Artikels Archief van Sint-Pieters-Leeuw

SINT-PIETERS-LEEUW – De jaarmarkt van Ruisbroek leeft en loopt

Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Kuieren langs de kraampjes
 

In het centrum van Ruisbroek was het vandaag gezellig druk. Verenigingen en marktkramers brachten hun waren aan de man en natuurlijk was er ook de tentoonstelling en wedstrijden van en voor dieren. Ook de typische eet- en drankstandjes ontbraken niet en het gemeentebestuur was traditiegetrouw aanwezig met een infostand.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2015
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

U-8.B van KV ZUUN is er klaar voor

Zuun_u-8
U-8.B van KV Zuun. Foto © Emile Devogeleer
 

 Veel plezier en sportiviteit tijdens de wedstrijd VBD tegen de leeftijdsgenootjes van de buur KV Zuun. Het werd een spannende wedstrijd. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 okt 2015
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW - Kruispunt Mechelsgat volledig afgesloten

Signalisatieplan_kruispunt_mechelsgat
Ingezonden
 

Vanaf aanstaande maandag, 5 oktober, wordt het kruispunt van de Pepingensesteenweg met de Brabantsebaan en de Sint-Pieters-Leeuwsesteenweg volledig afgesloten wegens verbeteringswerken aan het wegdek en de riolering. Gezien de herfst- en winterperiode is het moeilijk om het einde van deze werken te voorspellen. In het voorjaar 2016 zullen de werken zeker afgerond zijn

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 sep 2015
Felix Merckx
Ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Smile to me gaat ‘andere’ kinderen verwennen

Smile_to_me
EP

“SMILE TO ME !” is een vereniging die in 2012 werd opgericht door 2 mama’s, Nathalie Rahoens en Carine Singelé, van kind(eren) met een zware motorische en mentale beperking. Zij wouden eenmalig een feestje geven voor “anderskinderen” en hen ook het gevoel geven dat ze er bij hoorde. Het was een niet voorzien succes … Ze kregen de vraag zowel van ouders, vrienden, vrijwilligers en “anderskinderen” of we het niet zagen zitten om verder te doen. Dit jaar zijn ze aan hun 4de evenement en van stoppen is nog lang geen sprake. Dit zal plaats hebben op zaterdag, 17 oktober 2015 van 11 uur tot 18 uur in zaal “Zonnig Leven” Jan Vanderstraetenstraat 198 te 1600 Sint- Pieters- Leeuw.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 sep 2015
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Vriendenkring vrije bloedgevers Ruisbroek bestaat 45 jaar

Editiepajot_spl
Foto © Julien Steens
 

Zaterdag ging in de aula van de gemeenteschool Wegwijzer, in Ruisbroek de negende lustrumviering door. Vriendenkring vrije bloedgevers Ruisbroek is aangesloten bij het Nationaal Verbond van Vrije Bloedgevers van België en organiseert driemaandelijks een bloedcollecte. In 1970 werd de eerste bloedinzameling georganiseerd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 sep 2015
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

RUISBROEK - Bewakingscamera’s op stationsplein staan er

Editiepajot_leeuw_camera_foto_merckx
Iedereen staat voor de foto onder de camera. (Foto Felix Merckx)
 

Op de gemeenteraad van 25 juni 2015 keurde de gemeenteraad unaniem, zowel meerderheid als oppositie, de plaatsing van de camerabewaking aan het Stationsplein van Ruisbroek goed. Drie maanden na de beslissing zijn de zes camera’s operationeel. De samenwerking tussen gemeente en NMBS verliep vlot.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 sep 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 

Jeugd cup voor meisjes van 7 tot 15 jaar in SINT-PIETERS-LEEUW

Leeuw_jeugd_cup_
De twee dames ploegen van SK Leeuw Foto © Emile Devogeleer
 

 Op woensdag 30 september 2015 en woensdag 30 maart 2016 organiseert voetbalclub SK Leeuw in samenwerking met de voetbalfederatie Vlaanderen, een recreatief tornooi voor meisjes van 7 tot 15 jaar.Een ploeg bestaat uit 5 spelers. Info: www.jeugdcup.be  of secretariaat@skleeuw.be

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 sep 2015
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Eerste boekhoudkantoor gaat op date met ondernemers tijdens 25e editie Open Bedrijvendag

Editiepajot_leeuw_boekhoudingkantoor
Ingezonden foto

Op zondag 4 oktober 2015, tijdens de 25e editie van Open Bedrijvendag, zal accountantskantoor BlueGround (voorheen gekend als Etugest Accountancy) stunten door als eerste boekhoudkantoor deel te nemen aan het grootste ééndagsevenement van België. Deze participatie zetten ze extra in de verf door op creatieve wijze te speeddaten met (aanstaande) ondernemers.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 sep 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Philo werd honderd jaar

Editiepajot_leeuw_100_gr__foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 

Philomène Severs, voor de vrienden Philo vierde in wzc Sint-Antonius haar honderdste verjaardag. Zij is geboren en getogen in Sint-Pieters-Leeuw. Zij werd geboren in het gehucht Mekingen. Ze groeide op samen met haarb twee oudre broers in een landbouwersgezin.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 

Franciscus en Marie uit VLEZENBEEK vieren goud

Vlezenb_goud_van_dorsselaer_g_
Franciscus Van Dorsselaer en Marie Renders vieren goud. Foto's © Nand Sluys
 

 Franciscus Van Dorsselaer (72) en Marie Renders (68) uit de Appelboomstraat 76 in Vlezenbeek vieren hun gouden huwelijk.Hun gezin groeide met dochter Vanessa. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2015
Marc Sluys
Nand Sluys
 

Een vakantie aan zee bracht Desiderius en Georgette uit SINT-PIETERS-LEEUW 50 jaar samen

Leeuw_goud_boddengeen_g_
Desiderius Boddengeen en Georgette Pauwels vieren goud. foto's © Nand Sluys
 

 Desiderius Boddengeen (72) en Georgette Pauwels (72) uit de Patrijzenlaan 64 in Sint-Pieters-Leeuw vierden hun gouden huwelijk. Hun gezin groeide met zoon Thierry en de kleinzonen Ben en Brecht. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2015
Marc Sluys
Nand Sluys
 

Adolf en Jeannine uit SINT-PIETERS-LEEUW vierden hun diamanten huwelijk

Leeuw_diamant_malfroy_g_
Adolf Malfroy en Jeannine Deschuyteneer vieren diamanten huwelijk. Foto's © Nand Sluys
 

 Adolf Malfroy (84) en Jeannine Deschuyteneer  (80) uit de J.B. Wautersstraat 125 in Sint-Pieters-Leeuw vierden hun diamanten huwelijk.  In 1989 huwde dochter Carine met Daniel Stiens. Samen kregen ze de zonen Jens en Kenzie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2015
Marc Sluys
Nand Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Dag van de landbouw bij “ Hof te Berghemveld “ .

Dsc_0142_20_large_
Foto's Emile Devogeleer
 

47 land en tuinbouwbedrijven opende hun deuren voor het publiek, waaronder “ Hof Ter Berghemveld “ op de Brabantsebaan in Sint-Laurens-Berghem . In 1980 kocht Eddy zijn eerste koe, sindsdien groeide het bedrijf naar een veestapel van 220 runderen .

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2015
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Guido Devillé laureaat van de arbeid

Dsc_1024
Foto's Felix Merckx
 

In de foyer van het gemeentehuis van Sint-Pieters-Leeuw werd het diploma van laureaat van de Arbeid uitgereikt aan Guido Devillé. Hij is bijna 40 jaar actief in de bakkerswereld en werd daarom laureaat van de Arbeid

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Rolstoelwandeling in Vlezenbeek

Editiepajot_leeuw_rolstoel_1_foto_olaf
Foto Olaf
 

De jaarlijkse rolstoelwandeling ging dit jaar door in Vlezenbeek. Deze 13de wandeling werd georganiseerd door de Katholieke Vereniging voor Gehandicapten en Betty Van Laethem in samenwerking met het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2015
Felix Merckx
Foto Olaf
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Laatste tentoonstelling Karlos De Wilde

Editiepajot_leeuw_karlos_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

De komende twee weekends kan men in kasteel Coloma de tentoonstelling bezoeken “Hommage aan Karlos De Wilde”. Vrijdag 18 september 2015 om 20 uur vindt de vernissage van de tentoonstelling plaats. Op zaterdag 19 en 26 en zondag 20 september 2015 is de tentoonstelling open van 14 tot 18 uur. Op de slotdag, zondag 27 september 2015, kan men er terecht van 10 tot 18 uur. Op weekdagen, van 21 tot 25 september 2015, is de tentoonstelling open op afspraak.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Trekpaardendag in het Colomapark

Editiepajot_leeuw_paarden_2
Ingezonden foto

Op zondag 27 september 2015 vindt in het Colomapark in Sint-Pieters-Leeuw de jaarlijkse trekpaardendag plaats. Vanaf 9 uur wordt het Vlaams-Brabants kampioenschap en veulenkampioenschap Vlaanderen gehouden. In de namiddag is er heel wat randanimatie voor kinderen zoals het vliegend tapijt, paardenmolen en ritjes hoog op een paardenrug.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Hoofdbibliotheek SINT-PIETERS-LEEUW opent eigen speel- en taal-o-theek.

Editiepajot_leeuw_speelotheek_1
Ingezonden foto's
 

Op woensdag 16 september opende de hoofdbibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw een eigen speel- en taal-o-theek. Met een spelnamiddag voor kinderen van het basisonderwijs werd de opening feestelijk ingezet.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 sep 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Rita Cornelis beste aquareliste

Editiepajot_leeuw_cornelis
Ingezonden foto
 

 Rita Cornelis uit Sint-Pieters-Leeuw werd de nationale laureate van het 36ste aquarelsalon in Galerij Campo & Campo in Berchem-Antwerpen met haar werk 'Muziektempel' (links op de foto).

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 sep 2015
Felix MerckxArchief Foto Olaf
Ingezonden foto
 

Achille en Irma vierden goud samen met OKRA ELINGEN

Oudenaken_goud_godart_elingen_
Achille Godart en Irma Bomon vieren goud. Foto © Emile Devogeleer
 

 Achille Godart en Irma Bomon uit de F . Weynbergstraat 1 in Oudenaken vierden hun gouden huwelijk samen met de leden van Okra Elingen.  Het gezin kreeg 3 dochters en 4 kleinkinderen (4 meisjes) en het vijfde kleinkind is op komst.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 sep 2015
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 

Laatste Nieuws

Emile Devogeleer | 01 okt 2015
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix MerckxArchief Foto Olaf | 16 sep 2015

archief