Fototentoonstelling Luc Bohez en zijn kijk op het PAJOTTENLAND

C21

Fototentoonstelling Luc Bohez en zijn kijk op het PAJOTTENLAND

Tentoonstelling_luc_
Foto’s van fotograaf Luc Bohez. Ingezonden foto
 

Vanaf februari 2016 kan u de foto’s van fotograaf Luc Bohez bewonderen. Leeuw, Ruisbroek, Drogenbos, Lennik, … de mooiste plekjes van de streek werden vereeuwigd op papier.  Fototentoonstelling  is te zien in WZC Zilverlinde en de lokale dienstencentra van het OCMW van Sint-Pieters-Leeuw. 

Kunstfotograaf Luc Bohez (69) woont in Sint-Pieters-Leeuw. Al sinds zijn kindertijd is hij geboeid door fotografie en door de jaren heen raakte hij ook gepassioneerd door het rijke Pajottenland. Hij brengt de verschillende landschappen, idyllische plekjes en mooie bezienswaardigheden in beeld. Je voelt bij de beelden de liefde en zorg voor onze unieke streek. Hij geeft bij de beelden ook telkens een slagzin en dit met de nodige humor, wat het weer nuchter en vatbaar maakt voor u en ik.

“Met deze tentoonstelling willen we de zeer typerende landschappen van onze streek weer bij de mensen brengen. Mensen die vaak mooie herinneringen koesteren aan het Pajottenland. Nu zij in het woonzorgcentrum verblijven kunnen zij deze mooie herinneringen weer boven halen.” Luc Bohez, fotograaf.

“Met plezier stellen we deze foto’s ter beschikking. De foto’s werden destijds aangekocht door de Cultuurcentrum Coloma, die deze nu met de grootste zorgen beheerd. De foto’s hangen nu verspreid over de verschillende gebouwen van het OCMW, met name het woonzorgcentrum en de drie lokale dienstencentra ’t Paviljoentjes, Negenhof en Meander.” Jan Desmeth, schepen cultuur.   

“We zijn fier om deze unieke beelden hier te mogen tentoonstellen. Zo kunnen onze bewoners en ook bezoekers mee genieten van deze unieke beelden van onze streek.” Paul Defranc, OCMW-voorzitter.

Eerder toonde Luc Bohez al zijn werk in CC Coloma in 2010. 

Plaatsen: 
WZC Zilverlinde, Welzijnsweg 2 in Sint-Pieters-Leeuw
LDC ’t Paviljoentje, Fabriekstraat 1A in Ruisbroek
LDC Negenhof, Sint-Stevensstraat 62 in Sint-Pieters-Leeuw
LDC Meander, Welzijnsweg 2 in Sint-Pieters-Leeuw

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 feb 2016
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief