Zomerse jaarmarkt in RUISBROEK

C21

Zomerse jaarmarkt in RUISBROEK

Editiepajot_ruisbroek
Foto © Elsie De Greef / Pluimvee op de jaarmarkt
 
Editiepajot_ruisbroek
Foto © Elsie De Greef / Rommelmarkt op het Kerkplein en in de omliggende straten
 
Editiepajot_ruisbroek
Foto © Elsie De Greef / Tussen de marktkramers de infostand van het gemeentebestuur
 
Editiepajot_ruisbroek
Foto © Elsie De Greef / roofvogeldemonstratie
 
Editiepajot_ruisbroek
Foto © Elsie De Greef / Animatie voor de kleinsten door Pippo en Pipette
 
Editiepajot_ruisbroek
Foto © Elsie De Greef / Ruisbroek loopt!
 
Editiepajot_ruisbroek
Foto © Elsie De Greef / kermis op het Stationsplein
 
Editiepajot_ruisbroek
Foto © Elsie De Greef / kleurrijke graffiti in de voetgangerstunnel
 
Editiepajot_ruisbroek
Foto © Elsie De Greef / Mosselen eten in ‘De Greunenhond’
 
Editiepajot_ruisbroek
Foto © Elsie De Greef / Groot Ruisbroeks Kermisbal in de Concordia
 
Editiepajot_ruisbroek
Foto © Elsie De Greef / Bart Anneessens en Willy Delantsheer blij met de grote opkomst en nodigen iedereen uit op het Groot Leeuws Festival
 

In het centrum van Ruisbroek was er tijdens de jaarmarkt heel wat te beleven. Naast de typische eet- en drankstandjes brachten marktkramers hun waren aan de man, er was een rommelmarkt, kermis op het Stationsplein en uiteraard waren er de wedstrijden voor paarden en duiven en de tentoonstelling van schapen, geiten, pluimvee en konijnen. Het gemeentebestuur was traditiegetrouw aanwezig met een infostand.

Op het Kerkplein zorgde de handelsvereniging ‘Ruisbroek Leeft!’ in samenwerking met het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw voor de animatie. Vanaf 14u waren er optredens in de feesttent van onder andere Pippo en Pipette, K. Fanfare Sint-Niklaas, Line-Dance Ruisbroek, Benny Michiels en Rudis-Music. Naast de tent was er een roofvogeldemonstratie en ‘Met Ruisbroek Loopt’ werd ook de traditie van een vroegere jogging opgenomen.

De eerste editie van de 5km van Ruisbroek en de kids run van 1,2 km, waar 35 kinderen aan deelnamen, startten aan de kerk en eindigden in de Kerkstraat. De 5km van Ruisbroek werden gelopen door een 80 volwassenen, de derde plaats was voor Joeri Deleener, de tweede plaats voor Bart Verschoren en de winnaar werd Emanuel Loverie.

De jaarmarkt was ook een mooie gelegenheid om de kleurrijke graffiti in de voetgangerstunnel te gaan bewonderen, alsook de grote foto’s op het perron van het 'hedendaags Ruisbroek'. Door deze kunstvorm in de buurt te integreren, fleuren ze niet alleen de omgeving op, maar verminderen ze ook de aanwezige onveiligheidsgevoelens en de verloedering van de stationsomgeving.

In ‘De Greunenhond’, achteraan op de Vorstsesteenweg, kon je binnen en op het terras genieten van lekkere mosselen.

Het was ook het Groot Ruisbroeks Kermisbal'vanaf 13 uur in zaal Concordia met doorlopende optredens van Benny Michiels, Bart, Luc Jones, De Kozzes, Hanny D, Juul Kabas en Sabine. Op het Kermisbal kon je gratis tickets verkrijgen voor het Groot Leeuws Festival op 25 oktober. Dan organiseren Bart Anneessens, Willy Delantsheer en hun vereniging ‘Het Groot Leeuws Festival’ in Cafe Ons Huis te Ruisbroek met optredens van maar liefst 8 topartiesten: Lindsay, Lasgo, Elke Taelman, Rudy Meyns, Benny Michiels, Luc Jones, Gwendolina en orkest Octopus.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 okt 2014
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief