Artikels Archief van Sint-Pieters-Leeuw

SINT-PIETERS-LEEUW - Nieuwbouw GO! basisschool De Groene Parel opent officieel zijn deuren

Editiepajot_leeuw_school_1_foto_merckx
Raymonde Verdijck mocht het lint doorknippen. (Foto's Felix Merckx)
 

GO! basisschool De Groene Parel opende officieel zijn deuren. Met de hulp van vrienden, familie en ouders namen de leerlingen en leerkrachten enkele weken geleden hun intrek in het nieuwe gebouw. Nu wilden ze het grote publiek de troeven van hun nieuwe schoolgebouw laten ontdekken. Raymonde Verdijck, afgevaardigde bestuurder GO! Mocht het traditionele lint doorknippen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Preventieproject

Editiepajot_leeuw_mega_1_foto_merckx
De Lijn gaf uitleg aan de kinderen. (Foto's Felix Merckx)
 

In Sint-Pieters-Leeuw vond vandaag en ook nog morgen een MEGA-happening plaats. MEGA, wat staat voor “Mijn Eigen Goed Antwoord” is een preventieproject gericht op jongeren van het zesde leerjaar

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mei 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Al 1500 bezoekers voor (Un)forget in kasteel Coloma

Editiepajot_leeuw_tentoostelling
Ingezonden foto
 

De tentoonstelling (Un)forget in en rond het kasteel Coloma in Sint-Pieters-Leeuw heeft al zo’n 1500 bezoekers gelokt. Dit weekend sluit de tentoonstelling met een optreden van de Pajotse groep KOKhER.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mei 2015
Fekix Merckx
Ingezonden foto
 

HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW - Jongeren brengen musicalproductie

Editiepajot_leeuw_redoris_1
Ingezonden foto's
 

Met veel tros stelt men graag het eindresultaat voor van het samenwerkingsproject ON/OFF STAGE tussen CC Coloma, CC ’t Vondel en Zangvereniging Redoris, die het gehele plaatje artistiek begeleidt. Zangvereniging Redoris kwam met het idee om een musicalproductie te maken met geïnteresseerde en enthousiaste jongeren uit de regio. Zo’n 40 jongeren hebben hierop ingetekend en staan klaar om hun kunnen aan het grote publiek te tonen! Dat gaat gebeureb op vrijdag 29 mei om 20u (try out) , zaterdag 30 mei om 20u en zondag 31 mei om 15u

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mei 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Groen RUISBROEK organiseert feestje

Feest_in_de_beemd
EP

Groen Ruisbroek nodigt je uit op een feestje! Kom op zondag 31 mei genieten van het speelbos, de vijvers en groene omgeving rond sporthal Braillard in Ruisbroek. Die dag is er ook kermis in Ruisbroek (aan het station), opendeurdag van dienstencentrum ’t Paviljoentje en rommelmarkt

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mei 2015
Felix Merckx
elbeek1946
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Didier Fontaine doet de Enduroman Arch-to-Arc

Editiepajot_leeuw_enduroman
Ingezonden foto

Didier Fontaine uit Sint-Pieters-Leeuw en werkzaam bij Oracle, gaat als 1ste Belg de Enduroman Arch-to-Arc (19-20-21 augustus) meedoen. Hij doet deze zware inspanning om geld in te zamelen voor SOS Kinderdorpen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mei 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Familiedag met BBQ en animatie voor het hele gezin

Familiedag_open_vld_
EP

Open VLD SPL, de Senioren van Open VLD SPL, de Liberalen in Beweging en de Liberale Leeuwen organiseren op zondag 7 juni naar jaarlijkse gewoonte een heuse familiedag met BBQ en animatie voor het hele gezin. Plaats van gebeuren is het Zonnig Leven, Jan Vanderstraetenstraat 198 te 1600 Sint-Pieters-Leeuw.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mei 2015
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Chiro Zuun leent leiding uit aan Chiro Negenmanneke

Editiepajot_sint-pieters-leeuw
Ingezonden foto
 

Elke zondagnamiddag animeert de Chiro hun leden met spelen die overlopen van creativiteit en vindingrijkheid. Ze stimuleren kinderen, onafhankelijk van huidskleur en moedertaal, om hun eigen kwaliteiten te ontplooien. Chiro Zuun is  sociaal geëngageerd, niet alleen binnen hun eigen Chiro maar ook in de gemeente en in relatie tot omliggende jeugdbewegingen. Het toppunt van engagement blijkt dan ook uit de samenwerking met Chiro Negenmanneke.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2015
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

BEERSEL / SINT-PIETERS-LEEUW Belgoo wordt voortaan in Sint-Pieters-Leeuw gebrouwd

Editiepajot_bart_devill___jo_van_aert_mei15
foto Bart Devillé
 

 Belgoo, een Belgisch bier van hoge gisting werd sinds 2007 gebrouwd in Brasserie La Binchoise te Binche. De bieren zijn ontwikkeld door inwoner van Beersel Jo Van Aert en na een lange zoektocht kan hij nu eindelijk brouwen in eigen regio  en uiteraard ook zijn zaak verder uitbouwen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Litouwse dievenbende opgerold in HALLE-VILVOORDE

Untitled
De toestellen die bij de daders werden gevonden.
 

 Gisteren, dinsdag 12 mei 2015, kon de Federale gerechtelijke politie van Halle-Vilvoorde, in opdracht van de onderzoeksrechter, tijdens verschillende huiszoekingen overgaan tot de arrestatie van 4 Litouwse verdachten.  Eerder tijdens het onderzoek kon er al beslag gelegd worden op een belangrijke partij gestolen navigatietoestellen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2015
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Maak kennis met Turnkring RUISBROEK in Erfgoedkast

Editiepajot_ruisbroek_erfgoedkast
Ingezonden foto
 

Een Erfgoedkast werd ingehuldigd in het lokaal dienstencentrum ’t Paviljoentje te Ruisbroek met als onderwerp Turnkring Verbroedering Ruisbroek. De Erfgoedkast toont de geschiedenis van de turnkring sinds 1897. Het is daarmee, na de schuttersgilde Sint-Sebastiaan, de tweede oudste sportvereniging van de gemeente.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mei 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Blauwe schijf zorgt voor vrije plaatsen op het Weerstandsplein

Blauwe_schijfkopie
EP

De invoering van de blauwe schijf om te parkeren zorgt er voor een gemiddelde van 8 vrije plaatsen op het Weerstandsplein in Zuun. In maart 2015 werd een hele maand aan sensibilisatie gedaan. De sensibiliseringsactie moest zorgen voor een maximaal effect in het straatbeeld. Het doel is dan ook om op termijn geen enkele boete meer uit te schrijven.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mei 2015
Felix Merckx
EP
 

BEERSEL/HALLE/SINT-PIETRS-LEEUW Zwerfvuilactie 2015 ‘Sta paraat voor een propere straat’ afgerond

Editiepajot_bart_devill___zwerfvuil
foto Bart Devillé
 

Vorig jaar ging het tussen Beersel en Halle om de titel van meest zwerfvuilvrije gemeente binnen te halen. Dit jaar stapte ook Sint-Pieters-Leeuw mee in de zwerfvuil arena voor de acties ‘Ik veeg voor eigen straat’ en ‘ik veeg voor eigen deur’. Vorig jaar toonde Halle zich de beste, dit jaar was Beersel aan de eer. De winnaar is de gemeente/ stad die het grootste aantal inwoners(procentueel ten opzichte van het aantal gezinnen) kon overtuigen om zich te registreren voor de actie ‘Ik veeg voor eigen deur’.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-PIETERS-LEEUW herdenkt zijn slachtoffers van WO 2

Editiepajot_leeuw_vrede_1_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 

In de Leeuwse deelgemeente Vlezenbeek werd de jaarlijkse herdenking gehouden van het einde van wereldoorlog 2. Dit gebeurde 70 jaar geledenHet is een samenwerking tussen de gemeente en de vriendenkring van de Oudstrijders

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mei 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 

SK LEEUW U17 wint beker Vlaams-Brabant Jeugdcup Het Nieuwsblad

Editiepajot_leeuw_beker
Ingezonden foto
 

SK Leeuw U17 heeft van ERC Hoeilaart de Vlaams-Brabantse finale gewonnen van de jeugdcup Het Nieuwsblad. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd met een 1-1 uitslag als gevolg. Maar na de strafschoppenserie maakte SK Leeuw het verschil: 3-2.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mei 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

BEERSEL / SINT-PIETERS-LEEUW - Alcoholcontrole

Alcoholcontrole_p200_nieuwsbrief
EP

De lokale politiezones Sint-Pieters-Leeuw en Beersel voerden samen alcoholcontroles uit in het kader van de “nationale gedragsmeting rijden onder invloed” van het BIVV. 104 bestuurders werden onderworpen aan een ademtest, al deze personen kregen ook een vragenlijst voorgeschoteld ontwikkeld door het BIVV

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 mei 2015
Felix Merckx
EP
 

Groepsaankoop van gas en elektriciteit in SINT-PIETERS-LEEUW

Samen_aaznkoop_electriciteit
EP

De coöperatieve ‘Samen Sterker’ organiseert een groepsaankoop voor gas en elektriciteit. Iedereen kan zich tot en met dinsdag12 mei gratis en vrijblijvend inschrijven.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 mei 2015
Felix Merckx
EP
 

Een dans bracht Frans en Jeanne uit SINT-PIETERS-LEEUW65 jaar samen

Leeuw_briljant_van_de_gucht_g__
Frans Van De Gucht en Jeanne Kessen vierden hun briljanten huwelijk. Foto's © Marc Sluys
 

 Frans  Van De Gucht (89) en Jeanne Kessen (86)  uit de Klein-Bijgaardenstraat 56 in Sint-Pieters-Leeuw vierden hun briljanten huwelijk. Hun gezin groeide met zoon Daniel, de kleinkinderen Eric en Monika en de achterkleinkinderen Hannelore en Lucas

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 mei 2015
Marc Sluys
Marc Sluys
 

De jeugdbeweging bracht Willy en José uit SINT-LAUREINS-BERCHEM 50 jaar samen

Berchem_goud_demesmaeker_g_
Willy Demesmaeker en Josée Van Droogenbroeck vierden hun gouden huwelijk. Foto's © Marc Sluys
 

 Willy Demesmaeker (72) en Françoise (José) Van Droogenbroeck (71) uit de Oude Postweg in Sint-Laureins-Berchem vierden hun gouden bruiloft. Uit hun liefde groeiden dochters Ann en Els en kleindochter Kim. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 mei 2015
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Politie SINT-PIETERS-LEEUW krijgt als enig zone in België een afstandsloket

Editiepajot_leeuw_3_d_foto_merckx
Minister Jambon mag als eerste het afstandsloket uittesten. Hij gaf de diefstal van zijn fiets aan. (Foto's Felix Merckx)
 

In aanwezigheid van de gouverneur van Vlaams Brabant Lodewijk De Witte zn minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon werd de nieuwe locatie van de politie van Sint-Pieters-Leeuw aan de Pepingensesteenweg 250 officieel ingehuldigd in aanwezigheid van minister Jan Jambom en provinciegouverneur De Witte. Deze site zal in het vervolg de naam Brabantpoorten wordt de administratieve zetel van de zone Zennevallei (fusie Halle – Sint-Pieters-Leeuw – Beersel op 1 januari 2016). Sint-Pieters-Leeuw krijgt ook een afstandsloket.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 mei 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 

Laatste Nieuws

Felix Merckx | 21 mei 2015
Felix Merckx | 19 mei 2015
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief