SINT-PIETERS-LEEUW - ’t Populieertje ondergaat groene metamorfose

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - ’t Populieertje ondergaat groene metamorfose

Editiepajot_leeuw_boompjes_0__foto_merckx
Eerst kregen de kindjes de nodige uitleg. (Foyo's Merckx)
 
Editiepajot_leeuw_boompjes_1_foto_merckx
En dan konden ze aan der slag. (Foto's Merckx)
 

Vier basisscholen in Sint-Pieters-Leeuw ondergaan in 2015 een groene metamorfose. De grijze speelplaatsen worden vervangen door natuurvriendelijk en leerrijk speelgroen waar niet alleen de kinderen, maar ook de kippen en andere beestjes zich kunnen uitleven. Daarnaast is het ook de bedoeling dat de kinderen leren tuinieren. Pro Natura staat in voor het ontwerp en het uitvoeren van de werken. 

Dit project wordt gerealiseerd binnen de INL-werking van de gemeente en gecofinancierd in het kader van het project Vlaamse Rand, in opdracht van de Vlaamse regering. Met steun van de provincie Vlaams-Brabant.
Na de basisschool Wegwijzer is het nu de beurt aan gemeentelijke basisschool ’t Populiertje om samen met Pro Natura de handen uit de mouwen te steken.
In ’t Populiertje wordt de boomgaard omzoomd met hagen en krijgen de vogels een speciaal bosje en houtkanten om zich te nestelen. Door het aanplanten van inheemse fruitbomen en het aanleggen van een echte moestuin kunnen de kinderen binnenkort hun vingers aflikken. Een speelplaats om van te eten is wel lekker, maar een speelplaats moet ook de spelprikkels stimuleren. Dat kan hier op het speelparcours, het stammentheater in de wilgenhut of achter de takkenril.
De kinderen van de school hielpen de Pro Natura –ploeg met het planten van het bosplantsoen. Ook de schepen van onderwijs en leefmilieu van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw Gunther Coppens hielp mee.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 apr 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief