SINT-PIETERS-LEEUW - Bewonersparking Meerweg officieel open gesteld

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Bewonersparking Meerweg officieel open gesteld

Editiepajot_leeuw_meerweh
Ingezonden foto
 

Gemeentebestuur en inwoners van de Meerweg in Ruisbroek hebben samen een buurtparking van 38 extra parkeerplaatsen officieel opengesteld. Deze moet het parkeerprobleem op de Meerweg duurzaam oplossen. De buurtbewoners dienen voor een parkeerkaart 100 euro per jaar betalen.

De parking ligt op een onbenut terrein van 1.100 m2 dat eigendom is van het  Agentschap Waterwegen en Zeekanaal en door de gemeente wordt gehuurd. Het lost nu het grote parkeerprobleem in deze sreaar die er is sinds de renovatie van de Molens van Ruisbroek.
De parking kan enkel gebruikt worden voor inwoners, woonachtig tussen het sas en nr. 117, die een bewonerskaart aanschaffen a rato van 100 euro per jaar. In totaal gaat het over 106 gezinnen, die in aanmerking komen. Er worden 38 bijkomende parkeerplaatsen gecreëerd, waarvan 33 enkel mits bewonerskaart. Hiermee gaat men van 29 naar 67 openbare parkeerplaatsen. Naast de 109 privé plaatsen, zou dit voldoende moeten zijn
Nu donderdag wordt een parkeerverordening voorgelegd aan de gemeenteraad. Schepen Jan Desmeth: “Het beschrijft het minimum aantal parkeerplaatsen op privé domein bij elke nieuwbouw of grote renovatie. Voor bijvoorbeeld 50 lofts tussen 70 en 200 m2 zal deze parkeerverordening de aanleg van 100 parkeerplaatsen voor de nieuwe bewoners en 10 parkeerplaatsen voor bezoekers opleggen. Het verschil is vrij groot, maar het is één van de noodzakelijke maatregelen om in de toekomst de parkeerproblemen onder controle te houden”
Tot slot had de schepen het ook over de controle die zal gehouden worden op het gebruik van de bewonerskaarten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jun 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief