BEERSEL / DILBEEK / HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW “Zwerfvuilactie 2016: Geen gepraat, een propere straat” gaat van start

C21

BEERSEL / DILBEEK / HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW “Zwerfvuilactie 2016: Geen gepraat, een propere straat” gaat van start

Editiepajot_bart_devill___zwerfvuil
foto Bart Devillé
 

 Uitgerekend in het oudste café van Beersel, met de oudste cafébazin uit de regio, Liza, achter de toog, “In de welkom” op het Molenveld(de Zottenberg in de volksmond) te Dworp vond de voorstelling plaats van de zwerfvuilactie 2016.

 De strijd tegen het zwerfvuil barst alweer los! Vorig jaar moesten Halle en Sint-Pieters-Leeuw nog het onderspit delven maar dit jaar gooien zij opnieuw alles in de strijd om Beersel het vuur aan de schenen te leggen. Niet alleen Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw roepen hun verenigingen, scholen en inwoners op om de straten zwerfvuilvrij te maken. Ook Dilbeek engageert zich dit jaar en balt mee een vuist tegen zwerfvuil. De strijd wordt dus nog spannender, de uitdaging nog moeilijker.

 De gemeente/ stad die het grootste percentage straten zwerfvuilvrij maakt, is de winnaar en gaat met de eer van “zwerfvuilvrije gemeente/ stad” lopen. Een aantal schepenen uit de verliezende gemeente(n) en/of stad moeten als wederdienst een straat, plein, wijk,… in de winnende gemeente of stad opruimen.

 Elke deelnemer van de zwerfvuilactie krijgt een leuke beloning en maakt bovendien kans op het winnen van een kookworkshop met de bekende kok ALBERT VERDEYEN. Deze keer kiest Albert niet voor zijn fel gesmaakte stoemp, maar gaat hij aan de slag met jouw restjes. Want koken met restjes verkleint de afvalberg.

Meer info kan verkregen worden bij: www.properestraat.be  en de gemeente Beersel bij de milieudienst, T 02 359 17 17, E milieu@beersel.be , de gemeente Dilbeek bij de milieudienst, T 02 451 68 80, E eric.dejonge@dilbeek.be, de stad Halle bij de dienst OMM-Milieu, T 02 365 95 34, E milieu@halle.be , de gemeente Sint-Pieters-Leeuw bij de dienst leefmilieu, T 02 371 63 54, E leefmilieu@sint-pieters-leeuw.be  .

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mrt 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief