Artikels Archief van Sint-Pieters-Leeuw

SINT-PIETERS-LEEUW - Startactiviteit KLJ Vlezenbeek

Editieopot_leeuw_vlezenbeek
Ingezonden foto
 

Zin in een spetterende zondagnamiddag? Niet twijfelen! Kom dan gewoon op zondag 27 september eens langs op de startactiviteit van KLJ Vlezenbeek. Men kan dan samen met al zijn vriendjes en vriendinnetjes komen ontdekken hoe tof KLJ is. Vanaf 13u30 worden jullie verwacht aan de pastorietuin, Dorp 43 in Vlezenbeek. De leiding staat alvast paraat om er een leuke namiddag van te maken!

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 sep 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW gaat klimaatlabo organiseren

Klimaat_neutraal
EP

Op 22 mei besloot de gemeenteraad van Sint-Pieters-Leeuw om het Burgemeestersconvenant te ondertekenen. Het doel is om tegen 2020 20 % minder CO2 uit te stoten. Op 14 september om 19.30 uur organiseren we een klimaatlabo (ontvangst vanaf 19 uur) in het Kasteel Coloma, Joseph Depauwstraat 25.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 sep 2015
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Rolstoelwandeling

Rolstoelwandeling
EP

De jaarlijkse rolstoelwandeling gaat door op zaterdag 19 september in Vlezenbeek. Deze 13de wandeling wordt georganiseerd door de Katholieke Vereniging voor Gehandicapten en Betty Van Laethem in samenwerking met het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 sep 2015
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Veilig naar school in Ruisbroek

Editiepajot_leeuw_ruusbroek_1_foto_olaf
Foto's Olaf
 

De vrije basisschool Jan Ruusbroec organiseerde, in samenwerking met de buurtraad RNAHH en het wijkteam Ruisbroek, een ludieke mobiliteitsactie om veilig naar school te kunnen gaan. De vakantie is voorbij en de kinderen en leerkrachten van de basisschool Jan Ruusbroec vliegen er weer stevig in. Reeds op de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar stonden de lessen in het teken van mobiliteit en veilig verplaatsen in het verkeer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 sep 2015
Felix Merckx
Foto Olaf
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Kruidenbedrijf Van Laethem bvba in Vlezenbeek scoort op duurzaamheid

Editiepajot_spl
Ingezonden foto
 

Zopas werden de genomineerden bekend gemaakt van de beste Belgische duurzaamheidsrapporten, een organisatie van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren (IBR). Onder de genomineerden, in de categorie KMO's, is er ook het lokale kruidenbedrijf, Van Laethem bvba.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 aug 2015
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Unieke tentoonstelling van werken van Luc Van Ruysevelt en Adi Steurbaut

Editiepajot_spl
Ingezonden affiche

De Poel vzw, Luc Van Ruysevelt en Adi Steurbaut nodigen u uit op de vernissage van een unieke tentoonstelling op vrijdag 4 september 2015 om 19u30 in Cultuurcentrum Coloma in Sint-Pieters-Leeuw. Tijdens deze tentoonstelling van recente kunstwerken van deze 2 kunstenaars kan u uiteraard ook werken kopen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 aug 2015
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Schoolpoort stond al even open

Editiepajot_leeuw_ruusbroec_1_foto_olaf
Foto Olaf
 

De schoolpoort van de Vrije Basisschool Jan Ruusbroec stond al even openopen. Juffen, meesters en directie stonden klaar om je wegwijs te maken om de school te verkennen. Bij het binnenkomen kregen de kinderen een doe-kaart

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 aug 2015
Felix Merckx
Foto Olaf
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Jackie en Marie vierden gouden bruiloft

Leeuw_goud_van_cauwenberghe_g_
Jackie Van Cauwenberghe en Marie Pisane vieren goud. foto's © Marc Sluys
 

 Jackie Van Cauwenberghe (76) en Marie Pisane (72) uit de Groot-Bijgaardenstraat 60/10 in Sint-Pieters-Leeuw vierden hun gouden bruiloft. Hun gezin groeide met de kinderen Stephan en Agnes, de kleinkinderen Sabastien, Thomas, Sophie, Nicolas, Benoit, Simon en Pauline en achterkleinkind Marcus. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 aug 2015
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Fietsers De Vrede sluiten zomerse fietstochten feestelijk af

Vlezenb_de_vree_afsluit
De voorbereidingen voor de Gordeltochten zit erop. Foto © Marc Sluys
 

 De Vrede uit Vlezenbeek hield tijdens de vakantie fietstochten doorheen het Pajottenland als voorbereiding op het Gordelweekend van 6 september. Tijdens de laatste voorbereidende rit werd halt gehouden bij de oudste deelnemer Nand Sluys aan Don Bosco in Halle. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 aug 2015
Marc Sluys
Marc Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Briljant voor Auguste en Iréne

Editiepajot_leeuw_briljant_gr_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 

In wzc Zilverlinde in Sint-Pieters-Leeuw vierden Auguste Fevrier en Iréne Meert hun briljanten huwelijks jubileum. Zij zijn beiden geboren in Sint-Pieters-Leeuw. Auguste in 1926 en zijn vrouw in 1927. Zij leerden elkaar kennen tijdens een bal in de Jongen Deken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 aug 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 

SINT-PIETERS-LEEUW - ijsvogel gespot in de Groene Beemd van Ruisbroek

Editiepajot_sint-pieters-leeuw
Ingezonden foto
 

Gisteren werd een ijsvogel gespot in de 'Groene Beemd' van Ruisbroek! Deze prachtige Koesterbuur van Sint-Pieters-Leeuw voelt zich duidelijk weer helemaal thuis in het groengebied tussen Ring en kanaal, achter sporthal Braillard in Ruisbroek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 aug 2015
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW en Televil gaan samen naar school

Dsc_0793
Foto Felix Merckx
 

Aan terug naar school hangt en zwaar prijskaartje. Volgens schepen Gunther Coppens voor Onderwijs (N-Va) kan het goedkoper en sloot daarom en overeenkomst met Televil. Samen met de directies van de kleuter- en lagere scholen en Luc Daelemans, directeur van Televil gingen ze rond de tafel zitten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 aug 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 

BEERSEL / SINT-PIETERS-LEEUW FriS dankt Soroptimist Beersel voor Sportkamp

Editiepajot_bart_devill___fris
ingezonden foto
 

 FriS is een sportclub met een warm hart voor kinderen en volwassenen met een beperking. Sinds 2003 werd het sportaanbod verruimd van voetbal naar turnen, boccia, zwemmen en nog heel wat meer sporten.  Niet alleen de sportcapaciteiten worden aangemoedigd  maar de leden worden ook ingeschakeld , volgens hun capaciteiten,  in het leven van de sportclub om zo hun zelfvertrouwen en zelfbeeld te stimuleren. Het vergroten van sociaal contact in een gezellige sfeer is één van de prioriteiten. De trainers, begeleiders en bestuursleden zijn allen vrijwilligers en mensen met een warm hart voor sporters.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 aug 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-PIETERS-LEEUW N-VA Sint-Pieters-Leeuw kijkt naar de toekomst

Editiepajot_bart_devill___bbq_nva_spl
ingezonden foto
 

 Om het nieuwe werkjaar goed in te zetten, hield het uitgebreide bestuur van de N-VA Sint-Pieters-Leeuw - dat in de gemeente  mee de bestuursmeerderheid vormt-een gezellige barbecue in de Molenborre, maar hier bleef het niet bij.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 aug 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

LEEUWse Turnkring vzw is klaar voor het nieuwe dans- en turnseizoen met een verfrissend programma

Leeuwse_turnkring
EP
 

Leeuwse Turnkring vzw pakt voor het nieuwe seizoen uit met een leuk en fris programma dat bestemd is voor jong en oud, man en vrouw. Naast het traditionele programma, biedt ze het bewegingsprogramma “Multimove” aan voor Peuter en kleuters (vanaf 2 jaar).

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 aug 2015
Felix Merckx
EP
 

Veel volk voor buurtfeest Negenmanneke SINT-PIETERS-LEEUW

Buurtfeest
Veel volk voor buurtfeest Negenmanneke
 

 Bart Anneessens Cops, Daniel Cools en Spaarkas De Zuunbeek organiseerden afgelopen zaterdag het "Buurtfeest Negenmanneke".

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 aug 2015
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Finissage tentoonstelling Henri Vlezenbeek

Zomertentoonstelling_henri_vlezenbeek
Ingezonden foto

Zondag 23 augustus vindt in kasteel Coloma de finissage van de tentoonstelling van Henri Vlezenbeek plaats. De Nederlandse schilder schonk de gemeente meer dan 140 van z’n kleurrijke werken. De Provence, de Côte d’Azur, de Ardennen, Zuid-Limburg, Zwitserland en de Polder zorgden vaak voor inspiratie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 aug 2015
Felix Merckx
EP
 

Bibliotheekafhaalpunt in RUISBROEK

Editiepajot_ruisbroek_bibliotheek
Ingezonden foto
 

 Vanaf september kan men in het dienstencentrum ’t Paviljoentje in Ruisbroek ook boeken, films of muziek uitlenen. In samenwerking met het OCMW zette de bibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw een afhaalpunt op touw  waar de bewoners van Ruisbroek iedere werkdag tussen 9.30 en 17 uur hun reservaties kunnen afhalen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 aug 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW wuifde Eneco Tour uit

Editiepajot_leeuw_eneco_1_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 

Rond 17 uur zal men vandaag de eindwinnaar kennen van de Eneco Tour. Wordt het Tim Wellens of Greg Van Avermaet of loop er toch nog een derde hond met de felbegeerde witte trui weg zal men rond 17 uur aan de Vesten in Geraardsbergen. Daar wordt dan de winnaar gekroond. De start van de laatste etappe lag echter in Sint-Pieters-Leeuw.  Sint-Pieters-Leeuw knoopt met de organisatie van de slotrit terug aan bij haar wielertraditie, die met het verdwijnen van de Leeuwse Pijl in 2006 aan een lange surplace was begonnen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 aug 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 

Slotrit Eneco Tour start in SINT-PIETERS-LEEUW

Editiepajot_leeuw_eneco_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

Op zondag 16 augustus start de laatste rit van de Eneco Tour in Sint-Pieters-Leeuw. Zo knoopt Sint-Pieters-Leeuw terug aan bij haar wielertraditie, die met het verdwijnen van de Leeuwse Pijl in 2006 aan een lange surplace was begonnen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 aug 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 

Laatste Nieuws

Felix Merckx | 02 sep 2015
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 19 aug 2015
Felix Merckx | 16 aug 2015

archief