Artikels Archief van Sint-Pieters-Leeuw

HALLE / BEERSEL / SINT-PIETERS-LEEUW - 22 bestuurders bliezen positief

Alcoholcontrole_p200_nieuwsbrief
EP

In de nacht van 28 op 29 maart 2015 tussen 21u00 en 05u00 organiseerden de politiezones Sint-Pieters-Leeuw, Beersel en Halle een gezamenlijk gecoördineerde actie tegen het sturen onder invloed van alcohol en/of andere stoffen dewelke de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 mrt 2015
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - SP.A ontstemd over privatisering OCMW-diensten

Guyjonville
Guy Jonville (Ingezonden foto)

In navolging van hun 24 collega’s van de Dienst poetshulp, zullen ook 25 medewerksters van de Dienst gezinszorg en aanvullende thuiszorg van het OCMW Sint-Pieters-Leeuw ontslagen worden. Ondanks het protest van personeel en vakbonden besloot de OCMW-raad om de procedure voor de privatisering van deze diensten op te starten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mrt 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - GROEN: Dat het OCMW moet besparen, kan het OCMW niet verweten worden, de manier waarop, wel

Celina_ceulemans
Celine Ceulemans (Ingezonden foto)

Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw besloot de dotatie aan het OCMW te verminderen, waardoor het OCMW moest bezuinigen. Daarop besliste het OCMW de poetsdienst met dienstencheques stop te zetten en ook de thuiszorgdienst af te stoten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mrt 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Vijf eeuwelingen in WZC Zilverlinde

Editiepakpt_leeuw_honderdjarigen_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

Op dit ogenblijk zijn vijf bewoners van het woonzorgcentrum Zilverlinde de 100 jaar voorbij.Dit is uniek en kan het WZC niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom vierden ze dit graag met hen en de andere bewoners.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mrt 2015
Felix Merckx
Felix Mrckx
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Fata Morgana in Jan Ruusbroec

Dsc_1830
Foto Olaf
 

De burgemeester en de schepen van onderwijs van Sint-Pieters-Leeuw daagden alle scholen van Sint-Pieters-Leeuw uit via een filmpje om van afval een fata morgana te maken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mrt 2015
Felix Mer ckx
Foto Olaf
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Odisee-studente ontwikkelt meetinstrument voor thuiswonen

Ulrikeno--l
Ulrike Noël. (Ingezonden foto)

Ulrike Noël uit Sint-Pieters-Leeuw, pas afgestudeerd als bachelor Ergotherapie aan de hogeschool Odisee, heeft in het kader van haar bachelorproef in een samenwerking van Odisee en de Turku University of Applied Sciences in Finland, een meetinstrument ontwikkeld om de fysieke en cognitieve capaciteiten van thuiswonende ouderen in kaart te brengen. Deze Home Visit Tool kan een nieuwe hulp betekenen in het terugdrijven van de vergrijzingskost en moet ergotherapeuten ondersteunen in het verlenen van extramurale zorg.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mrt 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Ridder Jozef Sluys overleden

Editiepajot_leeuw_jozef_sluys_fotosluys
Ridder Jozef Sluys. (Foto archief Nand Sluys)
 

UPDATE
Jozef Sluys wordt begraven maandag 23 maart om 11 uur in de Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele in Brussel. Voorganger is Kardinaal Godfried Daneels. Het was een uitdrukkelijke wens van de overledene om in de kathedraal waar hij jarenlang het orgel bespeelde

In Halle overleed op 78-jarige leeftijd ridder Jozef Sluys. Hij was 41 jaar organist van de Brusselse Sint-Michiels en Sint-Goedele kathedraal . Hij was de bezieler van de Brusselse Kathedraal-concerten, de Internationale Orgelweek van Brussel en de Historische Concerten van O.L. Vrouw-Lombeek. Hij was de eerste ere burger van Sint-Pieters-Leeuw. In 2009 werd hij verheven in de adelstand en werd hij ridder. Hij maakte de Belgische orgelmuziek bekend over de hele wereld.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mrt 2015
Felix Merckx
Archief Nand Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Directie revalidatieziekenhuis brengt bezoek aan WZC Zilverlinde

Inkendaalopbezoek
Foto van links naar rechts: Patrick Van Bourgognie, financieel-facilitair directeur, revalidatieziekenhuis; Sofie Blancquaert, algemeen directeur revalidatieziekenhuis; Paul Defranc, OCMW-voorzitter; Saskia Deneyer, directeur woonzorgcentrum; medewerkers revalidatieziekenhuis. (Ingezonden foto)
 

Het woonzorgcentrum Zilverlinde kreeg de directie van het revalidatieziekenhuis Inkendael op bezoek. Er werd tijd vrijgemaakt om met elkaar kennis te maken en de werking van een woonzorgcentrum uit te leggen. Tegelijkertijd werden er ervaringen uitgewisseld. Het werd voor beide directies alvast een boeiende ochtend.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mrt 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Een dans bracht Antoine en Marie uit RUISBROEK 50 jaar samen

Ruisbr_goud_van_eerdewegh_g__
Antoine Van Eerdewegh en Marie Vercaemer vierden goud. Foto's © Marc Sluys
 

 Antoine Van Eerdewegh (73)  en Marie Vercaemer (67) uit de Paul Gilsonlaan 13/bus 2 in Ruisbroek vierden hun gouden bruiloft.  Hun gezin groeide met de kinderen Francis, Ghislain, Alain en Jean-Claude en tien kleinkinderen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mrt 2015
Marc Sluys
Marc Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW - 21 autobestuurders reden zonder gordel

Editiepajot_politie_sint-pieters-leeuw_p600
EP

Op donderdag 12 maart 2015 tussen 13:30 uur en 16:00 uur werd er door de verkeersafdeling van de PZ Sint-Pieters-Leeuw een gerichte controle gehouden op de gordeldracht bij bestuurders met een bijzondere aandacht voor het gebruik van kinderbeveiligingssystemen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mrt 2015
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERTS - LEEUW - Spelers KV Brucom Sp knopen regenboogveters aan.

Brucom
EP

KV Brucom Sp zet zich samen met Voetbalfederatie Vlaanderen, KBVB & Football+ Foundation in om holebiseksualiteit in het voetbal bespreekbaar te maken. Samen met andere voetbalclubs geeft KV Brucom Sp tijdens de weekends 14-15 maart & 21-22 maart 2015 de aftrap van de regenboogcampagne.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mrt 2015
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Nationale inzamelactie van oude elektro-apparaten

Recupel
EP

Net als vorig jaar organiseert Recupel van 20 tot 28 maart, in nauwe samenwerking met Sint-Pieters-Leeuw, de afvalintercommunale, de Kringwinkels en de elektrohandels een grootscheepse nationale inzamelcampagne van afgedankte elektro-apparaten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mrt 2015
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Lentewandeling

A5-flyer_wandeling_2015-1
EP

Op zondag 22 maart is er de jaarlijkse lentewandeling van KWB Vlezenbeek. Traditiegetrouw bestaat de keuze uit wandelingen van 6, 10 en 15 kilometer en alle lokale bezienswaardigheden zijn er in verwerkt. Vertrekken vanuit de Merselborre kan vanaf 8 uur tot 15 uur voor de kleine bijdrage van 1,50€per deelnemer (1,20€ voor KWB-leden), kinderen – 12 jaar stappen gratis mee.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mrt 2015
Felix Merckx
EP
 

HALLE / BEERSEL / SINT-PIETERS-LEEUW - Wie ruimt het meest zwerfvuil?

Editiepajot_halle_zwerfvuil_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

Halle versus Beersel versus Sint-Pieters-Leeuw van 21 maart tot 20 april 20í5
Om iedereen aan te moedigen de eigen stoep en straat proper te houden, wordt er dit jaar opnieuween zwerfvuilactie georganiseerd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 mrt 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 

N-VA SINT-PIETERS-LEEUW houdt een “open denkdag

Editiepajot_leeuw_n_va
Ingezonden foto
 

De N-VA leden van Sint-Pieters-Leeuw werden enkele weken geleden aangeschreven. Zij, die wilden deelnemen aan een Open Denkdag in kasteel Coloma, waren van harte welkom Van 9u tot 16u werden er ideeën en suggesties uitgewisseld, gebaseerd op het verkiezingsprogramma van 2012 enerzijds en het bestuursakkoord en tussentijdse resultaten anderzijds. Boeiende debatten en gesprekken hebben geleid tot 16 concrete aanbevelingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 mrt 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

17 LEEUWse animatoren op SMOS

Editiepajot_leeus_smos_bewerkt-1
Ingezonden foto
 

17 animatoren van speelplein ‘De Leeuwtjes’ gingen samen op SMOS. SMOS is een vormingsweekend in de Hoge Rielen voor alle (hoofd)animatoren van de Vlaams-Brabantse speelpleinen. De animatoren volgden er verschillende vormingssessies en stoomden zichzelf klaar voor de zomervakantie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 mrt 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Vrouwen in de Groote Oorlog

Editiepajot_leeuw_vrouwen_oorlog
Ingezonden foto
 

Op Internationale Vrouwendag, organiseerde de lokale Vrouw & Maatschappij afdeling een lezing over “Vrouwen in de Groote Oorlog”. “Internationale Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld en is ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten, onder andere op het gebied van arbeid en kiesrecht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 mrt 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Veel volk op lentefeest

Editiepajot_leeuw_lentefeest
Ingezonden foto
 

Bart Anneessens Cops en Willy De Lantsheer organiseerden 'het Groot Leeuws Lentefeest' te zaal Concordia. (Ruisbroek). Dit met optredens van Paul Severs, John Horton, Jennifer, Salim Seghers, Kenny, Rene Scohy en Luc Jones.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 mrt 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Nieuwe uitbater voor taverne De Pauw

Editiepajot_leeuw_pauwke
Ingezonden foto
 

De nieuwe uitbater van Taverne De Pauw is Danny Boeykens (35 jaar). Geboren en getogen is Sint-Pieters-Leeuw. Hij heeft een zoon (Sander) van 7 en een dochter (Lore) van 3

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 mrt 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Quiz ten voordele van de openluchtklassen

Editiepajot_leeuw_quiz_bewerkt-1
Ingezonden foto
 

Het leerkrachtenteam van Don Bosco Sint - Pieters - Leeuw organiseerde ten voordele van de openluchtklassen hun eerste gelegenheidsquiz ' Back to school'.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mrt 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 11 mrt 2015
Felix Merckx | 09 mrt 2015

archief