Artikels Archief van Sint-Pieters-Leeuw

SINT-PIETERS-LEEUW - Oud-gemeentehuis Vlezenbeek wordt misschien horecazaak

Sint-pieters-leeuw
EP

 Het gemeentebestuur vanSint-Pieters-Leeuw wil een zinvolle bestemming geven aan het voormalige gemeentehuis van Vlezenbeek, zodat dit een meerwaarde vormt voor de bevolking en mensen uit de regio. Eerder besliste zij reeds het gebouw in geen geval te verkopen, gezien het waardevolle karakter van het gebouw en haar strategische ligging.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mei 2016
Felix Merckx
EP
 

Taverne De Grove in SINT-PIETERS-LEEUW gaat tropical

Editiepajot_spl
Ingezonden affiche

Op zaterdag 4 juni vanaf 21 uur is het tropicalnight in taverne De Grove  in de  J. Vanderstraetenstraat 157 in Sint-Pieters-Leeuw. DJ Pappie versus DJ Didde, Goos’N Diezel en DJ Daan zorgen voor de ambiance. De ingang is gratis en je kan er tal van zelfbereide cocktails krijgen aan democratische prijzen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mei 2016
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

Buurten met de Burgemeester van SINT-PIETERS-LEEUW

Editiepajot_spl
Ingezonden foto

In 2016 en 2017 organiseert N-VA Sint-Pieters-Leeuw in elke wijk of deelgemeente een ‘Buurten met de Burgemeester’. Heeft u een vraag, een punt van kritiek of een goede suggestie, kom gerust langs en spreek de burgemeester, de schepenen, de raads- en bestuursleden aan. Spring gerust eens binnen in het wijkcafé tussen 10u30 en 13u. En omdat het ook plezant mag zijn, sluiten ze telkens af met een klein concert.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mei 2016
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

BEERSEL / HALLE /LEEUW- Fietsdiefstallen in PZ Zennevallei

3_politielogo_2011_p200
EP

Op 25 mei, in de namiddag, werd tweemaal een fietsdiefstal verijdeld dankzij opmerkzame burgers die de verdachte gedragingen van de daders aan de politie meldden. Aan het station in Lembeek werd opgemerkt dat minderjarigen fietsen beschadigden met de bedoeling ze te stelen. De opgeroepen politieploeg heeft de daders kunnen onderscheppen en zij werden ten burele geïdentificeerd. De gestolen fiets werd teruggevonden en door de politiemensen meegenomen naar het politiecommissariaat alwaar de rechtmatige eigenaar hem zal kunnen ophalen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mei 2016
FelixMerckx
EP
 

SINT - PIETERS - LEEUW / Groepsaankoop SamenSterker is groot succes

Gropsaankoop
Ingezonden foto

 De groepsaankoop groene energie van SamenSterker kende een groot succes in Sint-Pieters-Leeuw. “178 Leeuwse gezinnen hebben zich ingeschreven voor de voorjaarsactie”, vertelt lokaal SamenSterker-ambassadeur David Van Vooren. “Dat zijn er bijna dubbel zo veel als vorig voorjaar”. De deelnemers krijgen een voorstel met tarieven die gemiddeld 37% lager liggen dan het actuele marktaanbod. “De effectieve besparing hangt natuurlijk af van je verbruik. Maar een gemiddeld gezin kan toch al gauw 250 euro per jaar besparen”.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Politiezone Zennevallei: politieverordening gelijkgesteld in de drie zones (HALLE, BEERSEL en LEEUW)

Foto-_tom_pardaens__isabel_savenberg__barbara_rombaut__kristien_ceuleers__hilde_vernaillen
foto- Tom Pardaens, Isabel Savenberg, Barbara Rombaut, Kristien Ceuleers, Hilde Vernaillen (foto's Emile Devogeleer)
 

 Op 1 januari 2016 fusioneerden de lokale politiezones Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw. Een gevolg van deze fusie was dat de ééngemaakte politiezone plots ook de bevoegdheid kreeg over drie verschillende gemeentelijke politieverordeningen. Om de operationele werking van de politie werkbaar te houden, is uniforme regelgeving aangewezen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2016
Emie Devogeleer
Emile Devogeleer
 

SINT-PIETERS-LEEUW - 10 miljoen investeringen aan water-, fiets- en wandelwegin Vlaams Brabant

Ben_weyts_2012_p200
Minister Weyts (ingezonden

 Zwaar verkeer wordt van Bergensesteenweg gehaald

Vlaams minister van Mobiliteit en Vlaamse Rand Ben Weyts maakt 10 miljoen euro vrij voor het project Driefonteinebrug in Sint-Pieters-Leeuw en ook een Driefonteinebrug in Vilvoorde. Door te investeren in nieuwe bruggen, fiets- en wandelpaden in de Vlaamse Rand haalt Weyts het vrachtverkeer naar de waterweg en maakt hij de fiets een valabel alternatief voor het woon-werkverkeer. “Als ‘Vlaams Randgeval’ investeer ik in alternatieven voor de file”, zegt Weyts. “Zo wil ik het verkeer in onze regio vlot trekken”.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mei 2016
Felix Merckx
Ingezonden
 

Rotary SINT-PIETERS-LEEUW deelde geld uit

Cheques_rotary
Ingezonden foto's
 

 Rotary Sint-Pieters-Leeeuw heeft twee cheques uitgedeeld op de sprekersavond die door Willy Luypaert gegeven werd. De eerste was voor Rainbow forkids en de tweede was voor vzw De Poel. Willy Luypaert was jarenlang coördinator en necrosearcher bij het Disaster Victim Identificationteam (DVI) van de federale politie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto's en Emile Devogeleer
 

SINT-PIETERS-LEEUW –Zonnige editie van ‘BUSKERRIO’.

Bruscetto
Foto Emile Devvogeleer
 

 Dit jaar waren de weergoden met zonnig weer van de partij op Buskerrio, de tweede editie ( normaal de derde, verleden jaar besliste het slechte weer er anders over).De street art artiesten konden zich uitleven met hun spuitbussen,maar ook heel wat belangstelling voor de muzikale acts, dj’s.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mei 2016
Emile Devogeleer
 

Julien en Agnes uit SINT-PIETERS-LEEUW vierden gouden huwelijk

Leeuw_goud_huybrechts_g_
Julien Huybrechts en Agnes Goosens vierden hun gouden huwelijk.
 

Julien Huybrechts (73) en Agnes Goosens (72) uit de Tobie Swalusstraat 11 in Sint-Pieters-Leeuw vierden hun gouden huwelijk. Hun gezin groeide met zoon Rudy, 15 jaar later met dochter Katleen en kleinzoon Lars. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mei 2016
 

Elektrische snellaadinfrastructuur in RUISBROEK

Total_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Vandaag vond de officiële start plaats van het fast-E project op het servicestation Total Ruisbroek (autosnelweg E19) in aanwezigheid van Bart Tommelein, Viceminister-president van de Vlaamse regering en Vlaams Minister van Financiën, Begroting en Energie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mei 2016
Emile Devogeleer
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Straatkunstenfestival Bruskerrio

Brusceto
Ingezonden foto
 

 Cultuurcentrum Coloma organiseert in samenwerking met de gemeente Sint-Pieters-Leeuw  op zaterdag 21 mei van 14 tot 20 uur BUSKERRIO. In deze tweede editie van de graffiti-jam (2014) komen alle vormen van street-art aan bod en krijgen de muzikanten en DJ’s een podium op straat.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mei 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto's en Emile Devogeleer
 

SINT-PIETERS-LEEUW -Studenten openen Kunstgalerij met het 5de leerjaar

Tekenen_coloma
 

 Donderdag 19 mei 2016, opent in het Cultuur Centrum Coloma een kunstgalerij: “Don Kunsto”. Deze kustgalerij zal volledig worden uitgebaat door de leerlingen van het  5de leerjaar van de Don Boscoschool Sint-Pieters-Leeuw. Dit alles kadert in de Bachelorproef van 2 studenten lager

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mei 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Jongeren laten senioren opnieuw tuinieren

Editiepajot_leeuw_tuinieren_1
Ingezonden foto's
 

Om kennis te maken met het ondernemen hebben Thomas Hauwaert uit Sint-Pieters-Leeuw en medestudenten van de Hogeschool Howest in Kortijk Evert Van Dam, Gilles Knaepen, Robbe Van der Verren en Sébastien François hun eigen bedrijfje, Papaya Design, opgericht 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2016
Felix erckx
Ingezonden foto's
 

SINT- PIETERS-LEEUW - Tribute Will Tura met orkest en als gast Bandit.

Will_tura
EP

De mooiste hits van de Keizer van het Vlaamse lied zullen op vrijdag 3 juni  gebracht worden en dit met een schitterend orkest ! Luisterend met de ogen gesloten is het net of Will staat voor je te zingen!!!!

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mei 2016
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Burger en gemeente zijn winnaar bij nieuwe aanbesteding recyclagepark

Dsc_0015__large_
 

De nieuwe aanbesteding voor het gemeentelijke recyclagepark zorgt ervoor dat er in Sint-Pieters-Leeuw drie nieuwe fracties bijkomen. Fracties die tot voor kort bij grof vuil/restafval hoorden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mei 2016
Felix Merckx
ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Leerlingen krijgen specialel lesssen in veiligheid

Editiepajot_halle_mega_1_foto_merck
Foto Felix Merckx
 

 MEGA, Mijn Eigen Goed Antwoord, is een preventieproject dat zich richt op de jongeren van het laatste jaar lager onderwijs. Het project wordt georganiseerd door de jeugddienst en de dienst Maatschappelijke Veiligheid en tracht, in samenwerking met de lagere scholen van Sint-Pieters-Leeuw, jongeren weerbaarder te maken tegen de verlokkingen van het dagelijkse leven.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mei 2016
Felix Merckx
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Showcase Art Vlaanderen

Logo_coloma_2014
EP

De tweede editie van Showcase Art Vlaanderen gaat door in Kasteel Coloma van 14 tot 29 mei 2016. Een organisatie van het Internationaal Artistiek Forum IAF - een non-profit organisatie die dit jaar haar 30ste verjaardag viert en dus een ruime ervaring heeft in kunstpromotie - en CC Coloma.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2016
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Odisee-studentes uit Sint-Pieters-Leeuw en Halle brachten toneelstuk voor kleuters.

Odise_1
Foto's Emile Devogeleer
 

De kleutertjes van de basisschool 'De Top' uit Sint Pieters Leeuw mochten zich echte kasteel gasten wanen. Hannelore Debroeyer uit Sint Pieters Leeuw en Ine Blijkers en Dorien Cortvriendt uit Halle studeren Kleuteronderwijs aan de Odisee-hogeschool

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

PAJOTSE ambassadeurs-producenten houden opendeurdag

Opendeur_frans_v_d_bosch_22_mei___32_
PAJOTSE ambassadeurs-producenten houden opendeurdag - © Deschuyffeleer
 

In samenwerking met Pajottenland+ en Toerisme Pajottenland & Zennevallei zetten tien ambassadeurs-producenten in het Pajottenland op zondagnamiddag 22 mei de deuren van hun bedrijven open voor het grote publiek. Zo willen zij de bezoekers de gelegenheid bieden te komen proeven niet alleen van hun ambachtelijke streekproducten maar ook van de bijzonder mooie streek zelf.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mei 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 22 mei 2016
Emile Devogeleer | 20 mei 2016
Godelieve Deschuyffeleer | 10 mei 2016

archief