Artikels Archief van Sint-Pieters-Leeuw

SINT-PIETERS-LEEUW - Afscheid muziekproducer Cultuurcentrum Coloma

Deneulin
Ingezonden foto
 

 Vrijdagavond 2 december organiseerden muziekproducer Patrick Van Hecke en erecultuurfunctionaris Denis Deneulin hun laatste concert in Cultuurcentrum Coloma. Sinds 1993 was de Antwerpse psycholoog er de vaste huisleverancier van klassieke muziek bij de sinterklaas-, nieuwjaars- en valentijnsconcerten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 dec 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

OCMW SINT-PIETERS-LEEUW viert Sint in de Kinderplaneet

Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef
 

De personeelsvereniging van het OCMW Sint-Pieters-Leeuw organiseerde vrijdagavond een Sinterklaasfeest voor de kinderen van hun personeel. Het feestje ging door in de Kinderplaneet in Huizingen. De kinderen konden er zich uitleven in de binnenspeeltuin, broodjes en soep eten en natuurlijk langs gaan bij de Sint om hun cadeautje in ontvangst te nemen. De Sint nam zijn tijd om te luisteren naar de verhalen van de kinderen en de Pieten.... die haalden gekke toeren uit en dansten er op los.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2016
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Actief optreden van Gemeenschapswachten bij molok’s.

Afval
Ingezonden foto
 

 De basisdoeleinden voor het plaatsen van moloks, met name op een betere, hygiënischer en plaatsbesparende manier afvalstoffen ophalen, lijken soms echt hun doel voorbijgestreefd. Zo komen er bij de gemeente dagelijks meldingen binnen omtrent sluikstorten naast molok’s.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW 6de Leeuwse Kerstcorrida komt er aan

Editiepajot_bart_devill___leeuwse_kerstcorrida
EP
 

 De periode rond Kerstmis is vaak de kerstmarkten afdweilen, tafelen, babbelen, wandelen in de sneeuw als het geen groene Kerst is, cadeautjes kopen en ook… samen sporten: ook leuk en gezond! Op zaterdagavond 17 december 2016 om 19u30 kan je voor het zesde jaar op rij deelnemen aan de Leeuwse Kerstcorrida, een gezellige aflossingswedstrijd van 12,3 km langs de historische Sint-Pieterskerk, dwars door het Coloma Park met aankomst naast het gezellige kerstdorp!

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 dec 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Viergeslacht

Viergeslacht
Ingezonden

 Met de geboorte van Ellie is er een viergeslacht in Sint-Pieters-Leeuw. De fiere overgrootmoeder Flora Segers (79 jaar), samen met de eveneens fiere grootmoeder Lydia Machiels (56 jaar), de fiere mama Wendy Cheyns (29 jaar) allemaal genietend van de kleine spruit Ellie Dehenain (2 maanden)

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 dec 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Kersttrends bij tuincentrum Groendekor.

Dsc_0803__large_
 

Het zomer en tuinseizoen is inmiddels goeddeels voorbij, en is het aftellen naar de komende kerstperiode, periode van afspraken, menu's samenstellen, koken, kerstboom versieren, cadeautjes kopen kortom drukke dagen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 nov 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

Vrouw & Maatschappij SINT-PIETERS-LEEUW bezorgt kinderen een leuk Sinterklaasgeschenk.

Vrouw_en_mij
Ingezonden
 

 Honderden kinderharten kloppen dezer dagen weer sneller  …  Vol  verwachting zetten de kinderen hun schoentje klaar voor de Sint.  “We staan er echter niet bij stil dat Sinterklaastijd voor vele mensen een verschrikkelijke tijd is omdat zij hun kinderen niet het speelgoed kunnen geven waar ze om vragen.” zegt Ann De Ridder, OCMW-raadslid.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 nov 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-leeuw _ Twee keer vier geslachten

Tweemaal_vier_geslachten
Ingezonden
 

 Overgrootmoeder Paulette Borremans uit Ruisbroek en grootmoeder Kris Geeroms van aan het Negenmanneke, konden twee keer vier geslachten vieren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 nov 2016
Felix Merckx
Ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Erfgoedkast in Negenhof

Erfgoedkast-negenmanneke
Ingezonden foto
 

 Erfgoedkast in Negenhof : “Wittouck: een familie van burgemeesters en industriëlen
In het lokale dienstencentrum Negenhof werd de erfgoedkast geplaatst. Men kan er informatie vinden over het rijke verleden van de familie Wittouck. Tot op vandaag vind je heel wat tekenen terug van dit rijke verleden in de wijken Negenmanneke en Zuun.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 nov 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

HALLE / BEERSEL / LEEUW - Start BOB-campagne: 14 rijbewijzen ingetrokken

3_politielogo_2011_p200
EP

 De wintercampagne van BOB ging vrijdag van start en dat betekent heel wat controles op de weg. Zo werd er het afgelopen weekend al gecontroleerd op vrijdag- en zaterdagnacht. In totaal werden 589 bestuurders gecontroleerd. 43 waren onder strafbare invloed van alcohol of drugs. 14 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 nov 2016
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Vier geslachten

Vier_geslachten
Ingezonden
 

 Voor de tweede keer in enkele maanden tijd, zijn Paulette Borremans uit Ruisbroek en Kris Geeroms van aan 't Negenmanneke, respectievelijk overgrootmoeder en grootmoeder geworden van vier geslachten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 nov 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

HALLE - MTB Breedhout trekt naar SINT-PIETERS-LEEUW

Mtb_breedhout
EP

 Voor hun 16de mountainbiketocht kiest MTB-Breedhout als vertrek- en aankomst plaats de bedrijfssite van Moriau Gas, Pijnbroekstraat 5 te 1600 Sint-Pieters-Leeuw. Hun tocht heeft plaats op  zondag 25 juni 2017.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 nov 2016
Felix Merckx
EP
 

Ronde Tafel HALLE staat op de LEEUWSE Kerstcorrida en verkoopt champagne voor het goede doel

Editiepajot_spl
Ingezonden foto
 

Zaterdagavond 17 december vanaf 17u30 kan je voor het zesde jaar op rij deelnemen aan de Leeuwse Kerstcorrida, een gezellige aflossingswedstrijd van 12,3 km langs de historische Sint-Pieterskerk dwars door het Coloma Park met aankomst naast het gezellige kerstdorp. Hier ontvangt de Ronde Tafel Halle samen met de Ladies Circle Halle, alle al dan niet sportievelingen, met Champagne, soep, taart en een streep muziek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2016
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Een nieuw verhaal in een vertrouwde buurt.

Kanaaltuinen_1
Foto Felix Merckx
 

  Op de grens tussen Zuun en Ruisbroek breekt een nieuw woontijdperk aan. Op het domein van een voormalige boomkwekerij rijst een nieuwbouwproject uit de grond: fase 1 van het project Kanaaltuinen. In de eerste fase zullen 22 woningen en 24 appartementen worden gebouwd en zal het eerste deel van het 1,5ha grote park worden aangelegd. De komende jaren wordt er verder gewerkt aan de volgende fasen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2016
Felix Merckx
Felix Merckx
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Colruyt koopt ‘De Bergpoort’

Colruyt_group_2013_rechthoekig_p200
EP

 Op 25 februari 2016 besliste de gemeenteraad om de site ‘Bergpoort’, het voormalige containerpark en de gemeentelijke loodsen aan de Bergensesteenweg, openbaar te verkopen. Het recyclagepark en de technische diensten waren immers in 2015 verhuisd naar de Brabantpoort, gelegen aan de Pepingensesteenweg 250.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2016
Felix Merckx
ep
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Twee keer vier geslachten

Vier_geslacht
Ingezonden foto
 

 Overgrootmoeder Paulette Borremans uit Ruisbroek en grootmoeder Kris Geeroms van aan het Negenmanneke, konden twee keer vier geslachten vieren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Aanstelling architect voor uitbreiding Den Top

Den_top
Den Top (Foto Felix Merckx)
 

 De gemeenteraad  van Sint-Pieters-Leeuw keurde  het bestek voor de studieopdracht voor de uitbreiding van den Top goed. De studieopdracht omvat in het algemeen de uitbreiding van de school Den Top met een sportzaal, zes klassen, een afdak en de bijhorende lokalen nodig voor de normale werking van dit deel van de school .

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 nov 2016
Felix MerckxI
Felix Merckx
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Briljant voor Lucien en Françoise

Briljant
Ingezonden foto
 

 Okra senioren Oudenaken - Sint-Laureins Berchem vierden het 65 jaar huwelijk van Lucien De Dobbeleer Lucien (84) en Françoise Van Der Elst (84) uit de Frans Weyenbergstraat 25 te Oudenaken .Ze traden in het huwelijk op 7 november 1956 te Halle en vestigden zich op hun huidige adres.  Lucien is een geboren Oudenakennaar en baatte een verdeelcentrum uit van de voormalige boerenbond 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 nov 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Nieuwe bushokjes in Sint-Pieters-Leeuw

Nieuwe_bushokjes
Ingezonden foto
 

 Sinds deze week is De Lijn, in opdracht van het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw, gestart met het plaatsen van nieuwe bushokjes. De beslissing om over het hele grondgebied bushokjes van De Lijn te plaatsen, werd genomen op de gemeenteraad van 29 september 2016. De Lijn financiert 75 %, de gemeente 25 %.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 nov 2016
Emile Devogeleer
Ingezonden foto
 

Krijgt de kerk van RUISBROEK gedeeltelijk een andere functie?

Kerk_ruisbroek
Kerk van Ruisbroek. (Foto Felix Merckx)
 

 Het gemeentebestuur, de centrale kerkfabriek, de kerkfabriek van Ruisbroek, de parochie van Ruisbroek en enkele betrokken inwoners van “Ruisbroek droomt” zijn ingegaan op de oproep van de Vlaamse overheid tot “een ontwerpend haalbaarheidsonderzoek inzake transformatie van Kerkgebouwen”. Alle partijen zijn het eens dat de kerk zal blijven bestaan, zowel als gebouw als voor de eredienst. Alle partijen staan wel open om na te gaan welke nieuwe functie het schip van het gebouw kan krijgen in de toekomst.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 nov 2016
Felix Merckx
Feliix Merckx en ingezonden
 
 

Laatste Nieuws

Felix Merckx | 01 dec 2016
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 28 nov 2016

archief