LENNIK : België heeft er een Belfort bij

C21

LENNIK : België heeft er een Belfort bij

Belfort_22_-_kopie
Philip Vandaele stelt zijn Belfort 8 voor
 

 Sinds kort staat er een nieuw Belfort in België. Het staat niet op de Grote Markt of La Grand-Place, maar wel in de bierafdeling. Belfort® is het eerste bier van brouwmeester Philip Vandaele (36) uit Lennik. Het bier wordt verkocht bij Schoentjes in Sint.Pieters.Leeuw en Heymans in Lennik. 

Het blonde bier van hoge gisting is gebrouwen met 100% Belgische hop. 4 verschillende hopvariëteiten geven Belfort® 8° een complexe bitterheid die mooi in harmonie is met het alcoholgehalte van 8%. Belgische bierkenners Sofie Vanrafelghem en Eric Boschman zijn alvast fan: "Zeer geslaagd bier!" - "Een nieuw smaak-territorium om te brullen van plezier!"

Per provincie zal slechts één café Belfort® mogen schenken tijdens de lanceringsperiode. Cafés die exclusieve ambassadeur van het bier willen worden, kunnen zich kandidaat stellen via de website www.belfort.beer. De nabijheid van een écht belfort of een historisch stadscentrum is daarbij uiteraard een troef.

Niet vrijblijvend

De symboliek van het belfort is niet toevallig. Belforten werden gebouwd tussen de 11e en 17e eeuw en waren naast uitkijktoren en alarmklok vooral een uiting van de stedelijke macht. Vandaag zijn alle belforten UNESCO beschermd erfgoed. Het beschermen van erfgoed in al zijn vormen is dan ook deel van het DNA van Belfort® bier.

Heel concreet is de ondersteuning van de Belgische hopteelt. ‘Hopteelt in België is slecht een schim van wat het vroeger was. Voor een op-en-top bierland als België vind ik dit een spijtige zaak’, vertelt brouwer en zaakvoerder Philip Vandaele. ‘Ik juich de bestaande initiatieven toe om het gebruik van Belgische hop te promoten, maar zelf wil ik verder gaan. Alle hop die in het Belfort®-bier wordt gebruikt, komt van Belgische bodem. Persoonlijk ben ik ook actief in een initiatief in het Pajottenland om de hopteelt daar helpen in stand te houden. Belfort® drinken is bijgevolg niet vrijblijvend. Met iedere slok zet je je mee in voor erfgoedprojecten.’

Belfort® 8°

‘Ik wou niet enkel een sterk en uniek bier, maar ook een sterk merk’, zegt Philip Vandaele. Het bier is bovendien gebrouwen met 100% Belgische hop. De naam Belfort® dekt daarbij zeker de lading. ‘Belfort® 8° is slechts het begin van het verhaal; de recepten voor Belfort® 9°, 10° zijn al in de maak’, bevestigt brouwer Philip.

Na een succesvolle carrière van meer dan 10 jaar, waarbij hij o.a. de marketing verzorgde van Belgische iconen als Spa en Passendale, koos Philip er voor om zelf zijn eigen Belgisch merk te lanceren. Daarvoor ging hij niet over één nacht ijs. Philip startte in 2011 een brouwopleiding in Brussel en behaalde er 3 jaar later zijn diploma. Na enkele proefbrouwsels, waaronder ook het ‘geboortebier’ van zijn zoon, werd het recept volledig op punt gesteld.

Belfort® wordt verkocht in statige 75cl flessen. Verkooppunten kan je vinden op www.belfort.beer

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 dec 2015
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief