Artikels Archief van Sint-Pieters-Leeuw

SINT-PIETERS-LEEUW - Zwemmarathon bracht 5.553, 15 euro op voor ‘Smile to me’

Editiepajot_leeuw_zwemmarathon_2_foto_merckx
De zwemmers die het meeste kilometers aflegden. (Foto Felix Merckx
 

In de Novembermaand worden alle activiteiten in het zwembad in gans Vlaanderen extra in de kijker gezet. In Sint-Pieters-Leeuw hebben we al meer dan 20 jaar de traditie 24 uren in het zwembad te duiken voor het goede doel. Dit jaar werd er gezwommen voor de vzw ‘Smile to me’. Zij kregen een cheque van 5.553 euro.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 nov 2014
 

De familie Wauters uit SINT-PIETERS-LEEUW viert al acht jaar een viergeslacht

Leeuw_4_geslacht_wauters_
De familie Wauters viert al acht jaar een viergeslacht. Foto© Marc Sluys
 

 Bij de familie Wauters uit de L.A. Schockaertstraat 74 in Sint-Pieters-Leeuw werd een viergeslacht gevierd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 nov 2014
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Nieuwjaarsdag bezorgde Marcel en Hermine uit SINT-PIETERS-LEEUW een platina bruiloft

Leeuw_platina_wauters__
De familie Wauters vierde een platina (70) bruiloft. Foto's © Marc Sluys
 

 Marcel Wauters  (94) en Hermine Vandenbosch (92) uit de L.A. Schockaertstraat 74 in Sint-Pieters-Leeuw vierden hun platina bruiloft (70 jaar). Ze zagen hun familie groeien met de kinderen Robert, Roland en Monique, de kleinkinderen, een tweeling Nathalie en Christophe en twee achterkleinkinderen, ook een tweeling, Luna en Thibo. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 nov 2014
Marc Sluys
Marc Sluys
 

LENNIK - Fuifbussen oudejaarsnacht blijven dankzij gemeenten

Bob_actie_2
EP

Door de besparingen van de provincie Vlaams-Brabant dreigden de fuifbussen niet te rijden op oudejaarsnacht. Op initiatief van gemeente Lennik hebben de verschillende gemeentes (Gooik en Herne) samengewerkt om het behoud van de bussen te garanderen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 nov 2014
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Doe mee aan de gsm actie van kwb

Gsm
EP

Heb je nog een oude gsm in een schuif ergens liggen? Wellicht wel. Breng deze dan tussen 24 november en 7 december 2014 naar het inzamelpunt bij jou in de buurt. Overal in Vlaanderen en Brussel zamelt kwb oude gsm-toestellen en gsm-laders in. Veel van de grondstoffen die in een gsm verwerkt zijn, zijn kostbaar en zeldzaam. Met deze actie wil kwb ervoor zorgen dat deze grondstoffen optimaal gerecupereerd worden zodat ook de komende generaties hiervan kunnen genieten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 nov 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Georgios Karamanis uit SINT-PIEERS-LEEUW is nieuw Provincieraadslid

Georgios_karamanis_
Georgios Karamanis is nieuw in de Provincieraad. foto © Marc Sluys
 

 Vandaag heeft Georgios Karamanis uit Sint-Pieters-Leeuw de eed afgelegd als raadslid. Hij vervangt Sophie Stone-Wilmès uit Sint-Genesius-Rode die volksvertegenwoordiger in de federale Kamer geworden is.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 nov 2014
Marc Sluys
Marc Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Kriekenboomsage bij Brouwerij Lindemans

Editiepajot_leeuw_krieken
EP

Brouwerijbezoek en voorstelling project Kriekenboomsage op zaterdag 22 november (10u tot 12u30) bij Brouwerij Lindemans, Lenniksebaan 1479, Vlezenbeek (Sint-Pieters-Leeuw).

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 nov 2014
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Drie rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken

Editiepajot_politie_sint-pieters-leeuw_p600
EP

De politie van Sint-Pieters-Leeuw hield op 14 november controle in de Wittouckstraat en op 15 november op de Bergensesteenweg. Tal van PV’s werden opgesteld en drie rijbewijzen werdern onmiddellijk ingetrokken. Controle op gordeldracht in Ruisbroek was goed voor 13 PV’s

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 nov 2014
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Josée verblijft al 30 jaar in WZC Sint-Antonius

Editiepajot_leeuw_30_jaar_1_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 

Josée Van Puyvelde (83à verblijft al 30 jaar in WZC Sint-Antonius in Sint-Pieters-Leeuw. Zij is daarmee de persoon die het langst verblijft in het woon en zorgcentrum. Haar tweelingzuster Andrée komt haar dikwijls bezoeken. Ze is ook door iedereen gekend in het rusthuis.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 nov 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Zwemmarathon

Zwemmen_2012_p200
EP

Op vrijdag 21 november om 17 uur starten ze in Sint-Pieters-Leeuw  met de zwemmarathon, een jaarlijkse Leeuwse zwemtraditie. Dit jaar gaat de opbrengst integraal naar vzw ‘Smile to me’ uit Leeuw, een vereniging opgericht door twee mama’s die zich samen met een vijftigtal vrijwilligers inzetten voor kinderen met een zware fysieke en/of mentale beperking.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 nov 2014
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Kom kennismaken met de smaken en smaakverschillen van walnoten.

Groendecor
EP

Groendekor wil  met een tentoonstelling en een proeverij van meer dan 40 verschillende soorten walnoten uit het Pajottenland ,de vruchten van de okkernootboom leren waarderen. Zaterdag 15 en zondag 16 november 2014 van 10- 15 uur kan men er noten kraken

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 nov 2014
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Stadsvernieuwingsproject aan Klein-Bijgaarden

Editiepajot_leeuw_nieuwbouw_1_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 

Klein-Bijgaarden (Negenmanneke), een gehucht gelegen in het noorden van Sint-Pieters-Leeuw, kent vandaag een sterke heropleving. Deze deelgemeente combineert immers een unieke locatie in de Vlaamse rand met de directe nabijheid van het Brussels stedelijk gebied. Een belangrijke troef voor iedereen die voor school of werk afhankelijk is van de grootstad en die toch graag dagelijks terugkeert naar de rust van een groene omgeving in de rand. Voor hen komt ereen ambitieus stadsvernieuwingsproject

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 nov 2014
Felix Merckx
Felix Merckx en Ingezonden
 

LENNIK/VLEZENBEEK Seppe Baetens speelt en woont terug in de regio

Editiepajot_bart_devill___seppe_baetens
foto Bart Devillé
 

Seppe Baetens was 4 jaar toen zijn vader top-volleyballer Jo Baetens(drie maal speler van het jaar) plotseling overleed. 21 jaar na het overlijden van deze legendarische volleyballer keerde zoon Seppe terug naar de regio. Om er te spelen in Asse-Lennik en om er te wonen in Vlezenbeek…..

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 nov 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Heel wat volk op jaarmarkt

Editiepajot_leeuw_jaarmarkt_1_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 

De belangstelling voor de jaarmarkt in Sint-Pietrers-Leeuw was groot. Er waren niet alleen de dieren en de meer dan 300 kraampjes, maar sommigen hadden ook voor randanimatie gezorgd en er waren vooral de eet- en drankstandjes van vele verenigingen

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 nov 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Fototentoonstelling

Expo_gros__spl__2
Ingezonden foto's
 

Ter gelegenheid van de jaarmarkt van Sint-Pieters-Leeuw op 11 november organiseert de dienst Ontwikkelingssamenwerking samen met de GROS (gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking) een fototentoonstelling over de projecten die het voorbije jaar door het gemeentebestuur ondersteund werden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 nov 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Vorming voor beginnende clubtrainers

Start_to_teach
Ingezonden foto

Op donderdag 4 december 2014 organiseert de sportdienst Sint-Pieters-Leeuw ism The Outsourcerer een vorming Start2Teach voor beginnende clubtrainers, clublesgevers in spé, ... De vorming zal plaatsvinden in sporthal AJ Braillard te Wandelingstraat 52, 1601 Ruisbroek van 19.30 tot 22.30 uur.. De deelname is gratis.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 nov 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW steunt Kom Op Tegen Kanker en gaat 1.000 km fietsen

Kom_op_tegen_kanker
EP

Op maandag 10 november vindt het jaarmarktconcert plaats. De Romeo’s (Günther Levi, Chris Van Tongelen en Davy Gilles) zorgen aan de vooravond van de Leeuwse jaarmarkt voor 100 % feestgarantie en treden op in de Gemeentelijke Loods in de Topstraat nr. 11-13. Tickets zijn nog steeds verkrijgbaar via CC Coloma, www.colomaspl.be of 02 371 22 62 (€13 VVK - €15 kassa).

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 nov 2014
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Kato met billenkletser

Dsc_675editiepajot_leeuw_toneel_negenmanneke
Foto Olaf
 

Toneelvereniging Kato uit Sint-Pieters-Leeuw brengt de komedie ‘Pikant is plezant’ van Guy Keeren in de Parochiezaal Negenmanneke (Deruyverstraat 21) op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 november

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 nov 2014
Felix Merckx
Foto Olaf
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Zes zwartrijders

De_lijn_algemeen_p200
EP

Op woensdag 29 oktober heeft de lokale politie Leeuw samen met de controlediensten van de Lijn een actie gehouden op zwart rijden, fraude en andere misdrijven in het kader van het zonaal veiligheidsplan "overlast". Recent had de politie een aantal meldingen van overlast op de busverbinding tussen Halle en Brussel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 nov 2014
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - LeeuwArt stelt tentoon

Leeuwart
EP

Volmaakt zijn is een hersenschim, een droombeeld , een utopie. Maar "Onze onvolmaaktheden maken ons mens" of toch bijna. Dit is het thema van de tentoonstelling van "LeeuwArt" in het CC Coloma dit najaar.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 nov 2014
Felix Merckx
EP
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 14 nov 2014
Felix Merckx | 05 nov 2014
Felix Merckx | 04 nov 2014
Felix Merckx | 04 nov 2014
Felix Merckx | 04 nov 2014

archief