Artikels Archief van Sint-Pieters-Leeuw

Cultuurraad plant paasbloemen in SINT-PIETERS-LEEUW

Editiepajot_spl
Ingezonden foto door Julien Steens
 

Zaterdag 25 oktober plantte de cultuurraad opnieuw paasbloemen in de gemeente in de Rekerstraat, aan het rond punt Inkendaal, in de Europalaan en op het pleintje in Zuun.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 okt 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Vijf kilometer nieuwe fietspaden

Editiepajot_leeuw_fietspaden
Foto Merckx
 

De gemeenteraad van Sint-Pieters-Leeuw heeft een belangrijk bestek goedgekeurd voor het aanleggen van fietspaden, langsheen de Pepingensesteenweg en de Galgstraat. In totaal gaat het over circa 5 km, zijnde van aan de Dikke Linde tot aan het Mechelsgat (Site 250). Naast de fietspaden wordt ook het kruispunt aan Pauwke aangepakt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 okt 2014
Felix Merckx
Elbeek1946
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Veel medailles voor De Waterleeuwen

Editiepajot_leeuw_waterleeuwen
Ingezonden foto
 

Op het Provinciaal Kampioenschap Zwemmen Vlaams-Brabant in de Sportoase te Leuven waren de Waterleeuwen aanwezig met een zeer gemotiveerde groep van veertien zwemmers. En ze zwommen niet onopgemerkt voorbij, maar liefst 7 GOUDEN, 2 Zilveren en 1 Bronzen werden gewonnen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 okt 2014
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Lidl breidt uit: goed voor drie extra jobs

Lidl
EP

Supermarktketen Lidl heeft haar winkel op de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw opgepoetst: het assortiment afgebakken broodjes en patisserie breidde uit en het vervallen tankstation maakte plaats voor bijkomende parkeerplaatsen. Er gaan ook drie nieuwe medewerkers aan de slag. Maandag 27 oktober heropent de vestiging.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 okt 2014
Felix Merckx
EP
 

Talentenshow in ‘t Paviljoentje in RUISBROEK

Editiepajot_spl_talentenshow_1
Ingezonden foto door Julien Steens
 

De lokale dienstencentra van het OCMW van Sint-Pieters-Leeuw organiseerden voor de derde keer een talentenshow in LDC ’t Paviljoentje. De verkiezing werd afgesloten met een bal op de noten van de muziek van Rudi Tastenoe. Het werd een gezellige namiddag met optredens allerhande en een gastoptreden van Jeannine, de laureaat van vorig jaar.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 okt 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Jan Ruusbroec maakt zijn droommachine

Leerlingen_ontwerpen_eigen_robot_samen_met_studenten-ingenieurs
Ingezonden foto
 

Meer dan 400 lagere school kinderen kruipen deze dagen in de huid van Leonardo Da Vinci. Ze bedenken, tekenen en beschrijven hun eigen ‘droommachine’, onder begeleiding van studenten Industrieel productontwerpen van Howest. Het 4de en 6de leerjaar van de Vrije Basisschool Jan Ruusbroec uit Ruisbroek (Sint-Pieters-Leeuw) doet hieraan mede.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 okt 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Toneel “als ik de lotto win”

Editiepajot_leeuw_als_ik_delotto_win
Ingezonden foto
 

Voor de 11de keer brengen Davidsfonds en KWB Vlezenbeek toneel in OC De Merselborre in Vlezenbeek. Dit jaar werd gekozen voor de dolle komedie ‘Als ik de lotto win’ van Ruud De Ridder. Vele mensen dromen ervan ooit eens de lotto te winnen. Zo ook ons hoofdpersonage uit dit stuk.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 okt 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Eerste grote tweedehandsbeurs in ’t Paviljoentje in RUISBROEK

Editiepajot_ruisbroek
Ingezonden foto door Julien Steens
 

Het lokaal dienstencentrum ’t Paviljoentje in de Fabriekstraat in Ruisbroek organiseerde dinsdag voor het eerst een grote tweedehandsbeurs. Hun zaal stond vol met verschillende standjes met juwelen, kleding, speelgoed, boeken, garnituur,… waar kopers op zoek konden gaan naar iets leuks voor een zacht prijsje.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 okt 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

SINT-PIETERS-LEEUW - SVK Zuidkant huurt honderdste woning

Editiepajot_leeuw_zuidkant
Ingezonden foto
 

Sociaal Verhuurkantoor Zuidkant heeft de kaap van 100 huurwoningen bereikt. Eigenaars Francine Coeckx en Jacques De Kimpe  uit Sint-Pieters-Leeuw werden daarom in de bloemetjes gezet door het bestuur. Zij kwamen via een folder terecht bij het SVK en vonden dit het proberen waard. Zij gaven recent een 3de appartement in verhuur, de 100ste woning voor het SVK.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 okt 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Peer ‘Vlezenbeek’ na 200 jaar terug thuis

Editiepajot_leeuw_peren
Ingezonden foto
 

Zo’n 200 jaar geleden, 199 om precies te zijn, verscheen voor het eerst de nieuwe variëteit ‘Vlezenbeek’ in de catalogus van Van Mons. Deze peer werd door Van Mons gevonden als zaailing in de boomgaarden van Robijns rond Inkendaal en kreeg de naam ‘Vlezenbeek’.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 okt 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Tweede editie van het Groot Leeuws Festival in RUISBROEK

Editiepajot_sint-pieters-leeuw
Ingezonden foto
 

Het Groot Leeuws Festival is oorspronkelijk een initiatief van 2 vrienden Bart Anneessens Cops en Willy De Lantsheer die ondertussen de steun kregen van de vereniging 'Groot Leeuw Swingt'. Op de affiche staan toppers als Lindsay, Lasgo voor de jeugd, Elke Taelman, Rudy Meyns, Luc Jones, Benny Michiels, Gwendolina en het Leeuwse orkest Octopus.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 okt 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Jeugddienst verwelkomde jeugdbewegingen in Laekelinde

Editiepajot_leeuw_jeugdbeweging
Ingezonden foto
 

De dag van de jeugdbeweging ging in Sint-Pieters-Leeuw niet onopgemerkt voorbij. De Leeuwse jeugddienst verwelkomde in jeugdcentrum Laekelinde de oud-leiding, leiding en oudste ledengroepen van de verschillende jeugdverenigingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 okt 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Marie-Rose Windels en Geert De Vleminck organiseren ‘Breathing Circles’ in SINT-PIETERS-LEEUW

Editiepajot_spl
Ingezonden foto

Ademen is iets wat we allemaal doen. In feite doen we het 20.000 keer op een dag of we nu wakker zijn of slapen, vanaf het moment van onze geboorte tot onze laatste dag, zonder het echt te beseffen. Het voedt elke cel in ons lichaam en tegelijkertijd verwijdert het zeer efficiënt en onophoudelijk 70% van de toxines die onze lichaamscellen produceren. We kunnen gerust stellen dat onze ademhaling de belangrijkste lichaamsfunctie is van allemaal.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 okt 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

De voetbal bracht Rene en Maria uit SINT-PIETERS-LEEUW 60 jaar samen

Leeuw_diamant_dekegel_g_
René Dekegel en Maria Segers vierden diamant. Foto's © Marc Sluys
 

René Dekegel en Maria Segers uit Parkplein 12 in Sint-Pieters-Leeuw vierden hun diamanten huwelijk. Hun gezin groeide met Francis, Carine, Daniel en zes kleinkinderen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2014
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Coca-Cola verzamelaars geven elkaar afspraak in SINT-PIETERS-LEEUW

Editiepajot_leeuw_beurs_cocoa_cola
Archief Felix Merckx
 

Op zondag 26 oktober 2016 wordt Sint-Pieters-Leeuw weer het centrum van de wereld voor de Coca-Cola verzamelaars. Ze organiseren dan opnieuw in Zaal Zonnig Leven de jaarlijkse Coca-Cola verzamelbeurs. De beurs is al jaren de grootste Coca-Cola verzamelbeurs van België.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 okt 2014
Felix Merckx
Archief Felix Merckx
 

Tweedehandsspeelgoedbeurs ten voordele van de Ave Maria Basisschool in VLEZENBEEK

Editiepajot-vlezenbeek
Ingezonden foto
 

Door het jaar heen organiseert de ouderraad van de Ave Maria Basisschool in Vlezenbeek verschillende activiteiten en de eerstkomende activiteit zal plaatsvinden op 8 november van 14u tot 17u in de Parochiezaal te Vlezenbeek. Ze organiseren er voor de tweede keer een tweedehandsbeurs voor speelgoed. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

Open VLD doet enquête over inplanting van een cultuurtempel in RUISBROEK

Mijn_leeuw
EP

Open VLD Sint-Pieters-Leeuw, wil naast hun visie en standpunten ook luisteren naar de mening van de Leeuwenaren via www.mijnleeuw.be   en hun visie hierop afstemmen. Zij houden hun eerste enquête over de inplanting van een cultuurtempel in Ruisbroek

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2014
Felix Merckx
EP
 

Infomoment centraal aanmeldingsregister in LEEUWSE scholen

Sint-pieters-leeuw
EP

Net als vorig schooljaar zullen alle Leeuwse basisscholen werken met een centraal aanmeldingsregister (CAR) voor schooljaar 2015-2016.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2014
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Herfstkleuren in ‘Groen Ruisbroek’

Editiepajot_leeuw_groen_ruisbroek_1_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 

Tijdens de Week van het Bos gingen twee scholen uit Ruisbroek op verkenning in het gebied ‘Groen Ruisbroek’. Deze waren: het 3de leerjaar van vrije basisschool Jan Ruusbroec en  het 1ste en 6de leerjaar van basisschool Wegwijze. Er stonden telkens drie workshops met Koesterburen op het programma: bosspel in speelbos, voederplankjes maken en vetbollen, pindaslierten en kazou maken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Kerstverlichting blijft uit

Kerstverlichting_bewerkt-1
Foto Felix Merckx

Er zal tijdens de eindejaarsperiode geen kerstverlichting worden geplaatst in de gemeente Sint-Pieters-Leeuw, zo besliste het college van burgemeester en schepenen. Het gemeentebestuur vindt het niet verantwoord dit jaar kerstverlichting te plaatsen en dit omwille van het dreigend elektriciteitstekort.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 okt 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 

Laatste Nieuws

Elsie De Greef | 23 okt 2014
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief