Artikels Archief van Sint-Pieters-Leeuw

SINT-PIETERS-LEEUW - SVK Zuidkant huurt honderdste woning

Editiepajot_leeuw_zuidkant
Ingezonden foto
 

Sociaal Verhuurkantoor Zuidkant heeft de kaap van 100 huurwoningen bereikt. Eigenaars Francine Coeckx en Jacques De Kimpe  uit Sint-Pieters-Leeuw werden daarom in de bloemetjes gezet door het bestuur. Zij kwamen via een folder terecht bij het SVK en vonden dit het proberen waard. Zij gaven recent een 3de appartement in verhuur, de 100ste woning voor het SVK.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 okt 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Peer ‘Vlezenbeek’ na 200 jaar terug thuis

Editiepajot_leeuw_peren
Ingezonden foto
 

Zo’n 200 jaar geleden, 199 om precies te zijn, verscheen voor het eerst de nieuwe variëteit ‘Vlezenbeek’ in de catalogus van Van Mons. Deze peer werd door Van Mons gevonden als zaailing in de boomgaarden van Robijns rond Inkendaal en kreeg de naam ‘Vlezenbeek’.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 okt 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Tweede editie van het Groot Leeuws Festival in RUISBROEK

Editiepajot_sint-pieters-leeuw
Ingezonden foto
 

Het Groot Leeuws Festival is oorspronkelijk een initiatief van 2 vrienden Bart Anneessens Cops en Willy De Lantsheer die ondertussen de steun kregen van de vereniging 'Groot Leeuw Swingt'. Op de affiche staan toppers als Lindsay, Lasgo voor de jeugd, Elke Taelman, Rudy Meyns, Luc Jones, Benny Michiels, Gwendolina en het Leeuwse orkest Octopus.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 okt 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Jeugddienst verwelkomde jeugdbewegingen in Laekelinde

Editiepajot_leeuw_jeugdbeweging
Ingezonden foto
 

De dag van de jeugdbeweging ging in Sint-Pieters-Leeuw niet onopgemerkt voorbij. De Leeuwse jeugddienst verwelkomde in jeugdcentrum Laekelinde de oud-leiding, leiding en oudste ledengroepen van de verschillende jeugdverenigingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 okt 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Marie-Rose Windels en Geert De Vleminck organiseren ‘Breathing Circles’ in SINT-PIETERS-LEEUW

Editiepajot_spl
Ingezonden foto

Ademen is iets wat we allemaal doen. In feite doen we het 20.000 keer op een dag of we nu wakker zijn of slapen, vanaf het moment van onze geboorte tot onze laatste dag, zonder het echt te beseffen. Het voedt elke cel in ons lichaam en tegelijkertijd verwijdert het zeer efficiënt en onophoudelijk 70% van de toxines die onze lichaamscellen produceren. We kunnen gerust stellen dat onze ademhaling de belangrijkste lichaamsfunctie is van allemaal.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 okt 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

De voetbal bracht Rene en Maria uit SINT-PIETERS-LEEUW 60 jaar samen

Leeuw_diamant_dekegel_g_
René Dekegel en Maria Segers vierden diamant. Foto's © Marc Sluys
 

René Dekegel en Maria Segers uit Parkplein 12 in Sint-Pieters-Leeuw vierden hun diamanten huwelijk. Hun gezin groeide met Francis, Carine, Daniel en zes kleinkinderen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2014
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Coca-Cola verzamelaars geven elkaar afspraak in SINT-PIETERS-LEEUW

Editiepajot_leeuw_beurs_cocoa_cola
Archief Felix Merckx
 

Op zondag 26 oktober 2016 wordt Sint-Pieters-Leeuw weer het centrum van de wereld voor de Coca-Cola verzamelaars. Ze organiseren dan opnieuw in Zaal Zonnig Leven de jaarlijkse Coca-Cola verzamelbeurs. De beurs is al jaren de grootste Coca-Cola verzamelbeurs van België.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 okt 2014
Felix Merckx
Archief Felix Merckx
 

Tweedehandsspeelgoedbeurs ten voordele van de Ave Maria Basisschool in VLEZENBEEK

Editiepajot-vlezenbeek
Ingezonden foto
 

Door het jaar heen organiseert de ouderraad van de Ave Maria Basisschool in Vlezenbeek verschillende activiteiten en de eerstkomende activiteit zal plaatsvinden op 8 november van 14u tot 17u in de Parochiezaal te Vlezenbeek. Ze organiseren er voor de tweede keer een tweedehandsbeurs voor speelgoed. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

Open VLD doet enquête over inplanting van een cultuurtempel in RUISBROEK

Mijn_leeuw
EP

Open VLD Sint-Pieters-Leeuw, wil naast hun visie en standpunten ook luisteren naar de mening van de Leeuwenaren via www.mijnleeuw.be   en hun visie hierop afstemmen. Zij houden hun eerste enquête over de inplanting van een cultuurtempel in Ruisbroek

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2014
Felix Merckx
EP
 

Infomoment centraal aanmeldingsregister in LEEUWSE scholen

Sint-pieters-leeuw
EP

Net als vorig schooljaar zullen alle Leeuwse basisscholen werken met een centraal aanmeldingsregister (CAR) voor schooljaar 2015-2016.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2014
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Herfstkleuren in ‘Groen Ruisbroek’

Editiepajot_leeuw_groen_ruisbroek_1_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 

Tijdens de Week van het Bos gingen twee scholen uit Ruisbroek op verkenning in het gebied ‘Groen Ruisbroek’. Deze waren: het 3de leerjaar van vrije basisschool Jan Ruusbroec en  het 1ste en 6de leerjaar van basisschool Wegwijze. Er stonden telkens drie workshops met Koesterburen op het programma: bosspel in speelbos, voederplankjes maken en vetbollen, pindaslierten en kazou maken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Kerstverlichting blijft uit

Kerstverlichting_bewerkt-1
Foto Felix Merckx

Er zal tijdens de eindejaarsperiode geen kerstverlichting worden geplaatst in de gemeente Sint-Pieters-Leeuw, zo besliste het college van burgemeester en schepenen. Het gemeentebestuur vindt het niet verantwoord dit jaar kerstverlichting te plaatsen en dit omwille van het dreigend elektriciteitstekort.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 okt 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 

GOOIK - Zeven gemeenten hebben nieuwe kalender voor fairtrade producten

Editiepajot_gooik_fair_foto_marc_colpaert__kopie_
Deelnemers uit verschillende gemeenten waren in Paddenbroek. - Foto © Marc Colpaert
 

De intergemeentelijke fairtradegroep Pajottenland-Zennevallei organiseerde in Paddenbroek een startmoment waarbij ze hun nieuwe kalender voor regionale fairtrade activiteiten voorstelden. De gemeenten die deelnemen aan deze actie zijn Herne, Gooik, Sint-Pieters-Leeuw, Dilbeek, Halle, Pepingen en Beersel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 okt 2014
Marc Colpaert
Marc colpaert
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Smile to me gaat ‘anderskinderen’ verwennen

Editiepajot_leeuw_gehandikapten
EP

Na 2 jaar een feitelijke vereniging te zijn en het toenemende succes, heeft “SMILE TO ME !” VZW het daglicht gezien op 1 april 2014. Smile to me! VZW heeft tot doel het inrichten van evenementen, campagnes, gerichte acties ten voordele van personen met een fysieke en/of mentale beperking. Op 18 oktober gaan de “anderskinderen” weer de dag van hun leven beleven.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 okt 2014
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Zee en andere gedichten

Editiepajot_leeuw_dichtbundel
Ingezonden foto

Gedurende het weekend van 11 & 12 en 18 & 19 Oktober komen de leden van de kunstkring De Merselborre opnieuw met verschillende disciplines naar buiten naar aanleiding van hun jaarlijkse tentoonstelling. Tijdens de opening presenteerde Piet Deryckere zijn eerste gedichtenbundel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 okt 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting heeft nieuw administratief centrum

Editiepajot_leeuw_huisvesting_1_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 

De Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting Halle – Vilvoorde opende in de Bezemstraat in Sint-Pieters-Leeuw zijn nieuw administratief centrum. Dit gebouw is meer dan noodzakelijk, want vroeger waren de burelen van de volkshuisvesting verspreid over de dertien verdiepingen van het er naast gelegen flatgebouw

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 okt 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 

Officiële opening van de nieuwbouw Het Hoekhuis in VLEZENBEEK

Editiepajot_vlezenbeek
Foto © Elsie De Greef / Verwelkoming door Roze en Roos
 

MPC St. Franciscus heeft zijn hoofdgebouw gevestigd te Strijtem, Roosdaal. Daarnaast heeft het ook verschillende buitenhuizen waaronder Het Hoekhuis in Vlezenbeek. Deze nieuwbouw werd gevierd met een officiële opening, samen met de kinderen van het Hoekhuis.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 okt 2014
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Herinrichting Bergensesteenweg kan maar in 2019 beginnen

Editiepajot_leeuw_plannen_foto_merckx
De plannen werden druk besproken. (Foto Felix Merckx)
 

Het Agentschap Wegen en Verkeer, de beheerder van de Bergensesteenweg (een gewestweg) en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw, organiseerden een infotentoonstelling over de herinrichting van de gewestweg. De plannen omvatten de volledige herinrichting van de gewestweg van aan het kruispunt van de Ruisbroeksesteenweg tot aan het kruispunt van de Brusselbaan. Deze herinrichtingswerken kunnen ten vroegste starten in 2019.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 okt 2014
Felix Merckx
Felix Merckx en ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW / HALLE / ASSE – Het Pajottenland Triathlon Team deed mee aan de Barcelona Ironman

Editiepajot_halle
Ingezonden foto
 

Het Pajottenland Triathlon Team, deed zondag mee aan de Barcelona Ironman. Er werd gestart met 2600 triatleten, waaronder 11 van het Pajottenland Triathlon Team, PA-TRI-JOT. Ze startten met twee relayploegen (3 man per ploeg waarvan 1 de 3,8 km zwemt, 1 de 180 km fietst en 1 iemand de marathon loopt) en 5 atleten die de volledige afstand aangingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 okt 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Terugkomdag voor de speelpleinmonitoren

Editiepajot_leeuw_monitoren_1
Ingezonden foto's
 

 In de maanden juli en augustus organiseerde het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw gedurende 7 weken speelpleinwerking voor kinderen. Een 60-tal enthousiaste animatoren bezorgden de 500 verschillende kinderen dagen vol sport, spel, ontspanning en vooral heel veel plezier. Zij blikken tevreden terug op de afgelopen speelpleinwerking.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 okt 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief