Artikels Archief van Sint-Pieters-Leeuw

Eneco Tour in SINT-PIETERS-LEEUW

Editiepajot_leeuw_eneco_foto_merckx
Beide partijen hebben hun handtekening gezet onder het contract. (Foto Felix Merckx)
 

Sint-Pieters-Leeuw kan terugblikken op een rijk wielerverleden. Vooral de "Leeuwse Pijl" zorgde voor een jaarlijkse traditie, die echter voor wat het profrennen betreft ophield in 2006. In 2015 zal Sint-Pieters-Leeuw opnieuw aanknopen met deze traditie door de Eneco Tour naar haar grondgebied te halen en zo topwielrennen aan te bieden aan de vele wielerliefhebbers uit de gemeente en ver daarbuiten. In 2016 zal er zelfs een rit aankomen in Sint-Pieters-Leeuw.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 

SINT-PIETERS-LEEUW koopt veegmachine

Editiepajot_leeuw_veegmachine_1__foto_merckx
De nieuwe veegmachine in volle actie. (Foto's Felix Merckx)
 

De gemeente Sint-Pieters-Leeuw kocht een nieuwe Ravo veegmachine aan die zal dienen voor de schoonmaak van het openbaar domein en dit in de brede zin van het woord. Zowel straten, voetpaden, greppels, pleinen en parkings zullen hiermee worden schoongeveegd. De totale kostprijs van deze machine bedroeg 168.909,95 euro. De machine werd aangekocht om het oppervlak dat kan worden geveegd te vergroten. Met de nieuwe machine zullen meer kilometers kunnen worden geveegd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Guido Devillé krijgt Vic Feytons Erediploma 2014

Editiepqjot_leeuz_feytons_foto__erckx
Guido Devillé kreeg het erediploma Vic Feytons. (Foto Felix Merckx)
 

In kasteel Coloma in Sint-Pieters-Leeuw reikte het Davidsfondsbestuur van Sint-Pieters-Leeuw het Vic Feytons Erediploma 2014 uit aan Guido Devillé. Deze gaf gedurende 25 jaren les in COOVI/Elishout, studie bakkerij. Het leerde hem de noodzaak dat de kennis niet enkel moet doorgegeven worden aan studenten in opleiding, maar ook aan de werknemers op het terrein.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 

SINT-PIETERS-LEEUW/ BEERSEL – Kinderconcert RED in de CC de Meent

Beersel
Ingezonden foto

Laat je verleiden door het mooiste rood en geniet tijdens de krokusvakantie samen met je kinderen van het kinderconcert RED. Het concert gaat over de jongen Red, hij wil de wereld redden maar doet dat vooral in zijn stoere heldenverhalen, daarmee wil hij graag Lilly imponeren, zijn nieuwe Nederlandse buurmeisje… Kan RED het alleen?

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jan 2015
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

LEEUWse scholen dreigen 190.000 euro werkingsmiddelen te verliezen

Sp_a_leeuw
EP

De Vlaamse Regering wil de extra steun voor anderstalige en kansarme leerlingen in de basisscholen afschaffen. Tot nu toe krijgen scholen naast de reguliere werkingsmiddelen ook extra werkingsmiddelen op basis van de sociaaleconomische status van hun leerlingen. Dat betekent dat scholen die meer kinderen hebben van wie de moeder geen diploma heeft, het gezinsinkomen laag ligt, de ouders thuis geen Nederlands spreken of in een kansarme buurt wonen, extra personeel en werkingsmiddelen krijgen om deze kinderen te ondersteunen en te begeleiden.

In verband met dit artikel kregen we een reactie van schepen van Onderwijs Gunther Coppens (N-VAà - zie onder

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jan 2015
Felix Merckx
EP
 

Lieve Vanlinthout werd Ridder in de Leopoldsorde.

Leewu_lieve_gehuldigd_g
Lieve Vanlinthout werd Ridder in de Leopoldsorde. Foto © Marc Sluys
 

 Lieve Vanlinthout (CD&V) uit Sint-Pieters-Leeuw, werd vandaag Ridder in de Leopoldsorde. Ze zetelt sinds 1995 in de provincieraad en werd vandaag tijdens de provincieraad gehuldigd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jan 2015
Marc Sluys
Marc Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Vrije Basisschool Jan Ruusbroec herdachten slachtoffers van Parijs

Editiepajot_leeuw_ruusbroec_foto_olaf
Foto Olaf
 

Naar aanleiding van de aanslagen in Parijs hebben de oudste leerlingen van de Jan Ruusbroec school in de verschillende klassen over deze verschrikkingen gepraat in de kring. In sommige klassen kozen leerkrachten als middel om te komen tot verwerking en tot leren omgaan met je eigen gevoelens een muzische activiteit.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2015
Felix Merckx
Foto Olaf
 

Veel dansplezier op het nieuwjaarsbal van de lokale dienstencentra van SINT-PIETERS-LEEUW

Editiepajot_spl
Foto © Julien Steens
 

Voor het derde jaar op rij organiseerden de lokale dienstencentra van Sint-Pieters-Leeuw een groot nieuwjaarsbal. Vele senioren kwamen samen in het Zonnig Leven in Zuun om te klinken op het nieuwe jaar en een dansje te plaatsen op live-muziek van Rudi.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2015
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

HALLE - Voor u getest de Isuzu D Max de Hulk

Editiepajot_galmaarden_d_max_4_foto_marc_colpaert__kopie_
De stoere Isuzu niet klein te krijgen. - Foto © Marc Colpaert
 

Op vraag van de garage Sterckx uit Halle hebben wij de afgelopen maanden drie wagen getest, zopas mochten wij enkele dagen genieten van de stoere Izuzu. Aan de Brusselsesteenweg 480 in Halle leiden Philip Vandewalle en Ilse Demol sinds enige tijd hun nieuwe vestiging Sterckx Motors. Met dezelfde gedrevenheid als de twee Volvo-vestigingen in St.-Genesius-Rode en wat verderop in Halle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2015
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Miss Dworp zoekt kandidaten

Editiepajot_ingezonden_miss_dworp

Sinds 1976 wordt in onze contreien ieder jaar, onafgebroken, een “Miss Dworp” gekozen, in de beginjaren in Dworp zelf, maar de jongste 25 jaar in het c.c. De Meent in Alsemberg, hieruit is af te leiden dat in 2015 de 40e Miss Dworp wordt gekroond.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2015
Sam Herremans
ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Enerj’ane brengt nieuwe CD uit.

Enerjane
Ingezonden foto

Na het opmerkelijke succes van haar vorige album ‘Rock your dance with Enerj’ane’ kon een opvolger niet uitblijven. De nieuwe cd ‘RUNNING FROM YESTERDAY’ bevat 17 liedjes in een stijl die het best kan omschreven worden als ‘rockcountry’, die zonder meer de voorkeur wegdraagt van de zangeres alhoewel veelzijdigheid zeker een grote troef is voor haar.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jan 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Redoris zoekt zangers, dansers en figuranten

Redoris
EP

De repetities voor de musical, die Redoris wil opvoeren op 29, 30 en 31 mei in het Vondel te Halle, gaan van start op zaterdag 7 februari. Voor dit project zijn ze op zoek naar heel wat goede zangers, dansers, figuranten en koorleden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jan 2015
Felix Merckx
 

SINT-PIETERS-LEEUW - GrootLeeuwSwingt gaat van 2015 een feestjaar maken

Editiepajot_spl
Ingezonden foto

GrootLeeuwSwingt gaat het in 2015 laten swingen met een Lentefeest en een tweedaags festival. Op 7 maart vanaf 14 uur geeft GrootLeeuwSwingt een gratis Lentefeest in de zaal Concordia in Ruisbroek met optredens van Paul Severs, John Horton, Salim Seghers en vele anderen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jan 2015
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

Nieuwjaarsbal lokale dienstencentra SINT-PIETERS-LEEUW

Editiepajot_spl
Ingezonden foto van nieuwjaarsbal vorig jaar
 

Voor het derde jaar op rij organiseren de lokale dienstencentra van Sint-Pieters-Leeuw een groot nieuwjaarsbal dat doorgaat op donderdag 15 januari vanaf 14.30 uur in het Zonnig Leven in Zuun.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jan 2015
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Gerbera-prijs voor Chantal Heymans

Editiepajot_leeuw_gerbera
Ingezonden foto
 

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van CD&V 2015 reikte Vrouw & Maatschappij Sint-Pieters-Leeuw traditiegetrouw de Gerbera”- prijs uit. De Gerbera-prijs 2014 werd overhandigd aan Chantal Heymans uit Zuun

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jan 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Nieuwe uitbaters Casy Vlezenbeek zetten zich volledig in voor hun zaak

Editiepajot_vlezenbeek_-_resto_casy_02_foto_roger_mortelmans
 

Toen Davy Declercq en Katrijn Raemdonck enkele maanden geleden restaurant-feestzalen-traiteur Casy in Vlezenbeek overnamen wisten zij heel goed waaraan ze begonnen. In de eerste plaats zeer hard werken, maar dat schrikt hen niet af. Dit jong en dynamisch koppel kent Casy door en door, want zowel Katrijn als Davy werkten voor de vorige eigenaar.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jan 2015
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Ereschepen Roger Desmeth overleden

Editiepajot_leeuw_huisvesting_2_foto_merckx
Roger Desmeth (Foto Felix Merckx)
 

 In Sint-Pieters-Leeuw overleed ereschepen Roger Desmeth Hij werd geboren op 8 juni 1933. Roger Desmeth groeide op in de wijk Negenmanneke en wordt begraven op woensdag 14 januari in de Sint-Stefanuskerk in de wijk Negenmanneke.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jan 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Fifty One Coloma steunt goede doelen

Editiepajot_leeuw_51_fotoi_merckx
Foto Felix Merckx
 

Serviceclub Fifty One Coloma Sint-Pieters-Leeuw schonk een bedrag van 5.000 Euro. Dit zijn de opbrengsten van hun jaarlijkse activiteiten, waaronder champagneverkoop, kaasbuffet en stand jaarmarkt SPL.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jan 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 

Resultaten “Geen kerstverlichting in SINT-PIETERS-LEEUW”

Kerstboom-l
EP

Open Vld Sint-Pieters-Leeuw is midden oktober gestart met het voeren van allerlei enquêtes via hun gloednieuwe en unieke enquêtesite: www.mijnleeuw.be  . Nu zijn de resultaten bekend van hun volgende enquete. Deze ging over ht aql of niet hangen van een kerstverlichting in de gemeente

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jan 2015
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Nieuw online inschrijvingssysteem voor BKO en speelpleinwerking

Bko_leeuw
EP

De jeugddienst van Sint-Pieters-Leeuw heeft voor de schoolvakanties van 2015 verschillende opvangmogelijkheden voorzien. De inschrijving voor Buitenschoolse kinderopvang tijdens de krokus-, paas-, herfst- en kerstvakantie, alsook de inschrijving voor speelpleinwerking zullen vanaf januari 2015 nog enkel mogelijk zijn via het nieuwe online inschrijvingssysteem met voorafbetaling.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jan 2015
Felix Merckx
EP
 
 

Laatste Nieuws

Felix Merckx | 27 jan 2015
Felix Merckx | 27 jan 2015
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 jan 2015
Sam Herremans | 16 jan 2015

archief