HALLE / LEEUW - ON/OFF STAGE: Een artistiek project met, door en voor jongeren

C21

HALLE / LEEUW - ON/OFF STAGE: Een artistiek project met, door en voor jongeren

Redoris
EP

Met het nieuwe artistieke project ON/OFF Stage – met intergemeentelijke samenwerking tussen CC Coloma, jeugddienst Sint-Pieters-Leeuw en CC ’t Vondel en jeugddienst Halle - wordt een nieuwe uitdaging aangegaan. ‘Een musical maken met, voor en door jongeren’ is niets minder dan de ambitie. Jongeren warm maken en betrekken bij alle facetten van een artistieke productie is de eerste doelstelling van dit project.

Ze willen graag een duurzaam traject afleggen, daarom dit engagement met enkele partners die ervaring/expertise hebben rond jeugd & cultuur. Daarom ook het startsein van de ervaren zangvereniging Redoris die al heel wat ervaring heeft met het maken van musicals.
Het artistiek project - in een eerste luik - biedt drie verschillende thema workshops. De thema’s van de workshops zijn geïnspireerd op de verschillende aspecten van een artistieke productie: Media, Light & Sound en Styling.
Na afloop van de workshops kunnen de jongeren vrijblijvend kiezen of ze verder willen meewerken aan de uitvoering achter de schermen van de musical. Ze kunnen zich dan engageren om in te stappen in de werkgroepen rond de bovenstaand thema’s.
Het tweede luik van het project bestaat uit het creatie- en repetitieproces van een zelfgeschreven musical. Zangverening Redoris zou zich in dit luik willen inschakelen als artistieke stuurgroep die inhoudelijk mee denkt , het project opvolgt, stuurt en mee uitvoert. Er worden audities gepland op zaterdag 31 januari waar iedere jongere kan aan deelnemen dat gebeten is door de theater- en danswereld.
De musical wordt opgevoerd in CC ’t Vondel op 29, 30 en 31 mei 2015. Koop je ticketsje nu al via www.colomaspl.be  
-KENNISMAKING GELUID- en LICHTTECHNIEK - za 11 okt 2014 – 9u tot 12u – CC ’t Vondel. Wil je je eerste stappen als geluidstechnieker zetten, of voeling krijgen met wat er allemaal gebeurt in de aanloop naar een optreden van je favoriete band?
-INTERACTIEVE KENNISMAKING PODIUMTECHNIEKEN - zo 12 okt 2014 – 9u tot 12 – CC ’t Vondel. Een rondleiding in de regiekamer van CC ’t Vondel, waar je interactief kan kennis maken met de hedendaagse podiumtechnieken tijdens een musical of optreden.
-BEZOEK ‘DE MUNTSCHOUWBURG’ - zon 9 nov 2014 – 14u tot 17u – Koninklijke Muntschouwburg Brussel. Een rondleiding achter de schermen van de Munt biedt een boeiende kijk in de interne keuken van een hedendaags operahuis en krijg je de exclusieve kans om binnen te gluren in enkele ateliers.
-BASIS THEATER MAKE-UP & HAARTOOI - za 25 okt 2014 – 10u tot 17u – CC Coloma. Op een interactieve manier leer je alles over visagie & haartooi: je leert werken met materiaal dat gebruikt wordt door echte make-up-artisten en je leert originele haartooi technieken toepassen. 
-BEZOEK ‘DE MUNTSCHOUWBURG’ - zon 9 nov 2014 – 14u tot 17u – Koninklijke Muntschouwburg Brussel. Een rondleiding achter de schermen van de Munt biedt een boeiende kijk in de interne keuken van een hedendaags operahuis en krijg je de exclusieve kans om binnen te gluren in enkele ateliers.
-FOTOGRAFIE & BEWERKING - za 15 nov 2014 – 10u tot 17u – CC ’t Vondel . Bram Tack leert je in de eerste knepen van fotografie door samen met hem op pad te gaan. Nadien leer je hoe je belichting, kleur en contrast digitaal kan aanpassen.
-CREATIEF SCHRIJVEN - za 22 nov 2014 – 10u tot 17u – Laekelinde Sint-Pieters-Leeuw. De foto's die gemaakt werden tijdens de workshop fotografie worden voorzien van tekst. In deze workshop krijgt een heleboel tips om deze teksten goed op te bouwen en aantrekkelijk te formuleren.
Prijs: elke workshop bedraagt € 20 (indien 2 workshops € 25; hele workshoppakket € 30).
Vanaf 15 jaar. inschrijven via: jeugddienst@sint-pieters-leeuw.be 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 okt 2014
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief