Artikels Archief van Sint-Pieters-Leeuw

SINT-PIETERS-LEEUW - Weg van Klassiek heeft een succesvolle editie achter de rug

Klassiek_1
Foto's Leo Estercam
 

 Het driedaags festival Weg van Klassiek sloot af met een concert in de kerk van Sint-Laureins-Berchem. De jonge pianist Julien Libeer nam de toehoorders drie dagen mee op een muzikale reis door het Pajottenland Zennevallei. Met geleide wandelingen voor elk concert hebben de deelnemers het fijnste van deze regio kunnen ontdekken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 aug 2016
Felix Merckx
Leo Estercam.
 

Carnaval bracht Guido en Lutgarde uit SINT-PIETERS-LEEUW 50 jaar samen

Leeuw_goud_vanhaelen_g_
Guido Vanhaelen en Lutgarde Danau vierden goud. Foto's Marc Sluys
 

 Guido Vanhaelen (70) en Lutgarde Danau (72) uit de Lentelaan 9 in Sint-Pieters-Leeuw vierden hun gouden huwelijk. Hun gezin groeide met zoon Johan en dochter Kristina en de kleinkinderen Egon, Amber en Tia. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 aug 2016
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Georges en Louisa uit SINT-PIETERS-LEEUW vierden diamanten huwelijk

Leeuw_diamant_van_melle_g
Georges Van Melle en Louisa Fenendael-Debbaut vierden diamanten huwelijk. Foto's © Marc Sluys
 

 Georges Van Melle (89) en Louisa Fenendael-Debbaut (83) uit de Ruisbroeksesteenweg 82 in Sint-Pieters-Leeuw vierden hun diamanten huwelijk. Het gezin groeide met 3 kinderen Jacques, Anne en Ingrid, 9 kleinkinderen en nog 2 achterkleinkinderen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 aug 2016
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Den Beka bracht Roger en Pauline uit SINT-PIETERS-LEEUW 60 jaar samen

Leeuw_diamant_leuckx_g_
Roger Leuckx en Pauline Steens vierden diamanten huwelijk. Foto's © Marc Sluys
 

Roger Leuckx (79) en Pauline Steens (79) uit de Jan Vanderstraetenstraat 177 in Sint-Pieters-Leeuw vierden hun diamanten huwelijk. Hun gezin groeide met 3 zonen: Daniel, Eddy (+) en Dirk, de kleinkinderen: Tom, Steve en Vicky en achterkleinkind Noah. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 aug 2016
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Speelplein in SINT-PIETERS-LEEUW werd afgesloten met waterspelletjes

Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Kleuters beleven plezier met de waterspelletjes
 

Deze week organiseerde Ratjetoe haar laatste week kleutersportkamp in de sporthal in Ruisbroek. Het thema was ‘Max en de toverstenen’, een boek waar kleine muis op pad gaat en een groot avontuur beleefd. Ook een 120-tal sportieve lagere schoolkinderen namen deze week deel aan de laatste sportstage van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw, onder leiding van een 10-tal monitoren van Panta Rhei vzw.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 aug 2016
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Nieuwe straatvuilzuigers maken straten sneller afval vrij

Straatveger
Ingezonden foto
 

 Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw heeft geïnvesteerd in twee gloednieuwe elektrische straatvuilzuigers van het merk Glutton. Deze machines worden al in zo’n 5.000 steden of gemeenten gebruikt en nu dus ook in Sint-Pieters-Leeuw.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 aug 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Ambiance op buurtfeest Negenmanneke in SINT-PIETERS-LEEUW

Editiepajot_spl
Ingezonden foto
 

Buurtfeest Negenmanneke, in de feesttent aan Cafe De Zuunbeek, werd zaterdag een voltreffer. Met optredens van Lindsay, Garry Hagger, Bart, John Horton,  Benny Michiels, Nicky Jones en Annemieke zat de ambiance er heel de dag in. Initiatiefnemers Bart Anneessens Cops, Daniel Cools en Spaarkas De Zuunbeek waren in hun nopjes met de verkoop van maar liefst 375 koude schotels.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 aug 2016
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

De kermis bracht Hélène en Eugeen uit SINT-PIETERS-LEEUW 60 jaar samen

Leeuw_diamant_chantrain_g_
Eugeen Chantrain en Hélène Gilles vierden diamant. Foto's © Marc Sluys
 

 Eugeen Chantrain (81) en Hélène Gilles (79) uit de Wilgenhofpark 34 in Sint-Pieters-Leeuw vierden hun diamanten huwelijk. Het gezin groeide met de kinderen Lidia en Carlo, de kleinkinderen Joeri, Yoana en Simon en achterkleinkind Ben. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 aug 2016
Marc Sluys
Marc Sluys
 

De Vrede maakt zich op voor De Gordel

Halle_de_vrede_16_
De Vrede uit Vlezenbeek stopte voor drink bij oudste deelnemer Nand. Foto © Marc Sluys
 

 De Vrede uit Vlezenbeek hield tijdens de vakantie fietstochten doorheen het Pajottenland als voorbereiding op het Gordelweekend van 4 september. Tijdens de laatste voorbereidende rit werd halt gehouden bij de oudste deelnemer Nand Sluys (81) aan Don Bosco in Halle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 aug 2016
Marc Sluys
Marc Sluys
 

REGIO - De politiezone Zennevallei rekruteert

2_politie_logo_anders_p200
EP

 De wereld staat niet stil. Ook de maatschappij verandert. Daarom !z zone Zennevallei dringend op zoek naar gedreven inspecteurs die oog hebben voor nieuwe technologieën, inspecteurs die zich willen verdiepen in criminaliteitsfenomenen en die hier op een correcte manier mee willen omgaan.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 aug 2016
Felix Merckx
EP
 

REGIO / SINT-PIETERS-LEEUW / DROGENBOS - Minister Weyts steekt handje toe bij zomerschoonmaak op de weg

Editiepajot_regio
Foto © Elsie De Greef / Minister Weyts steekt handje toe bij zomerschoonmaak op de weg
 

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts heeft zijn mouwen opgestroopt voor het ruimen van zwerfvuil op de Humaniteitslaan in Drogenbos. Minister Weyts vestigt zo de aandacht op de vele inspanningen om (de omgeving van) onze wegen proper en netjes te houden. De minister lanceerde ook een grote zomerschoonmaak van de fietspaden, in aanloop naar het nieuwe schooljaar. “Zo kan iedereen straks vlot, veilig en zonder vuil terug naar school”, knipoogt Weyts.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 aug 2016
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

SINT-PIETERS-LEEUW Winnaars “De Jelle Cup 5-5” gehuldigd

Editiepajot_bart_devill___dorstige_paters
foto Bart Devillé
 

 In Café ’t Leeuwke op de Rink in Sint-Pieters-Leeuw werd de wisselbeker overhandigd aan “De Dorstige Paters”, winnaars van het voetbaltornooi “De Jelle Cup 5-5”. Tevens deelden 3 goede doelen in de prijzen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 aug 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Volgende maand wielerwedstrijden Memorial Camille Berghmans in SINT-PIETERS-LEEUW

Editiepajot_spl
Ingezonden affiche

Op zondag 11 september organiseert wielerclub ‘WTC Leeuw Sportief’ haar jaarlijkse wielerwedstrijden voor V.W.F. renners.  Het vertrek wordt gegeven aan Café De Grove, Jan Vanderstraetenstraat 157 in Sint-Pieters-Leeuw. De eerste wedstrijd start om 12u voor 7 ronden, de 2de wedstrijd om 13u30 voor 8 ronden en de 3de wedstrijd om 15u15 voor 10 ronden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 aug 2016
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Gemeentebestuur en inwoners zamelen batterijen in voor ecologisch speelterrein

2016_bebat_ad_nl
EP

 Bebat organiseert in de provincie Vlaams-Brabant een actie waarbij de gemeente die de meest gebruikte batterijen per inwoner weet in te zamelen een ecologisch speelterrein, gemaakt uit recycleerbare materialen, wint.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 aug 2016
Felix Merckx
EP
 

Ook op donderdag alcoholcontrole door de lokale politiezone Zennevallei in HALLE en SINT-PIETERS-LEEUW

Editiepajot_politielogo
Ingezonden foto

Net als woensdag werden er ook donderdagavond 11 augustus verschillende controleacties gehouden door de politiezone Zennevallei. Eerst op de Bergensesteenweg in Lembeek, later op de Vlezenbeeklaan in Sint-Pieters-Leeuw. Tijdens de eerste actie werden in het totaal 259 bestuurders onderworpen aan een test op alcoholgebruik. 2 personen moesten onmiddellijk hun rijbewijs inleveren voor het rijden onder invloed.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 aug 2016
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

BEERSEL / SINT-PIETERS-LEEUW Drankstoempers wandelen in Sint-Pieters-Leeuw.

Editiepajot_bart_devill___wandeling
foto Bart Devillé
 

 De eerstvolgende Drankstoemperswandeling van Gezinsbond Dworp-Huizingen vindt plaats op 16 augustus naar Sint-Pieters-Leeuw. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 aug 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-PIETERS-LEEUW - De Leeuwse Ridders bezorgen het kleine Oudenaken weer een onvergetelijke tweedaagse

Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Gezellig druk in en rond de schuren van de familie Lemaire-Pint
 

De rijvereniging De Leeuwse Ridders uit Sint-Pieters-Leeuw organiseerde dit weekend ‘Kermis Oudenaken’. Met een goed gevuld programma werd het voor jong en oud weer een groot feest. Fuiven, frisse streekbieren, varkens aan ’t spit en gratis animatie voor alle kinderen blijven de vaste ingrediënten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 aug 2016
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

De vijfde editie van StraPatZen in SINT-PIETERS-LEEUW was opnieuw een voltreffer

Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Cirq’ulation Locale met Second Life
 

De dienst Jeugd en Cultuurcentrum Coloma van Sint-Pieters-Leeuw organiseerde zaterdag 6 augustus, in samenwerking met vzw Midzomer en  CC de Ploter opnieuw StraPatZen. STRAattheater in het PAjottenland & ZENnevallei combineert artistieke kwaliteit in een gezinsvriendelijke sfeer, overgoten met een zomers sausje en het is helemaal gratis.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 aug 2016
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

SINT-PIETERS-LEEUW – ‘ GROOT ‘ succes voor de 20 ste editie van Hoebelbike.

Hoebel_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Hoewel de opkomst dit jaar iets minder was dan de vorige editie ( 1300 deelnemers ), waren er aan de aankomst  enkel positieve reacties te horen van de deelnemers. Vele hebben genoten van het prachtige parcours langsheen de landelijke paadjes en wegen doorheen de natuur van het Pajottenland, niet alleen door de natuur maar zo werder ook een bezoek gebracht aan de schrijnwerkerij Van Overstraeten, naar de brouwerij Lindemans en doorheen de plantentuin van Inter-Arbo in Vlezenbeek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 aug 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

De kermis bracht Germaine en Guy uit SINT-PIETERS-LEEUW 50 jaar samen

Leeuw_goud_vellemans_
Guy Vellemans en Germaine Van Schepdael vierden goud. Foto's © Marc Sluys
 

 Guy Vellemans (71) en Germaine Van Schepdael (68) uit de Emile Vandersteenenstraat 23 in Sint-Pieters-Leeuw vierden hun gouden huwelijk.Hun gezin groeide met de kinderen Marc, Marcel en Kirsten en de kleinkinderen Niels, Jens, Arne, Mats en Jonas.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 aug 2016
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 19 aug 2016

archief