SINT-PIETERS-LEEUW - Jan Ruusbroec maakt zijn droommachine

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Jan Ruusbroec maakt zijn droommachine

Leerlingen_ontwerpen_eigen_robot_samen_met_studenten-ingenieurs
Ingezonden foto
 

Meer dan 400 lagere school kinderen kruipen deze dagen in de huid van Leonardo Da Vinci. Ze bedenken, tekenen en beschrijven hun eigen ‘droommachine’, onder begeleiding van studenten Industrieel productontwerpen van Howest. Het 4de en 6de leerjaar van de Vrije Basisschool Jan Ruusbroec uit Ruisbroek (Sint-Pieters-Leeuw) doet hieraan mede.

De ontwerpers voor klas 4 zijn Lukas Delfosse, Kimberly van der Hoeven, Sebastien François, Bram Ceuleers, Timothy Taymans en voor klas 6: Magali Timmerman, Laura Willems, Aurélie Van Iseghem, Céline Himschoot
Eén droommachine per klas wordt volledig ontworpen door de studenten in het hoger onderwijs. Voor Jan Ruusbroec is dat Don Bosco Halle. Uiteindelijk zullen tien droommachines effectief gebouwd worden door technisch secundaire scholen in heel Vlaanderen.
MyMachine Vlaanderen, een initiatief van MyMachine vzw in samenwerking met Vlajo, maakt het mogelijk voor kleine (en grote) kinderen om hun eigen droommachine te ontwikkelen. Kinderen uit het lager onderwijs bedenken een ‘machine’ (IDEE) die dan verder wordt uitgewerkt door hogeschoolstudenten (ONTWERP) om tenslotte te worden gerealiseerd door leerlingen uit het technisch onderwijs (MACHINE). Gedurende het hele traject kunnen kinderen en studenten beroep doen op de expertise en ondersteuning van diverse bedrijven en organisaties om zo de knapste machines te realiseren.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 okt 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief