SINT-PIETERS-LEEUW – Opening speelbos, opendeurdag Paviljoentje, rommelmarkt en kermis… Ruisbroek feest!

C21

SINT-PIETERS-LEEUW – Opening speelbos, opendeurdag Paviljoentje, rommelmarkt en kermis… Ruisbroek feest!

Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Officiële opening speelbos
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Workshop insectenhotels maken
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / petanquetornooi
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / liveoptreden van Rudi
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / liveoptreden van de lijndansers
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / De bar
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / In de keuken zorgden ze voor lekkere hapjes
 

Op zondag 31 mei was het feest in Ruisbroek. Het speelbos, de vijvers en groene omgeving rond sporthal Braillard in Ruisbroek werden officieel geopend door de burgemeester en schepenen. Het dienstencentrum ’t Paviljoentje zette zijn deuren open, op de speelplaats van de Vrije Basisschool Jan Ruusbroec was er een rommelmarkt en aan het station was het kermis.

Verschillende activiteiten van Groen Ruisbroek gingen door achter het dienstencentrum ’t Paviljoentje in de Fabriekstraat in Ruisbroek: er stond een infostandje rond Groen Ruisbroek, er was een workshop insectenhotels maken en er vertrokken gegidste wandelingen. Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw hebben besloten de handen in elkaar te slaan om ‘Groen Ruisbroek’ open te stellen voor recreatie en natuurbeleving en dat is met de tipi, de wilgenhut, het speelbos, het insektenhotel, de infoborden, de nieuwe wandelwegen, het verfraaien van de visvijvers… heel mooi gelukt.

De opendeurdag van het Paviljoentje had als thema ‘Vintage’. De gang en de zaal waren versierd met grammofoonplaten, vintage behangpapier en allerlei oude spulletjes. Er was een liveoptreden van Rudi en de lijndansers, een reuzetombola, rondleidingen in de serviceflats en lekkere drankjes en hapjes zoals Noorse schotel, kramiek met balletjes, ijs, taart en Sangria. De zaal zat bomvol want door het slechte weer zat er niemand op het terras. Het petanquetornooi ging wel door en ook de kinderen op het springkasteel lieten de regen niet aan hun hart komen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mei 2015
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief