Artikels Archief van Sint-Pieters-Leeuw

SINT-PIETERS-LEEUW - Pipo en Pipette vieren feest!

Editiepajot_spl
Ingezonden foto
 

Pipo en Pipette worden 20 jaar en dat moet gevierd worden, samen met heel veel kinderen. Iedereen is van harte welkom op zondag 23 oktober in zaal Zonnig Leven, J.Vanderstraetenstraat 198 in Sint-Pieters-Leeuw. De deuren gaan open om14u en de show start om 15u, de ingang is gratis!

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 sep 2016
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Infoavond bewonerskaart Ruisbroek

Bewonerskaart_ruisbroek
EP

 Woensdagavond 28 september om 19.30 uur organiseert het gemeentebestuur een infoavond over de uitgifte van de bewonerskaart in Ruisbroek. De infoavond vindt plaats in de gemeentelijke basisschool Wegwijzer,  Schoolstraat 14 in Ruisbroek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 sep 2016
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Kunstenfoor voor jong en oud in Coloma.

Kunstenfoor_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Afgelopen weekend vanaf 11.00 uur konden heel wat kleuters samen met hun mama, papa, peter, meter, oma of opa zich uitleven op de kunstenfoor aan de rand van de rozentuin in het Colomapark.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 sep 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Jubileumfeest bij de familie Adams

Adams
Ingezonden
 

 Het was weer een gezellig feest  bij de nakomelingen van Georges Adams en Mathilde Schurmans van het Hof te Zellick in Sint-Pieter-Leeuw. Sinds 2006 wordt een tweejaarlijkse bijeenkomst georganiseerd om wat bij te babbelen en herinneringen op te halen en vooral veel lachen en plezier maken bij een heerlijke BBQ met de nodige drank en gemeenschapsspelletjes. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 sep 2016
Felix Merckx
Ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Vlaams-Brabants kampioenschap en Europees veulenkampioenschap in CC Coloma.

Paarden_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Sint Pieters Leeuw mocht deze week al een paar kampioenen ontvangen in hun gemeente, eerst was er de Eneco tour met Olympisch kampioen Greg Van Avermaet, wereldkampioen Peter Sagan en dit weekend Europees kampioen Laura Van De Fossa Eugenia  van Jeroen Gaal uit Venlo Nederland.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 sep 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

De kermis bracht Jean en Wiske uit SINT-PIETERS-LEEUW 60 jaar samen

Leeuw_diamant_de_coster_g_
Jean De Coster en Maria-Louise (Wiske) Spinnoy vierden 60 jaar huwelijk. Foto's © Marc Sluys
 

 Jean De Coster (86) en Maria-Louise (Wiske) Spinnoy (82)  uit de Hoogstraat 215 in Sint-Pieters-Leeuw vierden hun diamanten huwelijk. Het gezin groeide met zoon Rudi, de kleinkinderen Nathalie, Isabelle en Sander en de achterkleinzonen Vic en Jef. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 sep 2016
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Een dorsfeest bracht Amand en Jacqueline uit SINT-PIETERS-LEEUW 65 jaar samen

Leeuw_briljant_rotsaert_g_
Armand Rotsaert en Jacqueline Deleruelle vierden briljanten huwelijk. Foto's © Marc Sluys
 

 Amand Rotsaert (88) en Jacqueline Deleruelle (88) uit de Notelarenlaan in Sint-Pieters-Leeuw vierden hun briljanten huwelijk. Het gezin groeide met dochter Christine en zoon Claude en de kleinkinderen Amélie, Isaline, Flore, Adèle, Yoana en Martin. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 sep 2016
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Lucien en Ginette zijn gouden koppel

Leeuw_goud_cliquet_g_
Lucien Cliquet en Ginette Rehm vierden goud. Foto's © Marc Sluys
 

 Lucien Cliquet (71) en Ginette Rehm (72)  uit de G. Wittouckstraat 198/B in Sint-Pieters-Leeuw in Sint-Pieters-Leeuw vierden hun gouden huwelijk. Het gezin groeide met Sylvia, Chris en Patou en de kleinkinderen Ryan, Sam en Roxanne. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 sep 2016
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Henri en Betsy uit SINT-PIETERS-LEEUW vierden 50 jaar huwelijk

Leeuw_goud_de_temmerman_g_
Henri De Temmerman en Betsy Van Kerckhove vierden goud. Foto's © Marc Sluys
 

Henri De Temmerman (72) en Betsy Van Kerckhove (68) uit de Steenbakkerijstraat 17/GV in Sint-Pieters-Leeuw vierden hun gouden huwelijk.  Hun gezin groeide met dochter Béatrice en kleindochter Davinia. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 sep 2016
Marc Sluys
Marc Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Officiële inhuldiging nieuwbouw en renovatie van de vrije basisschool Don-Bosco.

School_2
Foto Emile Devogeleer
 

 Heel wat belangstelling op de officiële inhuldiging van de nieuwbouw en renovatie van de vrije basisschool Don-Bosco in Sint-Pieters-Leeuw. Eind jaren 90 kreeg de vrije bassischool Don-Bosco, af te rekenen met plaatsgebrek. Dit plaatsgebrek kon toen tijdelijk worden opgelost door twee lokaaltjes te gebruiken in het vroegere rusthuis Sint Antonius voor een periode van 12 jaar

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 sep 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Medaillelawine voor brouwerij Lindemans op World Beer Awards 2016

Lindemans_color
EP

 Vandaag werden de resultaten bekendgemaakt van de World Beer Awards 2016. Brouwerij Lindemans uit Vlezenbeek sleepte maar liefst vijf medailles en een wereldaward in de wacht. Lindemans BlossomGueuze werd uitgeroepen tot “World’s Best’ in de categorie ‘World’s Best Fruit Lambic’. In dezelfde categorie wist de lambiekbrouwerij met zijn Lindemans Spontanbasil een zilveren medaille, en met zijn Lindemans Oude Kriek Cuvée René en Lindemans Cassis ook nog twee bronzen medailles in de wacht te slepen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 sep 2016
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Ruisbroek op stelten

Editiepajot_spl
Ingezonden affiche

Op zaterdag en zondag 8 en 9 oktober organiseren Bart Anneessens Cops en Willy De Lantsheer in samenwerking met GrootLeeuwHerleeft het tweedaags familiefestival ‘Ruisbroek op stelten’. Op zaterdag staan 2 groepen uit de jaren 90 op het programma: Lasgo vs Annagrace en 2 Fabiola. Maar ook Laura Omloop, Sandra Kim, Elke Taelman en Stray Forward zullen zaterdag de tent op hun kop zetten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 sep 2016
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

Sagan wint in SINT-PIETERS-LEEUW

Eneco_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Sint-Pieters-Leeuw was de aankomst van de vierde etappe, en de langste door België, van de Eneco Tour. Deze etappe doorkruiste zowel Sint-Pieters-Leeuw, Halle, Beersel en Alsemberg. De eindstreep lag aan de Brabantpoort ter hoogte van het politiekantoor. Na een lange aanloop moesten tijdens de plaatselijke ronden kuitenbijters bedwongen worden als de Bruine Put, de Alsemberg en de Drasop en kregen de renners ook kasseistroken onder de wielen. In een massaspurt toonde Peter Sagan zich voor de tweede dag op rij de snelste.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2016
Felix Merckx
Emilz Devogeleer
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Kids gaan eerder over finish dan de profs

Kinderen
Foto Emile Devogeleer
 

 180 kinderen rijden op wielerparcours van Eneco Tour in Sint Pieters Leeuw

Donderdagmiddag stonden ruim 180 kinderen (6 t/m 12 jaar) met hun fiets aan de start van de Eneco KidsRide in Sint Pieters Leeuw. Aangekleed met rode KidsRide-shirts die zij van Eneco kregen voor hun race en uiteraard allemaal met een helm op. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HALLE / LEEUW / BEERSEL - Huldiging van twee moedige inspecteurs van politie

Agenten_onderscheiden_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Jan Cornelis en Dieter Mettens, beiden inspecteur bij de lokale politie Zennevallei werden gehuldigd om hun heldhaftig optreden. Zij mochten elk een certificaat in ontvangst nemen alsook een symbolisch trofee voor hun daad. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

Kunstschilder Patrick Huybrechts uit SINT-PIETERS-LEEUW stelt tentoon op het kabinet van minister Weyts

Editiepajot_spl
Ingezonden foto / Minister Weyts, schilder Patrick Huybrechts en schepen Gunter Coppens
 

'Snelweg in blauw en grijs' is de naam van de tentoonstelling waarmee kunstschilder Patrick Huybrechts momenteel uitpakt op het kabinet van Vlaams Minister van Mobiliteit en verkeer Ben Weyts op het Martelarenplein te Brussel. Hij toont er een 15-tal olieverfschilderijen met snelwegen, op- en afritten en het Vlaamse verstedelijkte landschap als thema.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2016
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Mobiliteit – Aankomst 4de etappe Eneco Tour.

Eneco
Foto Emile Devogeleer
 

 Morgen, donderdag 22 september2016, is er in Sint-Pieters-Leeuw de aankomst van de vierde wieleretappe, en de langste door Belgie, van de Eneco Tour. Deze etappe doorkruist zowel Sint-Pieters-Leeuw, Halle, Beersel en Alsemberg. En zal op verschillende plaatsen invloed hebben op het verkeer.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Chiro Snoopy begint nieuw werkjaar

Chiro
EP

 Naar goede gewoonte organiseert Chiro Snoopy  aan de Mekingenweg in Sint-Pieters-Leeuw haar jaarlijks startevenement genaamd Lionair. Dit jaar zal Lionair doorgaan op 24 september op de terreinen van Chiro snoopy. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2016
Felix Merckx
EP
 

BEERSEL / DROGENBOS / LEEUW - Hogere bruggen, nieuwe overslagfaciliteiten en jachthaven op kanaal

Kanaal1
Foto's Emile devogeleer
 

 Vlaams minister Ben Weyts heeft vandaag tijdens een vaartocht op het kanaal naar Charleroi de streefbeeldstudie voorgesteld voor de opwaardering van deze waterweg in Sint-Pieters-Leeuw, Beersel en Drogenbos. Via gerichte investeringen, zoals het vervangen van de sluizen, de bouw van hoger gelegen bruggen en nieuwe overslagfaciliteiten in de industriezone van Drogenbos, willen kanaalbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV en de Vlaamse regering het kanaal dan ook beter toegankelijk maken. Ter hoogte van Lot wordt er ee, jachthaven voorzien

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Inschrijving Jeugdcup Meisjes 2016-2017

Jeugdcup
EP

 Het Nieuwsblad geeft samen met Kevin De Bruyne, peter van de Jeugdcup Het Nieuwsblad, duizenden meisjes de kans om hun talent te ontwikkelen. Ze zullen oog in oog komen te staan met gebeten tegenstandsters, maar vooral met zichzelf. Wie zal doorzetten en de beker hoog in de lucht steken?

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2016
Felix Merckx
EP
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 24 sep 2016
Elsie De Greef | 23 sep 2016
Felix Merckx | 22 sep 2016

archief