Artikels Archief van Sint-Pieters-Leeuw

Alle zittingen van het vredegerecht HERNE / SINT-PIETERS-LEEUW nu voorlopig in Herne

Dsc07184
Alle zittingen van het vredegerecht HERNE / SINT-PIETERS-LEEUW nu voorlopig in Herne - © Deschuyffeleer
 

“Het kan verkeren”, zei Brederode ooit en dat is wat nu gebeurt met de zittingen van het vredegerecht van het dubbelkanton Herne/St-Pieters-Leeuw. Daar waar begin dit jaar burgemeester Kris Poelaert nog alle zeilen diende bij te zetten om de zittingen van het vredegerecht voor Bever, Galmaarden, Gooik en Herne via de kunstgreep van het ‘sous-l’arbre’-principe......

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jun 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

SINT-PIETERS-LEEUW –wil integral waterbeheersingsplan opstellen en trekt daarvoor extra middelen uit

Sint-pieters-leeuw

 De overvloedige regenval van de voorbije weken leidde tot ongekende situaties in Sint-Pieters-LeeuwDe gemiddelde jaarlijkse neerslaghoeveelheid in Ukkel is 850 mm/m². De voorbije 30 dagen kregen we in Sint-Pieters-Leeuw meer dan  305 mm te verwerken, dit tegenover een normale neerslag voor juni van  67,4 mm. Het record voor de maand juni in Ukkel bedraagt 173,3 mm en dat was in 1839. Deze enorme hoeveelheid neerslag leidde tot overstroming van riolen en waterlopen. De intensiteit van de wolkbreuken op 27 mei, 30 mei en 7 juni was ongezien

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jun 2016
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Sylvie Leclercq werd er 100

100_jaar_1_gr
Foto's Emile Devogeleer
 

In wzc Sint-Antonius in Sint-Pieters-Leeuw werd de honderdste verjaardag van Sylvie Leclercq gevierd. Op 21 juni 1916 zag Sylvie het levenslicht in het ziekenhuis Saint-Rémy te Sint-Jans-Molenbeek. Ze is de enige dochter van wijlen Jozef Leclercq en Marie- Elizabeth Neulens. De familie Leclercq was woonachtig te Buizingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jun 2016
Emile DevogeleerE
Emile Devogeleer
 

SINT- PIETERS-LEEUW - 230 ton afval opgehaald na overstromingen

Sint-pieters-leeuw
EP

Na de wateroverlast hebben de gemeentelijke technische diensten en de civiele bescherming samen met enkele privé-aannemers alle straten moddervrij gemaakt. Haviland en Televil hielden verschillende ophaalrondes voor vernielde huisraad. Intussen staat de teller op 226 ton grof vuil, 2,5 ton AEEA en 1 ton KGA. Wie nu nog vernielde huisraad van de wateroverlast heeft, kan terecht in het recyclagepark. Mits voorlegging van een bewijsstuk van wateroverlast (foto, attest verzekering, …) is dit nog gratis tot en met 30 juni.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jun 2016
Felix Merckx
EP
 

26 jaar Gordeltochten De Vrede VLEZENBEEK

Editiepajot_de_vrede
“DE VREDE" fietst iedere woensdagavond vanaf 22 juni tot en met 31 augustus. Foto © Marc Sluys
 

 Voor de 26ste  opeenvolgende maal organiseert de Vlaamse Werkgroep “DE VREDE” v.z.w. – afdeling Vlezenbeek  iedere woensdagavond vanaf 22 juni tot en met 31 augustus  geleide fietstochten doorheen het Pajottenland en de Zennevallei. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2016
Marc Sluys
 

Albert en Odile uit SINT-PIETERS-LEEUW vierden hun gouden huwelijk

Leeuw_goud_vandersteen_g_
Albert Vandersteen en Odile De Blaere vierden goud. Foo's © Emile Devogeleer
 

 Albert Vandersteen (70) en Odile De Blaere (69) uit de Meibloemstraat 31 in Sint-Pieters-Leeuw vierden hun gouden huwelijk. Ze kregen de zonen: Thierry en Stephane en één kleinkind.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2016
Marc Sluys
Emile Devogeleer
 

Nico Vankerckhoven uit HALLE met Empire naar WK in Wenen

13315236_10207857094399653_1649702995351639309_n
Empire werd Europees kampioen. foto's ingezonden.
 

De Belgische dansgroep Empire won in Tsjechië het Europees Kampioenschap Hip Hip en die prestatie heeft ook een Pajots tintje. Verschillende dansers zijn namelijk afkomstig uit het Pajottenland en de Zennevallei. Melissa Evenepoel uit Roosdaal, Melissa Gaudeus uit Dilbeek, Gerlinde Werdefroy uit Vlezenbeek en Nico Vankerckhoven uit Halle stonden met hun collega's op de planken. De crew Empire pakte in april al de Belgische titel. "De aanloop naar het Europees kampioenschap was niet ideaal", zegt Melissa Evenepoel. "Zo kregen we af te rekenen met blessures en tijdens de wedstrijd zelf kregen we door twee valpartijen ook af te rekenen met pech. Desondanks hebben we er de moed in gehouden en pakten we toch nog de titel."

 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2016
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Geleide fietstochten door het Pajottenland

Editiepajot_de_vrede
Archief Marc Sluys

Voor de 26ste  opeenvolgende keer organiseert de Vlaamse Werkgroep “DE VREDE” v.z.w. – afdeling Vlezenbeek  iedere woensdagavond vanaf 22 juni tot en met 31 augustus  geleide fietstochten doorheen het Pajottenland en de Zennevallei.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jun 2016
Felix Merckx
Archief Marc Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Unieke wand zet toeristische troeven op leuke manier in de kijker

Editiepajot_leeuw_kaart_1_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 

 De bibliotheek en de dienst Toerisme werken al enkele jaren succesvol samen, zowel qua dienstverlening als projectmatig. Je vindt in de bib al jaren een folderrek met info over Sint-Pieters-Leeuw, de rozentuin en men kan er terecht voor wandel- en fietsfolders. Vrijwilligers van de bibliotheek komen voorlezen op familiale evenementen die door toerisme worden georganiseerd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jun 2016
Felix Merckx
Felix Merckx
 

SINT-PIETERS-LEEUW Landelijke Gilde Vlezenbeek presenteert goed gevuld weekend

Editiepajot_bart_devill___vlezenbeek_feest
foto Bart Devillé
 

 Het weekend van 17, 18 en 19 juni wordt wellicht één van de drukste in Vlezenbeek. De Landelijke Gilde Vlezenbeek heeft er niet op gekeken en presenteert een weekend met alles er op en er aan. Vrijdag 17/6 kun je vanaf 17u , voor aan After Work Party terecht in Hof te Bergeveld van de familie Keymolen Konijnestraat 86 Vlezenbeek om het feestweekend op een relaxe en gezellige manier in te zetten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jun 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Viergeslacht in RUISBROEK

Viergeslacht_ruisbroek
Ingezonden foto
 

In Ruisbroek (Sint-Pieters-Leeuw) werd een viergeslacht gevierd in vrouwelijke lijn. Het bestaat uit-       overgrootmoeder Paulette BORREMANS, grootmoeder Kristel GEEROMS, mama : Ine CARREMANS. En de baby : Estee LEVACQ  ( 4,5 maanden)

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jun 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

REGIO - Meer diefstallen in ziekenhuizen HALLE-Vilvoorde

Editiepajit_lennik_vanvaerenberg
Kristien Van Vaerenberg (Ingezonden foto)

Het aantal diefstallen in ziekenhuizen in Halle-Vilvoorde zit in de lift. Dat besluit Lenniks N-VA-Kamerlid Kristien Van Vaerenbergh uit de cijfers die ze kreeg van minister van binnenlandse zaken  Jan Jambon. Waar er in geheel 2014,35 diestallen in ziekenhuizen waren is dit aantal gestegen tot 44 alleen al in de eerste 9 maanden van 2015. Het Kamerlid denkt dat meer preventie en bewustwording het aantal diefstallen kan terugdringen. In de regio Leuven heeft dit in elk geval geholpen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jun 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Voetbaltornooi WZC Zilverlinde

Zilverlinde_1
Foto Emile Devogeleer
 

 Deze namiddag werd er op het EK in Frankrijk niet gevoetbald, maar wel in het woonzorgcentrum  Zilverlinde in Sint Pieters Leeuw.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jun 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

REGIO - Alcoholcontrole in PZ Zennevallei

Alcoholcontrole_p200_nieuwsbrief
EP

Van zaterdagavond 11 juni omstreeks 21 uur tot zondag 12 juni 4 uur vonden verschillende alcoholcontroles plaats. Zo nam de politiezone Zennevallei deel aan de tweede editie van "Een weekend zonder alcohol achter het stuur" dewelke werd georganiseerd binnen de zomer BOB-campagne. Aan de actie namen acht politiemensen deel

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jun 2016
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIEYERS-LEEUW - Nog steeds wateroverlast

Sint-pieters-leeuw
EP

 Na de hevige regenval van zaterdag 11 juni en de beperkte regenval van zondag 12 juni waren er op verschillende plaatsen in de gemeente opnieuw problemen van wateroverlast. De brandweer kreeg dit weekend een 15-tal oproepen om kelders leeg te pompen. Verschillende straten hadden opnieuw te kampen met een modderstroom, o.a. de omgeving van de J.B. Wautersstraat, C. Leunensstraat, Georges Wittouckstraat, Galgstraat en Bellestraat. Het gemeentebestuur heeft dammen gebouwd aan de velden waar meest modder afstroomt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jun 2016
Felix Merckx
EP
 

De kermis bracht Freddy en Martha uit SINT-PIETERS-LEEUW 50 jaar samen

Leeuw_goud_coussens_g_
Freddy Coussens en Martha Van Paepeghem vierden hun gouden huwelijk. foto's © Marc Sluys
 

 Freddy Coussens (76) en Martha Van Paepeghem (72) uit de Stokerijstraat 21 in Sint-Pieters-Leeuw vierden hun gouden huwelijk. Hun gezin groeide met zoon Patrick en de kleinkinderen Tiffany en Kilian. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jun 2016
Marc Sluys
Marc Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Stand van zaken wateroverlast

Sint-pieters-leeuw
EP

 De brandweer heeft alle oproepen n.a.v. de wateroverlast afgewerkt. Intussen zijn alle straten weer open en moddervrij gemaakt. De civiele bescherming en de gemeentelijke technische diensten werken vandaag en morgenvoormiddag nog verder om de modder op de voetpaden in de getroffen straten op te ruimen. Op dit moment hebben de technische diensten al 25 containers met modder, slijk en grind afgevoerd.De waterslikkers en de riolering worden verder nagekeken door Vivaqua. Deze worden opgekuist waar nodig.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jun 2016
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Brandweer pompt nog steeds kelders leeg

Sint-pieters-leeuw
EP

 De brandweer is momenteel nog steeds ondergelopen kelders aan het leegpompen. Zij proberen alle oproepen vandaag af te werken.De civiele bescherming en de gemeentelijke technische diensten zijn samen met ondersteunende privé-aannemers nog steeds modder aan het ruimen in de getroffen straten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jun 2016
Felix Merckx
EP
 

BEERSEL / SINT-PIETERS-LEEUW Initiatief van “Gregoriaans in de Zennevallei” kreeg gehoor

Editiepajot_bart_devill___gregoriaans
foto H. Casaer
 

 10 mei ll startten Hugo Casaer, oud burgemeester van Beersel, en Joachim Kelecom, inwoner van Sint-Pieters-Leeuw, docent aan het Centrum Gregoriaans te Drongen, met een naar wat zij noemden een “kleinschalig koorinitiatief” om op enkele momenten doorheen het jaar een Gegoriaanse viering te verzorgen in een kerk in één van de federaties van de Zennevallei, Gregoriaans Zennevallei was een feit. Als eerste activiteit werd alvast een website opgestart: www.gregoriaans-zennevallei.org . Na de oproep in de regionale pers en parochiebladen  kwamen  al 14 kandidaat- zangers naar de ontmoetingsavond. Nadien kwamen zich nog 3 personen aanbieden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jun 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Daders winkeldiefstal gevat

3_politielogo_2011_p200
EP

 Dankzij de opmerkzaamheid van een bewakingsagent konden twee daders worden gevat voor  diefstal in een grootwarenhuis in Sint-Pieters-Leeuw. De daders ontvreemden verschillende voorwerpen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jun 2016
Felix Merckx
EP
 
 

Laatste Nieuws

Emile DevogeleerE | 21 jun 2016
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 17 jun 2016
Felix Merckx | 13 jun 2016

archief