SINT-PIETERS-LEEUW - Sylvie Leclercq werd er 100

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Sylvie Leclercq werd er 100

100_jaar_1_gr
Foto's Emile Devogeleer
 
100_jaar_2
Foto's Emile Devogeleer
 
100_jaar_3
Foto's Emile Devogeleer
 
100_jaar_4
Foto's Emile Devogeleer
 

In wzc Sint-Antonius in Sint-Pieters-Leeuw werd de honderdste verjaardag van Sylvie Leclercq gevierd. Op 21 juni 1916 zag Sylvie het levenslicht in het ziekenhuis Saint-Rémy te Sint-Jans-Molenbeek. Ze is de enige dochter van wijlen Jozef Leclercq en Marie- Elizabeth Neulens. De familie Leclercq was woonachtig te Buizingen.

Haar schoolcarrière bracht Sylvie door in Halle. Als kind had ze niet echt hobby's, maar ze speelde wel graag typetjes zoals onderwijzeres of winkeldame. Tot haar 17 jaar ging ze naar school in hei Heilig Hart College waar ze na 3 jaar in de middelbare school nog een extra jaar handel studeerde.

Na haar schooltijd ging Sylvie werken in Brussel, in de Moutstraat, op een bureel van een farmaceutisch bedrijf. Ze werkte er voor een Joodse baas die tijdens WOll moest vluchten. Gelukkig voor Sylvie kon ze blijven verder werken op het bureel, want de Joodse baas had alles aan zijn direct- eur overgelaten

Op 27 jarige leeftijd trouwt Sylvie met Albert Denayer. Samen hebben ze 2 zonen. Ondertussen is ze de trotse grootmoeder van 6 kleinkinderen en overgrootmoeder van 3 achterkleinkinderen, Elias, Georges, Ella en Felix.

Elke morgen stapt ze goedlachs uit haar bed en dit ts omdat ze het bruin brood in het rusthuis enorm lekker vindt. Het brood doet haar denken aan het brood dat haar moeder bakte tijdens de oorlog. met een "krokant korstje'. Elke dag ontvangt ze hei dagblad, zodat ze op de hoogte kan blijven van de actualiteit. Zij verblijft sinds 24 augustus 2015 in het wzc 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jun 2016
Emile DevogeleerE
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief