Artikels Archief van Sint-Pieters-Leeuw

SINT-PIETERS-LEEUW - Wilgenhof tegen de grond

Editiepajot_leeuw_wilgenhof_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

In Sint-Pieters-Leeuw is men eindelijk begonnen met de afbraak van het Wilgenhof. Deze werken waren eigenlijk voorzien voor midden augustus. Tot 2011 bleef het gebouw bewoond met een 80-tal bewoners, die allen verhuisden naar WZC Zilverlinde in Zuun. De ondersteunende diensten en sociale- en thuiszorgdiensten verhuisden al eerder naar Ruisbroek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 

SINT-PIETERS-LEEUW ABC Distribution, Europlafond en Eurocloison vieren 30 jarig bestaan

Editiepajot_bart_devill___30j_abc
foto Bart Devillé
 

In het Kasteel van Ruisbroek vierde ABC Distribution samen met Europlafond en Eurocloison, bedrijven deel uitmakend van dezelfde groep, omringd door hun relaties, klanten , leveranciers en genodigden het 30 jarig bestaan van de groep. Vonden vorige vieringen nog plaats in de bedrijfslokalen van de firma zelf, dan moest nu worden uitgeweken naar een andere locatie en de keuze viel op deze prachtige site . Het is algemeen geweten dat de bedrijfsruimte aan de Ruisbroeksesteenweg tot onder de nok gevuld is met de activiteiten van de drie firma’s.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 sep 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-PIETERS-LEEUW / DILBEEK - Dance O’Mania staat op de planken met de veelbelovende dansshow “Hotel Dance O’Mania”

Dilbeek
Ingezonden foto
 

Dit heeft nog nooit iemand gedaan, maar  een maand na de start van het dansseizoen brengen zij reeds hun vijfde dansshow. Dance O’Mania neemt hiermee een vliegende start voor het nieuwe dansseizoen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 sep 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW / HALLE / ASSE - het Pajottenland Triathlon Team doet mee aan de Barcelona Ironman

Editiepajot_sint-pieters-leeuw
Ingezonden foto van het Pajottenland Triathlon Team
 

PA-TRI-JOT, het Pajottenland Triathlon Team, bestaat ondertussen al twee jaar en een deel van de atleten hebben een best wel spannende uitdaging aangegaan: meedoen aan de Barcelona Ironman op 5 oktober. Ze starten met twee relayploegen (3 man per ploeg waarvan 1 de 3,8 km zwemt, 1 de 180 km fietst en 1 iemand de marathon loopt) en 5 atleten die de volledige afstand aangaan.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 sep 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Groot feest bij de familie Adams

Editiepajot_leeuw_adaams
Ingezonden foto
 

De kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen van wijlen Georges Adams en Mathilde Schurmans uit 'Hof te Zellick' te Rattendaal (Sint-Pieters-Leeuw) verzamelden voor een lekkere barbecue, wat drankjes en vooral veel lachen, bijbabbelen en herinneringen ophalen. Ze kregen ook een deskundige uiteenzetting van de historicus in de familie over de stamboom van de familie en konden genieten van de werken van de kunstenaars in de familie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 sep 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Startactiviteit KLJ Vlezenbeek

Naamlooskopie
EP

Zin in een spetterende zondagnamiddag? Niet twijfelen! Kom dan gewoon op zondag 28 september eens langs op de startactiviteit van KLJ Vlezenbeek. Je kan dan samen met al je vriendjes en vriendinnetjes komen ontdekken hoe tof KLJ is. Vanaf 13u30 worden jullie verwacht aan de pastorietuin, Dorp 43 in Vlezenbeek. De leiding staat alvast paraat om er een leuke namiddag van te maken!

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 sep 2014
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Rolstoelwandeling

Rolstoel
EP

De jaarlijkse rolstoelwandeling in Sint-Pieters-Leeuw gaat door op zaterdag 20 september in de wijk Negenmanneke. De wandeling wordt georganiseerd door de Katholieke vereniging voor gehandicapten en Betty Van Laethem in samenwerking met het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 sep 2014
Felix Merckx
EP
 

'Groot Leeuw Swingt' laat SINT-PIETERS-LEEUW swingen

Editiepajot_sint-pieters-leeuw
Ingezonden foto
 

Op 4 oktober komt er 'het Groot Ruisbroeks Kermisbal' vanaf 13 uur in zaal Concordia in Ruisbroek met doorlopende optredens van Benny Michiels, Bart, Luc Jones, De Kozzes, Hanny D, Juul Kabas en Sabine. Op 25 oktober organiseert men 'Het Groot Leeuws Festival' in Ons Huis in Ruisbroek met optredens van Lindsay, Elke Taelman, Lana Vega, Benny Michiels, Luc Jones, Gwendolina en orkest Octopus. De toegang is telkens gratis!

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 sep 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

SINT-PIETERS-LEEUW - 14 sportclubs doen mee aan week van de sportclub

Week_van_de_sportclubkopie

 Van zaterdag 13 tot en met zondag 21 september 2014 vindt de zesde editie plaats van de ‘Week van de Sportclub’, hét moment voor sportclubs en sportdiensten om hun werking en activiteiten extra in de kijker te plaatsen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 sep 2014
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Vernieuwde Merselborre opende zijn deuren

Merselborre_1
Ingezonden foto's
 

In Sint-Pieters-Leeuw vond de opening plaats van de gerenoveerde Merselborre. Er was veel volk op de opening en de nieuwe gezellige theaterzaal was voor de eerste keer uitverkocht voor een comedyavond.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 sep 2014
FelixMerckx
Ingezonden foto's
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Markske komt mee boeken kaften tijdens Ezelsoor

Editiepajopt_leeuw_markske
Ingezonden foto
 

Begin september is de start van een nieuw schooljaar. Ouders moeten niet meer op zoek te gaan leuk en origineel kaftpapier: want op Ezelsoor heb je alles! Gratis kaftpapier en etiketten worden aangeboden, en uiteraard ook een gezellige plek om er SAMEN te kaften. In Sint-Pieters-Leeuw kregen de scholieren de hulp van Markske Vertongen van F.C. De Kampioenen

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 sep 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW -Handelaars organiseren eerste netwerkevent

Rink_rond_leeuw_2013_p200
EP

Handelaarsvereniging Rink Rond Leeuw organiseert zijn eerste netwerkevent op 20 september in zaal Laekelinde te Sint-Pieters-Leeuw. Dit event is enkele bestemd voor handelaars Doel is handelaars uit de omgeving (SPL, Ruisbroek, Vlezenbeek, Negenmanneke, Halle,…) dichter bij elkaar te brengen op een informele manier, tijdens een gezellig onderonsje en tegelijkertijd de kans te bieden om elkaar beter te leren kennen en kennis en ideeën uit te wisselen. En zoals de Bourgondiër in ons doen zij dat graag met een heus buffet en de kans om een dansje te plaatsen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 sep 2014
Felix Merck
EP
 

SINT-PIETRS-LEEUW / BEERSEL Belgoo bieren worden weldra in Sint-Pieters-Leeuw gebrouwd

Editiepajot_bart_devill___belgoo
foto Bart Devillé
 

 

Belgoo bier is al lang een begrip in de Zennevallei, tussen Zenne en Zoniën en zelfs over de landsgrenzen. Ook elders in de wereld heeft men al van dit lekker bier kunnen proeven en genieten. Vandaag wordt dit nog gebrouwen in Brasserie La Binchoise te Binche, weldra gebeurt dit in Sint-Pieters-Leeuw.
 

Klik hier om meer te lezen

 
04 sep 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Tegen 116 km door bebouwde kom

Editiepajot_politie_sint-pieters-leeuw_p600
EP

Woensdag 3 september 2014 tussen 12u50 en 14u50 voerde de verkeersdienst een snelheidscontrole uit binnen bebouwde kom in de Georges Wittouckstraat. Binnen een bebouwde kom is de maximaal toegelaten snelheid: 50 km/u. De maximum gemeten snelheid bedroeg 116 km/u.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 sep 2014
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Jan Ruusbroec start met een waterbeleid

Editiepajot_leeuw_ruisnroek_1_foto_olaf
Foto's Olaf
 

Dit schooljaar start men in de Vrije Basisschool Jan Ruusbroec met een waterbeleid en tevens met een beleid dat arm is aan afval. Daarom krijgt elk kind bij de start van het nieuwe schooljaar als geschenk een herbruikbare waterfles. Dit betekent dan ook concreet dat alle kinderen vanaf 01 september enkel water mee naar school brengen. Een koekje en een stuk fruit zullen in een doosje moeten steken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 sep 2014
Felix Merckx
Foto Olaf
 

Een politiebal bracht Hilda en Jean uit SINT-PIETERS-LEEUW 50 jaar samen

Leeuw_goud_deknop_g_
Hilda Deknop en Jean Derynck vierden goud. Foto's © Marc Sluys
 

 Hilda Deknop (68) en Jean Derynck (75)  uit de P. Huysegomstraat 14 in  Sint-Pieters-Leeuw vierden hun gouden bruiloft. Hun gezin groeide met Carine, Ben en Anja, de kleinkinderen Steve, Wendy, Joran, Jargo en Jente en achterkleinkind Dylan.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 aug 2014
Marc Sluys
Marc Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Werkgroep De Vrede sluit zijn gordeltochten af

Editiepajot_de_vrede
Ingezonden foto
 

De Vlaamse Werkgroep De Vrede sluiten de zomerse gordeltochten (zoals steeds) af met een groepsdeelname aan het Gordelfestival op zondag 7 september. Dit jaar kiezen ze voor de "Proef de streekroute in de Zennevallei". Ze vertrekken vanuit Vlezenbeek in de loop van de voormiddag en pikken in op de 42 km met als startpunt het Provinciedomein van Huizingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 aug 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Orthopedie Bijns viert 8-jarig bestaan

Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Bart en Tania toasten op hun vernieuwde zaak
 

In 2006 startte Bart Bijns zijn eigen zaak in St-Pieters-Leeuw op de Pepingensesteenweg 112A, waar hij steunzolen en orthopedische schoenen op maat vervaardigt in zijn atelier. Via mond-tot-mond reclame begint zijn zaak te groeien. De weg naar Orthopedie Bijns is dan ook snel gevonden, als men pijnlijke voeten heeft.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 aug 2014
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Galloway geboren in Volsembroek

Galloway_1
Ingezonden foto
 

Het natuurgebied Volsembroek te Sint-Pieters-Leeuw werd het voorbije weekend uitgebreid met een nieuwe telg, een Galloway telgje. Een galloway is een hoornloos, meestal zwart behaard runderras dat oorspronkelijk uit Schotland komt. Galloways worden vaak in natuurgebieden ingezet als grote grazers. Ze hebben weinig zorg nodig en zijn niet agressief

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 aug 2014
Felix Merckx
Ingezionden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Koning Arthur op bezoek bij Camelot

Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef
 

Ben, de nieuwe eigenaar van speeltuin Camelot, heropende zijn binnen-en buitenspeeltuin met het bezoek van koning Arthur. Alle kinderen zijn er meer dan welkom. Kinderen kleiner dan 1 meter betalen 2,5 euro, kinderen groter dan 1 meter en jonger dan 12 jaar betalen 6 euro. Je kan er je dorst lessen met allerlei drankjes maar ook je honger stillen met frietjes, pannenkoeken, spaghetti...

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 aug 2014
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 15 sep 2014

archief