SINT-PIETERS-LEEUW - Rook van brand is van ver te zien

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Rook van brand is van ver te zien

Dsc01103
 
Dsc01106
Dsc01105
Dsc01109
Dsc01101
 

De brandweerkorpsen van Halle en Brussel werden maandag omstreeks 15.25 opgeroepen voor een industriebrand bij de firma Interbeton aan de Vaartweg naast het kanaal Brussel-Carleroi in Sint-Pieters-Leeuw. Door het nieuwe oproepsysteem werden de brandweerkorpsen van Halle en Brussel samen opgeroepen. De aanrijtijd van Halle was korter en deze ploeg kon het vuur indijken. Eens de hulp uit Brussel er kwam, kon de brandweer het vuur langs drie zijden bedwingen. 

Bij het uitrijden werd ook de brandweer van Lennik gealarmeerd. Zij kwamen ter hulp met twee tankwagens.

“De zwarte rook was van kilometers ver te zien”, vertelt luitenant Elmar De Geyter van de brandweer Halle. “We wisten door het systeem van meest-adequate hulp dat ook het korps uit Brussel onderweg was. We concentreerden ons, in afwachting van de komst van extra materiaal, om de verdere uitbreiding van de brand te voorkomen. Eens die hulp er was, was het vuur snel onder controle en was de grote zwarte rookpluim verdwenen. Er werd gelukkig ook niemand gewond.”.

Een firma was aan het werk om het dak te vernieuwen met een nieuwe roefing laag. Waarschijnlijk moet daar de oorzaak van het vuur gevonden worden. 

Bewegende beelden zie: http://www.editiepajot.com/mediarticles .

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jun 2008
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief