse scholen

Editiepajot_leeuw_ruisbroek_1_foto_olaf
Foto's Olaf
 

Tijdens de week van 09 november tot en met 13 november is er een vredesweek in de Vrije Basisschool Jan Ruusbroec. Dit betekent dat elke klastitularis van de school activiteiten/lessen organiseert rond 'ruzie, het weer goed maken, oorlog en vrede'. Als afsluiter was er een herdenkingsplechtigheid  voor de leerlingen van de 2de en 3de graad aan het oorlogsmonument op het Kerkplein te Ruisbroek. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 nov 2015
Felix Merckx
Foto Olaf
 

Jaarmarkt in SINT-PIETERS-LEEUW brengt weer veel volk op de been

Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Sfeerbeeld jaarmarkt
 

De traditionele jaarmarkt  op 11 november in het centrum van Sint-Pieters-Leeuw is één van de grootste uit de regio. De bezoekers konden slenteren langs een 300-tal kramen in het centrum van de gemeente. Daarnaast waren er dierenwedstrijden, een kinderrommelmarkt en brocante, kermisattracties en hielden tientallen Leeuwse verenigingen een standje open om hun kas te spijzen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 nov 2015
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Vrouw & Maatschappij vraagt aandacht voor het geweld op vrouwelijke vluchtelingen

Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef
 

Op vrijdag 13 november  voert CD&V-werkgroep Vrouw & Maatschappij haar jaarlijkse Witte Lintjes-campagne tegen geweld op vrouwen. In de gemeente Sint-Pieters-Leeuw deelden CD&V mandatarissen en Vrouw & Maatschappij vrijwilligers witte lintjes uit tijdens de jaarmarkt. De marktbezoekers ontvingen ook een flyer met informatie en beleidseisen om het geweld tegen vrouwelijke vluchtelingen aan te pakken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 nov 2015
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Tandarts met assistente in de Vrije Basisschool Jan Ruus

Editiepajot_leeuw_ruusbroek_1_foto_olaf
Foto's Olaf
 

De Vrije Basisschool Jan Ruusbroec uit de Leeuwse deelgemeente Ruisbroek werd geselecteerd door de provincie Vlaams-Brabant om deel ten nemen aan een sensibiliseringsactie. Glimlachen.be is een sensibiliseringsproject met als doel de mondgezondheid van kinderen en jongeren in België te verbeteren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 nov 2015
Felix Merckx
Foto Olaf
 
 

Laatste Nieuws

Felix Merckx | 21 nov 2015
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 20 nov 2015
Marc Sluys | 18 nov 2015
Felix Merckx | 18 nov 2015

archief