SINT-PIETERS-LEEUW - Vrije Basisschool Jan Ruusbroec op Polderklassen

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Vrije Basisschool Jan Ruusbroec op Polderklassen

Editiepajot_ruisbroek_ruusbroek_1
Ingezonden foto's
 
Editiepajot_ruisbroek_ruusbroek_2
Ingezonden foto's
 
Editiepajot_ruisbroek_ruusbroek_3
Ingezonden foto's
 

De leerlingen van het 5de en het 6de leerjaar van de Jan Ruusbroecschool zijn vertrokken naar de Spermaliehoeve in Sint-Pieterskapelle (deelgemeente van Middelkerke) waar ze gedurende vijf dagen zullen verblijven.

De leerlingen vertrokken in Ruisbroek per trein naar Oostende. Vandaar ging het eerst per bus naar Keiem (deelgemeente van Diksmuide) waar ze het "Kakelend kippenmuseum" bezochten. Daar kregen ze eerst een algemene uitleg over boerderijproducten en de natuur. Daarna besprak de boerin meer in detail het leven van de kip. Toen ze kuikentjes uit het ei zagen komen, werd zelfs de stoerste onder de leerlingen vertederd.
In de late namiddag ging het dan uiteindelijk richting Spermaliehoeve waar de leerlingen zich installeerden in hun kamers. Daarna volgde het avondmaal en een verwerking van al wat ze in het Kakelend kippenmuseum geleerd en gezien hadden.
Ook de volgende dagen wacht de leerlingen een gevarieerd programma: bezoek aan de IJzertoren (Diksmuide); werken op de boerderij en boerderijspelen; bezoek aan het bakkerijmuseum (Veurne) met workshop brood bakken en bezoek aan Explorado (Oostende)
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mrt 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief