SINT-PIETERS-LEEUW - Nieuwe uitbaters Casy Vlezenbeek zetten zich volledig in voor hun zaak

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Nieuwe uitbaters Casy Vlezenbeek zetten zich volledig in voor hun zaak

Editiepajot_vlezenbeek_-_resto_casy_02_foto_roger_mortelmans
 
Editiepajot_vlezenbeek_-_resto_casy_03_foto_roger_mortelmans
 
Editiepajot_vlezenbeek_-_resto_casy_01_foto_roger_mortelmans
 

Toen Davy Declercq en Katrijn Raemdonck enkele maanden geleden restaurant-feestzalen-traiteur Casy in Vlezenbeek overnamen wisten zij heel goed waaraan ze begonnen. In de eerste plaats zeer hard werken, maar dat schrikt hen niet af. Dit jong en dynamisch koppel kent Casy door en door, want zowel Katrijn als Davy werkten voor de vorige eigenaar. Davy, die reeds meer dan vijftien jaar in de keuken staat, werd door de vorige eigenaar beschouwd als zijn culinaire zoon.

Reeds als klein jongetje droomde Davy van koken en zelfs op  zijn eigen communiefeest dat gevierd werd in Casy was de jonge gast al in de keuken van het restaurant te vinden. Zijn grote jongensdroom was inderdaad kok worden, daar viel niet aan te twijfelen.  Maar naast de  kokstiel had Davy nog een andere fantastische droom, namelijk zelfstandige worden, voor eigen rekening werken maar dan wel op een correcte en eerlijke manier. En deze beide dromen zijn nu in vervulling gegaan met Casy. 

 

Samen met Katrijn zet hij zich honderd procent in voor deze niet te onderschatten job. Als koppel zijn ze voor hun werk honderd procent op elkaar ingespeeld en zoals Davy het zelf zegt, ik kook en Katrijn doet de rest en dat is niet te onderschatten. 

 

Davy serveert een Bourgondische, klassieke keuken en met veel enthousiasme promoot hij ook de streekprodukten.

 

Een beetje geschiedenis

Eigenlijk is Casy al een hele tijd heel gekend in de streek. Oudere Vlezenbekenaren weten nog heel goed hoeveel plezier ze gemaakt hebben in “Casino Palace”. In 1968 kochten Paul en Thérèse het pand en de oude balzaal werd verbouwd tot dancing en het café heropend. Tevens werd de naam gemoderniseerd en werd Casy geboren. Snel werd aan uitbreiden gedacht, de eerste feestzaal werd geopend en het café gesloten. In 1987 neemt dochter Jacqueline de fakkel van haar ouders over en samen met haar echtgenoot chef Johan en gesteund door een enthousiast team maakten zij Casy tot en sterk begrip in de streek. Wat ooit startte als een klein sympathiek eethuisje onder de kerktoren van Vlezenbeek is vandaag een restaurant en feestzalencomplex.

 

Feesten, evenementen en een gezellig etenje 

Voor Casy willen Davy en Katrijn zich volledig inzetten. Ze zijn dan ook enorm gemotiveerd en lange dagen maken zijn ze gewoon en stoort hen ook niet. Want voor feesten, zoals huwelijken, communies, koffietafels, is Casy zeven dagen op zeven open.  Tevens hebben dagtoeristen, die een bezoek brengen aan het prachtige Pajottenland en gepensioneerde bonden de weg goed gevonden naar Casy.

Het restaurant is geopend op maandag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 12 tot 14 uur en vanaf 18 uur behalve op zondag. Tot 1 maart kan men genieten van een gastronomische winterwandeling. Uiteraard kan er ook à la carte gegeten worden en zijn er suggesties.

 

Verschillende gezellige evenementen worden er ook georganiseerd zoals een raclette avond op 30 januari met live muziek Rudi, een romantische Candlelight dinner met Valentijn, Lentekriebels van 7 maart tot 27 april, een Lenteparty op 20 maart, een Paasbrunch op 5 april.

 

Bijkomende inlichtingen kan men op de website vinden.

www.casy.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jan 2015
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief