HALLE / LEEUW - Start speelpleinwerking

C21

HALLE / LEEUW - Start speelpleinwerking

__t_populiertje_spl
't Populiertje Foto Devogeleer
 
Don_bosco_halle
Don Bosco Halle Foto Devogeleer
 
Zonnig_leven_spl
Zonnig Leven foto Devogeleer
 

 Met het begin van de grote schoolvakantie, is het ook de start van de speelpleinwerkingen, in zowat alle grote scholen slaan animatoren de handen uit de mouwen om het de kinderen tijdens de opvang zo leuk mogelijk te maken.

In Sint Pieters Leeuw werd zowel het Zonnig Leven als ‘T Populiertje omgetoverd tot echte speelparadijzen. Er werd gesleurd met materiaal, lokalen werden ingekleed en de afspraken werden nog eens overlopen.

59 Animatoren staan klaar de kinderen op te vangen gedurende de periode van maandag 4 juli tot 12 augustus.

Wie nog inlichtingen wil over de speelpleinwerking in Sint –Pieters – Leeuw kan terecht op speelpleinwerking@sint-pieters-leeuw.be of op het nummer 02/370.28.80/81.

 DON BOSCO

Speelplein Don –Bosco Halle van 4 juli tot 15 juli en van 25 juli tot 12 augustus is een speelpleinwerking die voor 100% draait op vrijwilligers, elke zomer staan meer dan 40 mensen klaar om de kinderen op te vangen.

Hier wordt bewust gekozen voor een ‘Open Speelaanbod’. Dit wil zeggen dat de animatoren zorgen voor een speelaanbod en dat de kinderen kiezen wat ze willen doen.

Dit kan gaan van geleide spelen tot gaan spelen onder het toeziend oog van de animatoren op de speeltuin. De animatoren zijn overal aanwezig op het speelplein en ze proberen de kinderen aan te zetten tot spelen met  het beschikbare materiaal of door middel van (fantasie) impulsen.

Door het vrije karakter van de verschillende activiteiten worden de kinderen ook niet onderverdeeld in leeftijdsgroepen ( behalve dan een aparte werking voor kleuters en tieners). Het geeft de kinderen een enorme vrijheid om te doen wat ze graag doen.

www.speelpleindonboscohaale.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jul 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief