SINT-PIETERS-LEEUW - Showcase Art Vlaanderen

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Showcase Art Vlaanderen

Logo_coloma_2014
EP

De tweede editie van Showcase Art Vlaanderen gaat door in Kasteel Coloma van 14 tot 29 mei 2016. Een organisatie van het Internationaal Artistiek Forum IAF - een non-profit organisatie die dit jaar haar 30ste verjaardag viert en dus een ruime ervaring heeft in kunstpromotie - en CC Coloma.

Het IAF huist tevens de Orde van de Nederlanden en de Hispanidad. Deze Orde telt een groot aantal kunstenaars, verzamelaars en diplomaten in haar rangen die in de voorbije jaren werden gevierd voor hun verdienste op artistiek en sociaal-cultureel vlak.
Showcase Art Vlaanderen is in het leven geroepen als experimenteel platform om jonge beloftevolle kunstenaars te ontdekken en een plaats te geven naast ervaren internationale collega’s.
Additioneel, met het IAF als curator, geven we dus de ruimte aan gevestigde kunstenaars. Op deze manier wordt er plaats gegeven aan een grote diversiteit aan talent.
Showcase Art Vlaanderen biedt 300 m² ruimte aan 20 kunstenaars om hun werk te exposeren: installaties, video, schilderijen en beeldhouwwerk. Gezien de jarenlange ervaring van het IAF, de contacten die ze ondertussen hebben opgebouwd en het feit dat de inkom gratis is, verwachten ze ongeveer 2000 bezoekers.
Schepen voor Cultuur Jan Desmeth: “Af en toe mogen we als bescheiden Vlamingen eens hoger mikken. We zijn dan ook zeer vereerd dat het Internationaal Artistiek Forum, die ook de Orde van de Nederlanden huisvest, onze gemeente en het kasteel Coloma opnieuw heeft uitgekozen voor haar tweejaarlijkse tentoonstelling. Wij ontvangen hen met veel genoegen en sluiten op deze waardige manier een seizoen af met een pak mooie tentoonstellingen.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2016
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief