Het gebouw Wilgenhof in centrum LEEUW wordt afgebroken

C21

Het gebouw Wilgenhof in centrum LEEUW wordt afgebroken

Editiepajot_spl
Ingezonden foto van het Wilgenhof
 

De afbraakwerken van het gebouw Wilgenhof in centrum Leeuw starten 13 augustus. Tot 2011 bleef het gebouw bewoond met een 80-tal bewoners, die allen verhuisden naar WZC Zilverlinde in Zuun. De ondersteunende diensten en sociale- en thuiszorgdiensten verhuisden al eerder naar Ruisbroek.

En nu, zoveel jaar later wordt het gebouw afgebroken en krijgt het terrein een voorlopige nieuwe bestemming als parking. De tijdelijke parking zal 118 plaatsen opleveren en kan gebruikt worden door de ouders van de kinderen van beide scholen, de bezoekers van onze vrijdagmarkt, de klanten van de handelaars aan de Rink, enzovoort. De vermoedelijke duur van de afbraakwerken bedraagt ongeveer 2 maanden. 

Paul Defranc, OCMW-voorzitter: “Het oude gebouw Wilgenhof voldeed niet meer aan de normen en was niet langer aangepast. Het gebouw staat nu al een tijd leeg en raakt in verval. De afbraak komt niets te laat.

Om de hinder voor de twee naburige scholen te beperken, werden afspraken gemaakt met de aannemer om het aan- en afrijden van vrachtwagens zoveel mogelijk te beperken tussen 9 uur en 15 uur. Op die manier worden de piekperiodes bij de start en het einde van de scholen vermeden, hetgeen de veiligheid ten goede komt”, zo geeft Schepen van Mobiliteit Jan Desmeth nog mee. 

Meer informatie: 

Paul Defranc, OCMW-voorzitter, 0471 05 42 06, 

e-mail: paul.defranc@ocmswspl.be

Jan Desmeth, schepen voor Mobiliteit, 02 371 22 04 

gsm 0495 58 96 28, e-mail: jan.desmeth@sint-pieters-leeuw.be

Christiaan Hauwaert, huisvestingsverantwoordelijke, 02 371 03 42,

e-mail: christiaan.hauwaert@ocmwspl.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 aug 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief