HALLE / BEERSEL / LEEUW - Nieuwe politiezone Zennevallei krijgt ook nieuwe website

C21

HALLE / BEERSEL / LEEUW - Nieuwe politiezone Zennevallei krijgt ook nieuwe website

Editiepajot_halle_webside_politie_foto_merckx
Webmaster Danny Vanderheyden en Sarah De Geest, vervangend politiesecretaris van de zone (Foto Felix Merckxà
 

Op 1 januari start de nieuwe politiezone Zennevallei. Het moment om de nieuwe website, gemaakt door webmaster Danny Vanderheyden, op die datum ook te lanceren. De website Zennevallei werd gemaakt volgens het nieuwe web platform dat door Vaste Commissie van de Lokale Politie wordt aangeboden aan de lokale politiezones. Vanaf 1 januari kan men voor alle mogelijke info terecht op www.lokalepolitie.be/5905.

Waar ze hier moeten toegeven op het vlak van eigen creativiteit en vrijheid, winnen ze absoluut op het vlak van consequentie en gebruiksvriendelijkheid naar de surfende burger toe. Een toegankelijke en aantrekkelijke site is het resultaat geworden.
De site is ingesteld volgens het "Mobile First" principe. Dat wil zeggen dat de website gebouwd werd voor het kleinste toestel (smartphone) en zich aanpast naarmate het scherm groter wordt. Dit maakt de website uiterst gebruiksvriendelijk, op elk toestel.
De straten van de hele politiezone Zennevallei zijn gekoppeld aan hun wijken. Deze zijn op hun beurt gekoppeld aan hun respectieve wijkinspecteurs. Het aanduiden van de straat is met andere woorden voldoende om de wijkinspecteur en zijn of haar contactgegevens terug te vinden. Momenteel gaat het hier om de werkplaats en bijhorende openingsuren en het Gsm-nummer van de wijkinspecteur.
ln een latere fase zal ook het mailadres van de wijkinspecteur verschijnen waardoor een directe communicatie kan ontstaan.
VERKEERSINFORMATIE
De inwoners van de Zennevallei liggen vaak wakker van verkeersgebonden problemen,verkeersacties en de resultaten die door de politie bereikt worden. Het is de bedoeling om demensen zo accuraat mogelijk te informeren over deze zaken. Grote evenementen zullen ook op dewebsite aangekondigd worden.
VAAK GESTELDE VRAGEN
Er is een rubriek voorzien voor vaak gestelde vragen. Deze vragen zullen mee evolueren met depolitiezone. De grootste uitdaging ligt hem hier in het op elkaar afstemmen van de driebesturen.
FILM
Willen Van Den Broeck, een medewerker van de zone profileerde zich als regisseur en heefteigenhandig een organisatiefilm voor de zone gemaakt. De film zal gebruikt worden ominteresseerden kennis te laten maken met de veelzijdigheid aan politietaken binnen de politiezoneZennevallei. Het is ook de intentie om met de film op pad te gaan en de belanghebbenden teinformeren en jonge mensen warm te maken voor een uitdagende job bij de lokale politie en in hetbijzonder bij de politiezone Zennevallei.
In memoriam Kitty Van Nieuwenhuysen
Het is al acht jaar geleden....Op 4 december 2OO7 werd Kitty tijdens haar werk als inspecteur bij depolitie van Beersel door criminelen doodgeschoten. Steeds is zij in de politiezone Beersel in de hartenvan haar collega's blijven leven. Zij zetten deze traditie verder en zullen haar blijven eren in depolitiezone Zennevallei.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 dec 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief