Artikels Archief van Sint-Pieters-Leeuw

Dance O’ Mania (SINT-PIETERS-LEEUW)) en Ballerino (HALLE) gaan allebei door naar de liveshows van Belgium’s Got Talent

Editiepajot_leeuw_dancemania_foto_merckx
De ploeg van Dance o' Mania. (Foto Felix Merckx)
 

Twee dansgroepen uit onze regio gaan naar de liveshows van Belgium’s Got Talent. Dance o’ Mania zal te zien zijn op 1 mei en Ballerino op 24 april. Voor beiden is het bevestiging van hun kunnen en een beloning is van de vele uren die ze er voor oefenen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 apr 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Grootouders en kleinkinderen maken samen een insectenhotel

Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef
 

Het lokale dienstencentra ’t Paviljoentje is altijd op zoek naar leuke activiteiten in de vakantie voor grootouders en hun kleinkinderen. Deze week werden er insectenhotels gemaakt. Een hele klus al die takken zagen, goed voor de armspieren werd er gezegd maar de resultaten mochten gezien worden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 apr 2015
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Volwassenen leren fietsen

Fietser
EP

In samenwerking met Provincie Vlaams-Brabant organiseert de gemeentelijke sportdienst Sint-Pieters-Leeuw voor de tweede keer een reeks fietslessen voor volwassenen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 apr 2015
Felix Merckx
EP
 

BEERSEL / HALLE / LEEUW - Week van de anderstalige klant: oefen je Nederlands bij de lokale handelaars in Halle

Nederlands
EP

In Halle zijn er inwoners die niet opgegroeid zijn met het Nederlands als moedertaal. Daarom zijn er de laatste jaren veel initiatieven ontwikkeld waarbij anderstaligen Nederlands kunnen leren of oefenen, samen met Nederlandstaligen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 apr 2015
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Proeven van smakelijk erfgoed!

Editiepajot_leeuw_bijenkopie
Ingezonden foto
 

Op zondag 26 april 2015 organiseert het Regionaal Landschap Pajottenland Zennevallei een bijen- en bloesemfeest van 14 tot 18 uur in Coloma Sint-Pieters-Leeuw. Diverse Pasarafdelingen werken mee aan dit groots evenement, zoals Pasar Affligem, Ternat, Dilbeekcentrum, Dilbeekrand, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw en Gps Brussel en de Rand.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 apr 2015
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Vlaams minister Ben Weyts geeft aftrap voor actie rond jaagpaden

Editiepajot_leeuw_jaagpad_1_foto_devogeleer
Foto's Emile Devogeleer
 

Met het mooie lente weer komt niet alleen de natuur terug tot leven, worden de terrasjes opgezet .Maar ook de vele wandelaars, wielertoeristen en joggers komen in actie . Men komt ze tegen in de bossen, landelijke wegen en ook langs de jaagpadden, jaagpadden zijn de verharde of onverharde trekwegen langs de weerszijden van kanalen en waterwegen .

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 apr 2015
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

Een huwelijksfeest bracht Domenico en Gaiacoma uit SINT-PIETERS-LEEUW 50 jaar samen

Leeuw_goud_centorbi_g_
Domenico Centorbi (75) en Gaiacoma Bruno (71) vierden hun gouden bruiloft.
 

 Domenico Centorbi (75) en Gaiacoma Bruno (71) uit de F. Timmermansstraat 51 in Sint-Pieters-Leeuw vierden hun gouden bruiloft. Hun gezin groeide met de kinderen Guiseppe, Catena, Angelina en Patrizia en twaalf kleinkinderen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 apr 2015
Marc Sluys
Nand Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Sensibiliseringsproject rond seksueel overdraagbare aandoeningen bij jongeren.

Editiepajot_leeuw_condooms_1_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

Vanuit de gemeentelijke werkgroep Volksgezondheid wordt elk jaar in Sint-Pieters-Leeuw  een gezondheidsproject rond een bepaalde doelgroep georganiseerd. Er was al een tijdje vraag vanuit de jeugddienst om eens iets te doen voor de Leeuwse jeugd. Vandaar groeide het idee om een sensibiliseringscampagne rond soa’s op te zetten. De huisartsen die in de werkgroep zetelen wisten te vertellen dat er nog heel wat misverstanden hier rond bestaan.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 apr 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 

HALLE / BEERSEL / LEEUW - Politiezone Zennevallei is al zichtbaar in de straat

Editiepajot_leuw_politie_1_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 

Politiezone Zennevallei (fusie tussen de korpsen Halle – Beersel en Sint-Pieters-Leeuw) start op 1 januari 2016. Toch zal het nieuwe korps nu al zicht baar zijn, want de eerste wagen met de striping Zennevallei en ook de nieuwe vlag werd voorgesteld. Wat de wagen betreft is het de eerste in een lange reeks.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 apr 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 

SINT-PIETERS-LEEUW - De gruuten ourlog in Brusselse stroêtleekes

Editiepajot_leeuw_daenskring
Ingezonden foto

Voor hun jaarlijks aperitiefconcert op de Roosezolder van het Colomakasteel (Sint-Pieters-Leeuw) lieten De Daenskringen dit jaar hun keuze vallen op de Brusselse volksmuziekgroep “Emballage Kado”. Inmiddels reeds meer dan 20 jaar actief bouwde hij doorheen de tijd een uitgebreid repertoire op bestaande uit oudere Brusselse (volks)liedjes en eigen nieuwe nummers.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 apr 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

BEERSEL/REGIO - Toer de Geuze wordt voor 10de maal georganiseerd

Editiepajot_bart_devill___tour_de_geuze
foto Bart Devillé
 

Op zondag 3 mei van 10u tot 17u organiseert HORAL(Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren) de Toer de Geuze 2015 of de Open brouwerijendag van het Pajottenland en de Zennevallei. Dit jaar wordt het al de 10de editie!

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 apr 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Voorbereiding speelpleinwerking

Editiepajot_leeuw_speelplein
Ingezonden foto
 

51 jongeren kwamen samen ter voorbereiding van de speelpleinwerking zomer 2015. Het was een eerste kennismakingsmoment voor de nieuwe animatoren en een gezellig weerzien voor diegenen die er reeds eerder bij waren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 apr 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Pasen voor alle grootouders van LEEUW

Ocmw_sint-pieters-leeuw
EP

Op dinsdag 14 april wordt een leuke paasnamiddag georganiseerd door het woonzorgcentrum Zilverlinde en het lokaal dienstencentrum Meander. Vanaf 14 uur kunnen alle inwoners van Sint-Pieters-Leeuw met kinderen, kleinkinderen en zelfs achterkleinkinderen terecht in het LDC Meander voor een heuse spelnamiddag.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 apr 2015
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Inbraak mislukt bij Inter-Arbo

Editiepajot_leeuw_inbreek_1
Ingezonden foto's
 

Bij de Inter-Arbo bvba op de Lenniksebaan 1358 in Vlezenbeek (Sint-Pieters-Leeuw) wer afgelopen  nacht ingebroken. Om 3u40 kregen de eigenaars Pierre en Alice alarm. De politie werd verwittigd, en kwamen naar bedrijf  met de honden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 apr 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Handelaarsvereniging RRL plaatst Rosse Leeuwepot voor “Iedereen Tegen Kanker”

Editiepajot_leeuw_handelaars_tegen_kanker
Ingezonden foto
 

In navolging van het programma “Iedereen beroemd” dat afgelopen maandag het startschot gaf van “Iedereen Tegen Kanker” zal de Handelsvereniging, RinkRond Leeuw gedurende de ganse maand april bij al hun leden, handelaars een Rosse Leeuwpot plaatsen op de toonbank of aan de kassa.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 apr 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Een zoektocht naar de religieuze bakermat van ons dorp: de Sint-Gorikskapel

Spl_klein
EP

Een Sint-Gorikskapel te Leeuw? Velen zullen de wenkbrauwen fronsen, want die bestaat toch helemaal niet. Maar wie vaker over de lokale geschiedenis leest, zal over deze kapel zeker al gehoord hebben. Er wordt immers in vele geschiedkundige geschriften naar verwezen. Maar een vraag blijft daarbij aan de oppervlakte komen: waar stond deze kapel? Raf Meert dook in de archieven en trof nieuw materiaal aan over de locatie van de Sint-Gorikskapel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 apr 2015
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Lokale dienstencentra op facebook

Lokale_dienstencentra
EP

De lokale dienstencentra van Sint-Pieters volgen de trend van de sociale media en zijn nu de trotse eigenaars van een eigen Facebookpagina

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 apr 2015
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - ’t Populieertje ondergaat groene metamorfose

Editiepajot_leeuw_boompjes_0__foto_merckx
Eerst kregen de kindjes de nodige uitleg. (Foyo's Merckx)
 

Vier basisscholen in Sint-Pieters-Leeuw ondergaan in 2015 een groene metamorfose. De grijze speelplaatsen worden vervangen door natuurvriendelijk en leerrijk speelgroen waar niet alleen de kinderen, maar ook de kippen en andere beestjes zich kunnen uitleven. Daarnaast is het ook de bedoeling dat de kinderen leren tuinieren. Pro Natura staat in voor het ontwerp en het uitvoeren van de werken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 apr 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Vrije Basisschool Jan Ruusbroec op Polderklassen

Editiepajot_ruisbroek_ruusbroek_1
Ingezonden foto's
 

De leerlingen van het 5de en het 6de leerjaar van de Jan Ruusbroecschool zijn vertrokken naar de Spermaliehoeve in Sint-Pieterskapelle (deelgemeente van Middelkerke) waar ze gedurende vijf dagen zullen verblijven

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 mrt 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 

De Buurtraad ‘RUISBROEK nauw aan het hart’ organiseert een actie tegen overdreven snelheid.

Editiepajot_leeuw_snel_rijden_foto_olaf
Foto Olaf
 

De buurtraad RNAHH heeft een actie opgezet om automobilisten te sensibiliseren hun snelheid te minderen in Ruisbroek. Ze deelden flyers en ballonnen uit aan de schoolpoorten Jan Ruusbroec en de Wegwijzer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mrt 2015
Felix Merckx
Foto Olaf
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 02 apr 2015

archief