18 nieuwe woningen in SINT-PIETERS-LEEUW

C21

18 nieuwe woningen in SINT-PIETERS-LEEUW

Editiepajot_leeuw_woonpunt_1
Foto Felix Merckx
 
Editiepajot_leeuw_woonpunt_plan
Ingezonden
 

Woonpunt Zennevallei gaat langs de A.Van Cotthemstraat / Klein Bijgaardenstraat 18 nieuwe woningen bouwen waarvan 2 gefinancierd door Vlabinvest. In het binnengebied bevinden zich 6 grondgebonden woningen, waarvan er 2 aangepast zijn voor levenslang wonen en/of seniorenwoning.

Het gaat om 10 sociale woningen met 2 slaapkamers, 4 sociale woningen met 3 slaapkamers, 2 sociale woningen met 1 slaapkamer bestemd voor gepensioneerden en 2 woningen met 2 slaapkamers voor vlabinvest. Het gaat om een totale investering van circa 2,5 miljoen. De werken starten op 18 augustus en er worden 600 kalenderdagen voorzien voor de bouw ervan.
Naast een nieuwe thuis voor 18 gezinnen, biedt dit woonproject ook de mogelijkheid om een rommelige hoek op te ruimen, parkeerplaatsen te voorzien voor de nieuwe inwoners. Daarenboven wordt het regenwater niet meer snel afgevoerd naar de riolering, maar wordt er op de site zoveel mogelijk regenwater opgevangen, gebufferd en vertraagd zodat er minder regenwater dan voorheen de straat op (of onder) gaat. Nu kunnen ze dit binnengebied ook openstellen voor voetgangers en fietsers. 
Niet onbelangrijk voor de naburige school. Het project heeft zich ruimtelijk ingepast op de nieuwe basisschool “De Groene Parel” de nieuwbouwsite errond van meer dan 70 woningen en appartementen en crèche. Tijdens de voorbereidingen zijn de school en WPZ overigens al goede buren gebleken.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 aug 2015
Felix Merckx
Felix Merckx en Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief