Artikels Archief van Sint-Pieters-Leeuw

SINT-PIETERS-LEEUW - FC Kampioenen wordt kampioen op het midzomertornooi van ABBA

Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Finale tussen 2Gols en FC Kampioenen
 

ZVK ABBA (= alles balve bee afgeive) organiseerde dit weekend zijn jaarlijks voetbaltornooi op de voetbalterreinen van Zuun. Er waren 20 ploegen ingeschreven plus 2 vrouwen ploegen. Zondag werd de finale gespeeld tussen 2Gols en FC Kampioenen, FC Kampioenen werd de winnaar van het tornooi.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jul 2016
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Hoebelbike organiseert voor de 20ste keer hun mountainbike tocht

Hoebelbike
EP

 Hoebelbike gaat dit jaar niet meer door een café rijdend, maar hebben we een doortocht voorzien door het domein van schrijnwerkerij Van Overstraeten. Tevens krijgen de deelnemers een doortocht bij Inter-Arbo die ze niet snel zullen vergeten, waarna beloond worden met bevoorrading.Natuurlijk rijden ze ook terug door de brouwerij Lindemans.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jul 2016
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Nieuwe oogst Tiense krieken aangekomen in Belle-Vue Brouwerij

Krieken_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 De Belle-Vue brouwerij verwelkomt vandaag de nieuwe krieken uit Tienen. De brouwerij verwacht dit jaar een goede oogst verse  krieken uit Tienen om de Kriekenlambiek, de basis voor alle Belle-Vue kriekbieren, te brouwen. De eerste krieken uit Tienen werden door Katrien Partyka, burgemeester van Tienen, symbolisch overgedragen aan de brouwmeester van Belle-Vue en aan burgemeester Luc Deconinck van Sint-Pieters-Leeuw.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jul 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HALLE / LEEUW / BEERSEL - Dieven op de loer

Inbreken_200
EP

 Het is vakantie. Lekker warm, deuren en ramen open, aangenaam terrasjesweer of tijd voor een uitstapje. Echter… Wees op uw hoede. Voor dieven is het nooit vakantie.  Zo werden al sinds 1 juli net geen 40 inbraken vastgesteld, waarvan 11 pogingen. Het merendeel van de inbraken gebeurde via de voor- of achterdeur of het raam. De gestolen goederen zijn van allerlei aard: werkmateriaal, juwelen, geld en informatica-materiaal.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jul 2016
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Beachvolley, pétanque & kubb tornooi

Editiepajot_spl
Ingezonden affiche

Op zondag 31 juli gaat naar jaarlijkse gewoonte het Georges Luypaert Beach Volley Tornooi door aan het Zonnig Leven in Sint-Pieters-Leeuw. Eveneens hebben ze er dit jaar een pétanque tornooi aan verbonden. Buiten het volleybal & petanque, is er ook weer een volleybal jeugdinitiatie in de voormiddag en een kubb tornooi in de namiddag. Bij deze willen zij iedereen van harte uitnodigen, om er samen een prachtige dag van te maken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jul 2016
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - De eerste ‘Dag van de ‘Mantelzorger’

Affiche
EP

 Stagiaire Ann Legrand, derdejaarsstudente sociaal werk aan de Odisee Hogeschool te Brussel organiseert in het kader van haar Bachelorproef ‘Mantelzorgers zorgen, maar wie zorgt er voor hen?’ de eerste Dag van de Mantelzorger. Deze gaat door op woensdag 3 augustus in het lokaal dienstencentrum Meander.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jul 2016
Felix Merckx
EP
 

Een dansavond bracht Gilbert en Paula uit SINT-PIETERS-LEEUW 50 jaar samen

Leeuw_goud_vander_straeten_g_
Gilbert Vander Straeten en Paula Depever vierden goud. Goto's © Emile Devogeleer
 

 Gilbert Vander Straeten (71) en Paula Depever (70) uit de Appelboomstraat 210 in Sint-Pieters-Leeuw vierden hun gouden huwelijk. Het gezin groeide met de kinderen Els en Koen en kleinkinderen: Elien, Edo en Ella een vierde is op komst.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jul 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

Marcel en Marie-Josée uit RUISBROEK vierden briljanten huwelijk

Leeuw_briljant_de_troyer_g_
Marcel De Troyer en Marie-Josée Van Heukelom vierden briljant. Foto's © Emile Devogeleer
 

 Marcel De Troyer (93) en Marie-Josée Van Heukelom (86) vierden in zorgcentrum Zilverlinde in Sint-Pieters-Leeuw hun briljanten huwelijk. Samen kregen ze 2 dochters en 1 zoon en meerdere kleinkinderen

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jul 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Tania smeekt toeristen “ kom terug naar het mooie Lesbos

Lesbos_0
Foto's Emile Devogeleer
 

 Een jaar geleden werd het Griekse eiland Lesbos overspoeld met vluchtelingen die massaal de overtocht waagde van Turkey naar Europa. Met deze vluchtelingencrisis is het het toerisme op Lesbos met 90% gedaald, reisorganisaties in België, Nederland en andere buurlanden hebben hun vluchtroutes naar Lesbos dit jaar afgelast. Ook Thomas Cook schrapte zijn rechtstreekse vluchten naar Lesbos.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jul 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Met de fiets door het Pajottenland en de Zennevallei

Gordeltochten
Ingezonden foto
 

 Voor de 26ste  opeenvolgende maal organiseren de Vlaamse Werkgroep “DE VREDE” v.z.w. – afdeling Vlezenbeek  iedere woensdagavond nog tot en met 31 augustus  geleide fietstochten doorheen het Pajottenland en de Zennevallei. Het parcours wordt met zorg uitgekozen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jul 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Duivensport centraal in Colomakasteel

Van_bockstael_-_erik_de_kegel-_marleen_en_luc
De heer Van Bockstael, voorzitter van de Koninklijke duivenbond, Erik De Kegel, voorzitter van de enige duivenbond in SPL De jonge zwaluwen, schepen Marleen De Kegel en burgemeester Deconinck. (Foto Devogeleer
 

 Van 9 juli tot en met 15 augustus loopt in het Colomakasteel in Sint-Pieters-Leeuw de tentoonstelling  “Van spion tot weduwnaar”. De kweek van duiven, het hele inkorvingsritueel, het spelen op weduwnaarschap, duiven als spion ingezet tijdens wereldoorlog I.... doffers, duivinnen en duivensjappers geven hun geheimen prijs.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jul 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

SINT-PIETERS-LEEUW - David Van Vooren (SP.A) is nieuw OCMW-raadslid

Davidvanvooren__1_
Ingezonden foto

 David Van Vooren (SP.A) legde de eed af als OCMW-raadslid in Sint-Pieters-Leeuw. Hij volgt Celina Ceulemans (Groen) op, wiens mandaat op 30 juni eindigde. Van Vooren zal zijn mandaat voor het resterende deel van de bestuursperiode, tot eind 2018, opnemen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jul 2016
Felix Merckx
Ingezonden foo
 

SINT-PIETERS-LEEUW – ‘ De Speelboot’ nieuw kinderdagverblijf

School_1
Foto's Emile Devogeleer
 

In het centrum van het Negenmanneke, recht tegenover het Albert Van Cotthempark, werd op de site van de school ‘ De Groen Parel’ een ambitieus kernvernieuwend project gerealiseerd.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2016
Emile Devogeleeer
Emile Devogeleer
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Swingen tussen het winkelen in winkelketen Makro

Makro_1
foto Emile Devogeleer
 

  Elke eerste donderdag van de maand is het restaurant van Makro Sint Pieters Leeuw, een echt swingpaleis. Reeds drie jaar lang laat allround entertainer/ medewerker Makro Rudi de klanten lustig uit de bol gaan opde dansvloer van het restaurant.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2016
Emile Devogeleeer
Emile Devogeleer
 

SINT–PIETERS–LEEUW – Lekker ijssalon in LDC Meander.

Ijs_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 De zomer heeft eindelijk zijn intrede gedaan en daar hebben ze in lokaal dienstencentrum Meander meteen van geprofiteerd om de cafetaria om te toveren in een echt ijssalon.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2016
Emile Devogeleer
 

SINT-PIETERS-LEEUW - 60 assistentiewoningen en lokaal denstencentrum op Wilenhof

Assistentiewoningen
Ingezonden foto
 

Na het afronden van de voorstudie i.v.m. het project assistentiewoningen en een dienstencentrum op de site van het Wilgenhof besliste de OCMW-raad van Sint-Pieters-Leeuw  een overheidsopdracht uit te schrijven voor de financiering en de projectbegeleiding voor de realisatie van minstens 60 assistentiewoningen en een lokaal dienstencentrum

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2016
Felix Merckx
Ingezonden
 

REGIO - Laat u niet oplichten!

3_politielogo_2011_p200
EP

 Komt er iemand spontaan bij u langs en beweert deze dat u werken moet laten uitvoeren aan uw woning?  Wees op uw hoede!  Zo werd de politiezone Zennevallei de laatste maanden al meermaals gecontacteerd door burgers die slachtoffer werden van malafide dakwerkers.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2016
Emile Devogeleer en Felix Merckx
EP
 

HALLE- Drukke dagen bij mosselen Marchant

De_mosselen_worden_gesorteerd_volgens_grote
De mosselen worden gesorteerdn. (Foto Emile Devogeleer)
 

Het Zeeuwse mosselseizoen is begonnen, en hiermede ook de drukke dagen voor mosselen, vis, schaaldieren Marchant op de Bergensesteenweg 434 in Lembeek. Elke nacht rond 00.00 uur komt er een oplegger met verse mosselen vanuit Yerseke ( Zeeland Nederland ) de winkel in Lembeek bevoorraden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

Roland en Monique uit SINT-PIETERS-LEEUW vierden gouden huwelijk

Leeuw_goud_mertens_g_
Roland Mertens en Monique Vekens vierden goud. Foto's © Emile Devogeleer
 

 Roland Mertens (69) en Monique Vekens (70) uit de Eiklaan 8/1 in Sint-Pieters-Leeuw vierden hun gouden huwelijk. Het echtpaar kreeg dochter Barbara en zoon Pascal. Het gezin groeide nog met drie kleinkinderen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

Frans en Christiane uit SINT-PIETERS-LEEUW zijn 60 jaar gehuwd

Leeuw_diamant_everaert_g_
Frans Everaert en Christiane Van Londerseele vierden hun diamanten huwelijk. Foto's © Emile Devogeleer
 

Frans Everaert en Christiane Van Londerseele uit de G Deruyverstraat 83B in Sint-Pieters-Leeuw vierden hun diamanten bruiloft. Het gezin groeide met dochter Carmen, 1 kleinkind en 2 achterkleinkinderen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Emile Devogeleer en Felix Merckx | 07 jul 2016
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief