SINT-PIETERS-LEEUW - Het geluid van de windmolens wordt gemeten

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Het geluid van de windmolens wordt gemeten

Editiepajot_halle_windmolens_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

Na overleg tussen vertegenwoordigers van het gemeentebestuur , Colruytgroup en de wijk De Witte Roos worden vanaf maart geluidsmetingen gedaan aan de windmolens die in de wijk Witte Roos in Zuun staan. De bewoners van deze wijk zijn van oordeel dat de windmolens te veel lawaai maken.

Er wordt minimum 2 weken (in de praktijk 3-4 weken gemeten om voldoende relevante data te verzamelen en indien nodig langer als er onvoldoende wind is)
Een geluidsexpert is aanwezig tijdens enkele nachten om achtergrondgeluid waar te nemen en waarbij de windturbine op bepaalde momenten ook wordt stop gezet. Tevens zal de geluidsexpert aanvullende korte metingen van ongeveer 30min. met een handtoestel uitvoeren op bijkomende locaties.
De verwachte aflevering van het eindrapport wordt verwacht begin mei 2016. Belangrijk om te onthouden is dat er volledige transparantie is beloofd en het probleem defintief moet opgelost zijn.
Vanuit de wijk zullen 5 à 10 personen aangesproken worden om gedurende de gehele metingsperiode een logboek bij te houden. Finaal moeten de bevindengen genoteerd in het logboek overeenkomen met de metingen gedaan door DBA.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 feb 2016
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief