Artikels Archief van Sint-Pieters-Leeuw

SINT-PIETERS-LEEUW - ’t Populierke kampt met vochtproblemen

Gemeenteraad_tekening_p200
EP

 De Open Vld fractie kreeg eind september te horen dat er ernstige vochtproblemen waren in basisschool ’t Populierke in Zuun. Blijkbaar had de directie dit reeds gedurende 2 jaar aangekaart bij verschillende collegeleden maar zonder enig doeltreffend resultaat. Er werden wel maatregelen genomen zoals het plaatsen van een vochtvreter en het opknappen met een likje  verf, maar naar de oorzaak werd er niet gezocht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 okt 2016
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Eerbetoon voor zuster Marie Stanislas ( Caroline Van Belle ) in de Congregatie Sint-Antonius.

Jodzn_1
Foto's Emile Devogeleer
 

  Zuster Marie Stanislas ( geboren als Caroline Van Belle op 10.01.1886 en gestorven op 21.12.1956 in Sint-Pieters-Leeuw ) kreeg postuum een oorkonde en medaille van de staat Israël voor het redden van vele Joodse kinderen uit de handen van de Duitse bezetter.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 okt 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HALLE / BEERSEL / LEEUW - Inbraken? Een dag niet!

Inbreker_kijkt_door_venster_p200
ep

 Eén dag geen woninginbraken. Daar gaan we voor!  Al vanaf deze avond zet de politie meer dan 20 mensen in om woninginbraken tegen te gaan. Er worden ontradende patrouilles georganiseerd in verschillende wijken. Talrijk zullen ze dus aanwezig zijn en een oogje in het zeil houden. U kan ook helpen uiteraard. De acties van de politie alleen volstaan niet.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 okt 2016
Felix Merckx
ep
 

SINT-PIETERS-LEEUW - LeeuwArt mer 75ste tentoonstelling

Leeuwart
Foto Emile Devogeleer
 

 De kunstenaars van LeeuwArt bestaan75 jaar en organiseren hun 75ste tentoonstelling  De tentoonstelling loopt in Kasteel Coloma op 5,6, 12 en 13 november 2016 van 14:00 u tot 18:00 u. Op 11 november 2016 (jaarmarkt) van 10:00 tot 18:00 u. Vernissage op 4 november 2016 om 20:00 u

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 okt 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

SINT-PIETERS-LEEUW – ‘Gitaargeluiden van de bovenste plank’ in De Merselborre in Vlezenbeek.

Gitaar
Foto Emile Devogeleer
 

 Een goedgevulde CC De Merselborre kon genieten van gitarenmuziek van drie topmuzikanten die Vlaanderen rijk is, 13 gitaren, één podium en drie vrienden muzikanten Jean-Marie Aerts, Jean Blaute & Erik Melaerts dit kan niet anders dan genieten van een avond gevuld met pareltjes van gitaar akkoorden, eigen nummers maar ookcovers van groot artiesten in een eigen kleedje gestoken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 okt 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

Je kind inschrijven in een kleuter- of lagere school in HALLE, BEERSEL of SINT-PIETERS-LEEUW? Meld je aan!

Blije_kindjes
EP

 Ingevolge een positieve evaluatie vorig schooljaar zullen voor het tweede jaar op rij alle basisscholen in Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Beersel met een centraal aanmeldingsregister verlopen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 okt 2016
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Smile to me vierde feest

Smile_1
Ingezonden foto
 

 De ‘anderskinderen’ (=kinderen met een zware fysieke en/of mentale beperking) vierden feest en werden begeleid door de circusartiesten van CircusPlaneet ondersteund door de spetterende muziek van de Koninklijke Fanfare Sint Pieters Herleving.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 okt 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Puttenberg krijgt dynamische poort

Dynamische_poort
Foto Emile Devogeleer
 

 In mei 2015 nam het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw een eerste “dynamische sluis” (een poort, die open en toe gaat) in dienst op de Herdeweg. De bedoeling was om het sluipverkeer van circa 700 tot 1.000 voertuigen per dag duurzaam te weren, maar de nadelen van de ”statische sluis” (een karterblok) voor buurtbewoners en landbouwers en handelaars, die er werkzaam zijn, weg te nemen. Na een positieve evaluatie na één jaar werking, komt er – zoals destijds afgesproken – een tweede exemplaar ter hoogte van de Puttenberg. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 okt 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Groot feest voor 20 jaar Pipo en Pipette

20_jaar_pipo_en_pipette_4
Ingezonden foto
 

Vele kinderen samen met hun ouders en of grootouders zakten zondagmiddag af naar het C.C. Het Zonnig Leven in Sint-Pieters-Leeuw om daar te genieten van de grote Pipo en Pipette show in samenwerking met de gemeente Sint Pieters Leeuw.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 okt 2016
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

RUISBROEK - Kerkstraat werd meer en meer een “autosnelweg”…. er moest iets gebeuren

Kerkstraat-3
EP
 

 Sinds september 2016 zijn de werken in Ruisbroek gestart. Ze zullen voor een verbeterde afvoer van het afval- en regenwater van de inwoners zorgen en meer water kunnen bufferen dan voorheen.  Bij de afwerking komen er volwaardige voetpaden over de hele lengte.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 okt 2016
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW – ‘ Les Truttes’ starten op 10 november de feestelijkheden rond de jaarmarkt.

Truttes
Foto Emile >Devogeleer
 

 Voor het derde jaar, vindt er in de gemeentelijke loods De Top, daags voor de jaarmarkt een optreden plaats. Dit jaar is er gekozen voor jongens uit de streek ( Dilbeek ), Les Truttes. Deze coverband bestaat dit jaar zowaar 20 jaar, wat in 1996 begon als een eenmalige grap is 20 jaar later uitgegroeid tot een gevestigde waarde, en stonden zij al op podiums van Vlaamse festivals zoal Marktrock, Suikerrock, Maanrock, Lokerse feesten......

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 okt 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HALLE - BEERSEL - LEEUW -Zeg stop tegen woninginbraken

Inbreken_200
EP

 De donkere maanden komen er aan en dan merkt de politie ook een stijging van het aantal inbraken in woningen. Wees dus op uw hoede. Want voor dieven zijn deze donkere maanden een manier om zogenaamd ongemerkt aan de haal te gaan met juwelen, sierraden en/of informaticamateriaal. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 okt 2016
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW – OCMW huldigt zijn vrijwilligers.

Ocmw_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Het OCMW bestuur van Sint-Pieters-Leeuw plaatste in de Cazy in Vlezenbeek, de ongeveer 140 ledenvrijwilligers in de schijnwerpers.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 okt 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Het oude “Paviljoentje” te Ruisbroek wordt gesloopt!

Paviljoen_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 In januari 1982 werd het 1ste lokaal dienstencentrum van Vlaams-Brabant opgestart in Ruisbroek en kreeg de naam ’t Paviljoentje mee.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 okt 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Katleen D’Herde voorzitter Open Vld SPL

Katleen
Katleen D'Herde. (Foto Felix Merckx)

 De afgelopen maand konden de Open Vld leden zich kandidaat stellen als voorzitter en/of bestuurslid van onze lokale afdeling. Dit resulteerde in een nieuw bestuur.  Kathleen D’Herde blijft voorzitter en zal de partij tot 2019 leiden. Zij neemt ook de taak van politiek secretaris waar.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2016
Felix Merckx
Archief Felix Merckx
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Leeskring voor anderstaligen in Ruisbroek.

Anderstalige_leeskring
Ingezonden foto
 

 In mei verhuisde het bibliotheekfiliaal in Ruisbroek naar het dienstencentrum ’t Paviljoentje. Al snel ontstond de interesse van de  praatgroep voor anderstaligen om hier een leeskring op te starten. Samen met enkele vrijwilligers werkte de bibliotheek dit verder uit.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW -Fairtrade en streekproducten hand in hand in gemeentehuis

Fairtrade_bewerkt-1
Ingezonden
 

 Het personeel van het gemeentehuis werd getrakteerd op een fruitsapproeverij . Uit 2 Fairtrade en 2 streekfruitsappen zullen er 2 fruitsappen gekozen worden om te serveren tijdens recepties in het gemeentehuis.  Deelnemers aan de proeverij kregen als bedanking voor hun deelname het Fairtrade kookboekje van het Pajottenland- Zennevallei, waar ook Sint-Pieters-Leeuw aan meewerkte.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Paasbloemen planten

Bloembollen
Foto Felix Merckx
 

 In samenwerking met het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw hebben een twintigtal vrijwilligers uit de Leeuwse cultuurraad 3500 paasbloemen geplant. Dit is de zoveelste stap om van Sint-Pieters-Leeuw naast rozengemeente en trekpaardengemeente ook paasbloemengemeente te maken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2016
Felix Merckx
Felix Merckx
 

SINT-PIETERS-LEEUW - OCMW Sint-Pieters-Leeuw bracht haar cliënten samen

Armoede_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Na het succes van de eerste editie van het herfstfeest in 2012, organiseerde  het OCMW van Sint-Pieters-Leeuw voor de tweede keer een groot herfstfeest.  Alle bezoekers van het OCMW waren welkom en kregen een persoonlijke uitnodiging!

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 okt 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Stressbeheersing

Flyer_cursus_stressbeheersing_nj2016-1
EP

 In november organiseert CM Sint-Michielsbond een cursus ‘Stressbeheersing op het werk’ in CC Coloma, Sint-Pieters-Leeuw. Het doel van deze cursus is om nieuwe vaardigheden aan te leren om stress op het werk zelf te kunnen hanteren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 okt 2016
Felix Merckx
EP
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 15 okt 2016
Felix Merckx | 12 okt 2016

archief