Bibliotheekafhaalpunt in RUISBROEK

C21

Bibliotheekafhaalpunt in RUISBROEK

Editiepajot_ruisbroek_bibliotheek
Ingezonden foto
 

 Vanaf september kan men in het dienstencentrum ’t Paviljoentje in Ruisbroek ook boeken, films of muziek uitlenen. In samenwerking met het OCMW zette de bibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw een afhaalpunt op touw  waar de bewoners van Ruisbroek iedere werkdag tussen 9.30 en 17 uur hun reservaties kunnen afhalen.

Voor wie in Ruisbroek woont en nu al naar het bibliotheekfiliaal gaat, betekent dit maar liefst een vertienvoudiging van het aanbod”, legt Gunther Coppens, schepen voor bibliotheken, uit. “Met dit systeem kan je van thuis uit boeken, dvd’s en cd’s uit onze online catalogus kiezen en aanvragen. Op die manier heb je toegang tot de volledige collectie van de hoofdbibliotheek. Maximum drie dagen later liggen je reservaties klaar in het Paviljoentje.”

Ook Paul Defranc, OCMW-voorzitter en schepen voor sociale zaken, ziet potentieel in de nieuwe dienstverlening. “Het is een mooi voorbeeld van hoe gemeentediensten elkaar kunnen aanvullen en versterken”, legt hij uit. “Het bibliotheekfiliaal in Ruisbroek is enkel open op woensdag en zaterdag. Het afhaalpunt kan dankbaar gebruik maken van de ruimere openingsuren van het dienstencentrum.”

Om boeken of andere materialen te reserveren hoef je enkel lid te zijn van de bibliotheek.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 aug 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief