HALLE : Succesvolle actie: DreamLand zamelt speelgoed in voor 7500 kansarme kinderen

C21

HALLE : Succesvolle actie: DreamLand zamelt speelgoed in voor 7500 kansarme kinderen

Sint_dreamland
De pakjes voor de kinderen worden ingezameld. Foto Ingezonden
 

Voor de derde keer op rij zamelt DreamLand speelgoed in voor het goede doel. Onder de naam ‘DreamLand zoekt Speelgoedredders’ spoort DreamLand kinderen aan om hun speelgoed waar ze niet meer mee spelen, te ‘redden’ van een saai leven op zolder. Er wordt speelgoed ingezameld voor 35 goede doelen die zich inzetten voor maar liefst 7500 kansarme kinderen.

In ieder kind schuilt een sint
. Nog tot 6 december kunnen kinderen hun oud, maar herbruikbaar speelgoed naar een DreamLand-winkel brengen. Het ingezamelde speelgoed wordt zorgvuldig gesorteerd door een beschutte werkplaats en daarna bezorgd bij 35 goede doelen die zich inzetten voor kansarme kinderen.

“Met het achterliggende idee dat elk kind een mooie eindejaarsperiode verdient, hebben we niet lang moeten nadenken om onze inzamelactie opnieuw te organiseren,” zegt Dirk Berteloot, directeur van DreamLand. “We wilden het inzamelen van het speelgoed een positieve draai geven: je speelgoed redden van een saai bestaan, welk kind wil dat niet? En zo ervaren ze zelf ook hoe leuk het is om te geven. Geven geeft vaak meer voldoening dan krijgen.”

Grote vraag naar herbruikbaar speelgoed
Al van voor de start van de actie kreeg DreamLand telefoontjes van klanten en van goede doelen met de vraag of er opnieuw een inzamelactie georganiseerd zou worden. De vraag om te geven en te krijgen blijft dus enorm groot. De actie loopt af op 6 december, maar er is nu al genoeg speelgoed ingezameld voor alle goede doelen. Het binnengebrachte speelgoed was meestal in zeer goede staat en zeer uiteenlopend: veel gezelschapsspelletjes, boeken en strips, maar ook heel wat groot speelgoed zoals fietsen, winkeltjes, racebanen en zelfs een kicker- en biljarttafel.

Dat er een grote vraag is naar herbruikbaar speelgoed bevestigt ook Lieve De Bosscher, coördinator van vzw De Sloep uit Gent:
“Het bestrijden van kinderarmoede van gezinnen loopt als een rode draad doorheen onze activiteiten. Op jaarbasis werken wij zo met 1250 verschillende gezinnen. Het grootste deel van het speelgoed, dat we hebben gekregen, hebben we in de zak van de Sint gestoken voor het grote Sintfeest van De Sloep. Een deel gebruiken we voor onze spel- en ontmoetingsdagen en een deel geven we aan gezinnen in armoede, zodat ook zij voor hun kinderen een cadeautje onder de kerstboom kunnen leggen.”

Het ingezamelde speelgoed ging naar 35 goede doelen. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 dec 2014
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief