SINT-PIETERS-LEEUW – Tania smeekt toeristen “ kom terug naar het mooie Lesbos

C21

SINT-PIETERS-LEEUW – Tania smeekt toeristen “ kom terug naar het mooie Lesbos

Lesbos_0
Foto's Emile Devogeleer
 
Lesbos_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Lesbos_2
Foto's Emile Devogeleer
 

 Een jaar geleden werd het Griekse eiland Lesbos overspoeld met vluchtelingen die massaal de overtocht waagde van Turkey naar Europa. Met deze vluchtelingencrisis is het het toerisme op Lesbos met 90% gedaald, reisorganisaties in België, Nederland en andere buurlanden hebben hun vluchtroutes naar Lesbos dit jaar afgelast. Ook Thomas Cook schrapte zijn rechtstreekse vluchten naar Lesbos.

Ondertussen is de kalmte op Lesbos weergekeerd maar blijft het eiland met een enorme kater, niet alleen lijden de bewoners onder de financiële crisis die Griekenland sinds 2009 in een wurggreep houdt, nu betalen ze ook nog het gelag voor het ingestorte toerisme.

Daarom is Tania Clinckspoor ( Sint-Pieters-Leeuw ) gestart met een petitie om de rechtstreekse vluchten naar Lesbos opnieuw op te starten.

Tania Clinckspoor komt uit Sint-Pieters-Leeuw, maar woont al 23 jaar op het eiland. Toen ze in 1993 als reisleidster voor het eerst naar Lesbos ging was ze meteen verkocht, ze viel niet alleen voor de charmes van de natuur en de mensen, maar ook voor een lokale man Andreas Efes.

Ze is er getrouwd met Andreas en sindsdien niet meer weggegaan, haar echtgenoot had er een souvenierswinkeltje.

Na twee jaar stapte Tania uit de reiswereld, en is gaan helpen in het winkeltje, het ging prima zodat ze vorig jaar een vierde winkeltje opende, maar helaas is deze laatste al moeten sluiten door gebrek aan toeristen. Als het zo verder gaat zal er nog eentje moeten dicht gaan.

Daarom is Tania gestart met een petitie om de rechtstreekse vluchten naar Lesbos weer op te starten, heel veel Belgen hebben die al ondertekend.

Wie deze petitie wil onderteken kan terecht op haar facebook; www.facebook.com/notes/tania-clinckspoor/petitie-vlucht-brussel-mitilini/1720746334863298

Tania hoopt dat de mensen nu ook eens open staan voor het positieve nieuws uit Lesbos, Tania garandeert er iedereen een prachtvakantie .

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jul 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief