Johan Sluys uit VLEZENBEEK behaalt de Jef Van Hoof Prijs voor compositie

C21

Johan Sluys uit VLEZENBEEK behaalt de Jef Van Hoof Prijs voor compositie

Vlez_goud_sluys_johan_
Johan Sluys behaalt de Jef Van Hoof Prijs voor compositie.
 

Op 15 maart van dit jaar overleed de alom gewaardeerde organist Jozef ridder Sluys. Zijn kinderen en kleinkinderen houden de naam van hun vader en grootvader echter hoog: vrijwel allemaal zitten ze tot hun oren in de muziek. Dit kon men reeds horen op de gedenkmis in Vlezenbeek op 18 oktober jl.

Nu behaalde zoon Johan de driejaarlijkse Jef Van Hoof Prijs voor compositie met een pianowerk getiteld “Homage to Vittoria”. Het is een donker, bijna religieus werk dat de sfeer oproept van de contra-reformatie waarin Tomas Luis de Victoria (Vittoria) leefde (1548 – 1611). In het stuk wordt nogal geëxperimenteerd met resonanties en psycho-akoestiek.

De Jef Van Hoof Prijs voor compositie wordt om de drie jaar uitgereikt om de gedachtenis aan deze Antwerpse componist in ere te houden. Eerdere winnaars waren o.a. Roland Coryn, Marc Verhaegen, Wilfried Westerlinck en Rudi Tas.

Het is niet de eerste keer dat Johan Sluys een prijs wegkaapt in het milieu van de klassieke muziek. Eerder won hij al de Prijs Compositie van de Provincie Vlaams-Brabant, schreef hij het verplichte werk voor de Dexia Classics en er werd een werk van hem geselecteerd om uitgevoerd te worden op de ISCM days in Zagreb. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 dec 2015
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief