LEEUWse kunstacademie bestaat 40 jaar

C21

LEEUWse kunstacademie bestaat 40 jaar

Editiepajot_leeuw_academie1_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_leeuw_academie2_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 

De kunstacademieacademie van SINT-PIETERS-LEEUW bestaat 40 jaar. Dat wordt gevierd. Op zaterdag 16 april 2016 om 19u zetten ze het verjaardagsfeest in van de jarige academie in CC Coloma te Sint-Pieters-Leeuw met een academische zitting waar Adriaan Raemdonck, galerijhouder van de vermaarde kunstgalerij ‘De Zwarte Panter’ uit Antwerpen zijn visie over de relatie tussen de hedendaagse kunstwereld en het huidige kunstonderwijs zal uiteenzetten in een vraaggesprek met de aanwezigen.

Na afloop van het vraaggesprek wordt de grote verjaardagstaart aangesneden en de tentoonstelling met beeldend werk van het 10koppige lerarenteam en directie officieel voor open verklaard. De avond wordt opgeluisterd door de studenten van de Rijksacademie uit Anderlecht.
De tentoonstelling is ook toegankelijk op 17, 23,24,30 en 1 mei, telkens van 14u tot 18u. Op zondag 1 mei concerteert de Rijksmuziekacademie om 11u in de Sint-Pieterskerk en om 13u,15u en 17u in CC Coloma.
Zowel kinderen als volwassenen kunnen er terecht voor allerlei disciplines.
De Leeuwse kunstacademie heeft ook vestigingsplaatsen in de Schoolstraat te Ruisbroek, de Postweg 155 Vlezenbeek, Albert Van Cothemstraat 22 en Gaston Deruyverstraat 22 1600 Sint-Pieters-Leeuw.. De Leeuwse kunstacademie is gevestigd Rink 2 1600 Sint-Pieters-Leeuw, tel. 02/371.22.67 en/of 0497/51.68.71, e-mail: kunstacademie@sint-pieters-leeuw.be  .
Het was de toenmalige schepen van cultuur Felicien Bosmans die veertig jaar geleden met het voorstel kwam om een kunstacademie op te richten in Sint-Pieters-Leeuw. De eerste jaren was er geen gebouw om de tekenacademie onder te brengen en werd op woensdagnamiddag een klaslokaal gebruikt van de gemeenteschool.. Dat duurde zo tot in 1996 toen de gebouwen van de oude jongensschool aan de Rink kwamen leeg te staan.
Nu wordt er gesproken om van de bibliotheek en de tekenacademie een nieuwe kunstsite te maken op dezelfde plaats.
De tekenacademie telt momenteel 306 leerlingen over de verschillende afdelingen. Hiervoor zijn er 10 leerkrachten, één administratief medewerker en één directeur.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 apr 2016
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief